Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wypada dać w kopercie na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

Wiem że zapraszonych bedzie ok 60 par. Chrziciny w restauracji będą. To jest moja kuzynka - chcielimsy dacpo 350 zl na glowe, wiec na nasza dwojke 700 zl. Do tego zloty medalik.Starczy?

Gość gość
700zł?! Chyba cie pogielo, na komunię dałam jako chrzestna 2 lata temu 500zl. Byliśmy teraz na weselu i masa ludzi dawała 500zl. 400zl to max na chrzest

Gość gość
Kredyt weź, minimum 2tysiace, dorzuc jeszcze medalik, łańcuszek i zloty sygnet, no plus jakiś tablet, wtedy będzie git

Gość gość
Też uważam, że 2 tys to takie minimum. Z 700zł to wstyd byłoby mi iść. Jak masz tyle dać to lepiej siedź w domu ;o

Gość gość
600-700 bedzie dobrze

Gość Cleo1976
Tyle, na ile kogo stać.Na pewno nie za dużo.Chrzest to nie jest okazja do zbierania pieniędzy-no, chyba że rodzina ma naprawdę trudną sytuację (np.samotna mama, brak pracy, itd).W innym wypadku-100-200 zł zupełnie wystarczy.Sama często w ogóle nie daję pieniędzy, ale kupuję jakiś prezent, pamiątkę, ubranko, zabawkę.Od swoich gości też nie oczekiwałam kopert z tej okazji.

Gość gość
Niedawno chrzcilam córkę, zastrzegłam, aby rodzina nie wariowala z prezentami i kasa. Od chrzestnych dostała łańcuszek złoty, Biblię i 300 zł! Wystarczy!!!!!! Nie chrzcilam córki dla prezentów i pieniędzy!!!?! Ludzie co się teraz z wami dzieje? Od pozostałych gości (babć, dziadków, cioć)dostała zabawki.

Gość gość
Jak to bliska rodzina to od 5.000 zł wzwyż. Jak mniej to dziadowo.

Gość gość
Ja bym dała 300-400 zł, chyba, że stać Was to czemu nie więcej...

Gość gość
To ile mają dać dziadkowie, jak mają dwie marne emerytury? Męża siostra zostanie babcią u swojej jedynaczki. Powiedziała,że musi kupić wózek za 2,200. wcale dużo nie zarabia. Młodzi dobrze zarabiają. Ona się pyta co ja dam jak moja synowa urodzi. Ja już mam wnuki w wieku 14 i 7 lat u drugiej synowej. Przy pierwszej wnuczce daliśmy 500 zł na wózek, bo mąż wygrał w totka. A na chrzciny dawaliśmy po 300 zł.

Gość gość
Mysle ze tak z 200

Gość gość
Ja mojemu siostrzencowi daje 100 zl jako zwykł a ciotka. Jakbym była chrzestna kupilabym dodatkowo jakiś prezent za 150-200 zl

Gość gość
Ja jako zwykła ciotka daję 200 zł.

Gość gość
My daliśmy 300 zl i pamiątkę na ścianę jako zwykli wujek i ciocia, nasi rodzice mówią, że to dużo, nam się wydaje że ok. Będąc chrzestnym/chrzestną dalibyśmy pewnie 500 zl.

Gość gość
Moim zdaniem 100 zł na chcrzciny wystarczy, 700 zł to raczej na wesele ale dawaj ile chcesz.