Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam od lekarza LIT na depresję, brał ktoś ? Mam myśli samobójcze

Polecane posty

Gość gość

Jeśli to mi nie pomoże to dostsne skierowanie dk psychiatryka, w sumie to juz moglabym tam iść

Gość gość
że co? Lit? a może witaminke C ? :o potraktował cie jak śmiecia jak malutkie głupie dziecko. Żadne witaminki nie pomogą na depresje tylko antydepresanty - psychotropy. Ja brałem 8 miesięcy i wyszedłem z depresji i nerwicy ale uważam że leki to i tak tylko wspomagają bo ogromna częśc sukcesu to terapia. Mi też na początku twierdzili że to nie nerwica, nie depresja i jakieś witaminy zapisywali a jedna idiotka lekarka mi nawet coś na zgage przepisała:D bo miałem takie jakby uczucie zgagi ale to nie była zgaga tylko objaw psychosomatyczny od nerwów stresów itp kilka dni później miałem atak nerwicy i pogotowe wzywane i relanium w doope, a jeszcze wcześniej mnie na alergie debile leczyli, po prostu nie dali sie przekonać ze to nerwica, gadali ze za młody jestem albo ze to nie możliwe, jakieś psikacze do nosa mi przepisywali bo miałem kilka objawów psychosomatycznych od nerwów (jak jesteś przez wiele lat narażona na chroniczny lęk, stres nerwy to ciało w końcu zaczyna wariować i pojawiają się różne objawy, u mnie to były duszności, zatykanie nosa, uczucie zatkanego czoła, ból w klatce piersiowe, zgaga, drżenie rąk palców jak u alkoholika na delirce), a debile mnie leczyli na zgage i alergie (że niby od tego mnie tak zatykało), a tak jak mówie pare dni później atak nerwicy i wtedy już psychiatra i ten od razu wiedział o co chodzi i przepisał skuteczne leki i skierował na terapie. Ty się nie baw po lekarzach rodzinnych internistach itp tylko od razu idź do psychiatry bo te proste konowały ci tylko krzywd narobią zamiast pomóc

Gość gość
Idz juz na oddzial,tam predzej dobiora ci leki.

Gość gość
jakie to niby psychotropy brałes? po stylu twojej wypowiedzi czuje, ze leki na schizofrenie, one są klasycznymi psychotropami...moja znajoma ma to samo = słowotok, mania, pobudzenie

Gość gość
Lit bierze się przy dwubiegunów ce a nie przy depresji.

Gość gość
Od niektórych psychotropów ma się myśli samobójcze to jeden ze skutków ubocznych tych leków na depresje.. Zdarza się, że chory na depresję popełnia samobójstwo właśnie wtedy, gdy zaczął brać leki - wcześniej po prostu nie miał na to siły.

Gość gość
gość dziś nie za mądra jesteś cwaniaro? chcesz lepe na ryj? cwaniaczka w necie peasda w świecie zapewne

Gość gość
Lit to nie żadna witamina. Jest to nadal stosowany z uwagi na bardzo dużą skuteczność lek stosowany głównie w chorobach afektywnych dwubiegunowych. Wymaga kontroli poziomu, ponieważ przedawkowanie, które może się zdarzyć nawet przy pobieraniu normalnych dawek może być niebezpieczne ale z reguły każdy rozsądny psychiatra zleca badania poziomu litu i zaleca kontrolować się z wynikami tych badań. Jeśli będziesz pod odpowiednią kontrolą spokojnie stosuj ten lek.

Gość gość
Faszeruj sie chemia to napewno ci sie poprawi, powodzenia. Psychiatria i leki w niej stosowane to najwiekszy bialy przekret zaraz po onkologii. Te "leki" otumania i schrzania ci psychike jeszcze bardziej, nie brnij w to.

Gość gość
Lit to nie jest lek jak klasyczne antydepresanty, psychotropy, to stabilizator nastroju, juz dawno w badaniach zauwazowo (na przykładzie Japonii) ze w okolicach bogatych w lit, głównie woda głębinowa, gleba jest mniej samobojstw, mniej gwałtów, mniej przestepstw, lit ma opinie leku dla wariatów z psychiatryka bo głównie tam go podają samobojcom niedoszłym i faktycznie na mysli samobojcze dziala najlepiej, zaden lek antydepresyjny nie jest tak skuteczny, moja bliska przyjaciolka to brała i pomogl jej bardzo szybko, przestała byc pesymistką, przestała płakac, mowic o smierci, miala za sobą nieudolną probe samobojczą zanim zaczela brac lit, po prostu nalykała się czego popadnie z domowej apteczki. Skutki uboczne ? trzeba badać regularnie stężenie, nadmierne uspokojenie, zmęczenie zwykłym spacerem wchodzeniem po schodach, wypadanie włosów, lekkie tycie. Truciznami to są właśnie psychotropy i antydepresanty, ostatnio na TVP2 byl dokument w nocy, francuskiej produkcji o szkodliwosci lekow na depresje - podsumowanie bylo nastepujace - skoro te leki dzialają i pomagają to dlaczego jest coraz więcej ludzi z problemami psychicznymi, depresjami, fobiami ? i dlaczego ludzie biorący antydepresanty wcale nie czują sie lepiej, zdrowiej, szczesliwiej tylko ciagle zmieniają te leki i szukają lepszego ktoryw koncu postawi ich na nogi ?

Gość gość
Te skutki uboczne czyli włosy tycie itd to skutki uboczne litu? A w jakim pożywieniu jest go dużo?

Gość gość
Tak, bo lit w mikrodawkach ma u zdrowych ludzi dzialanie antydepresyjne, zmnijszające lęki i najlepsze - wydłuża życie (wystarczy poszukac na anglojęzycznych stronach naukowych haseł LITHIUM LIFESPAN), w dawkach leczniczych trzeba monitorować stężenie litu bo u osob z chorobą dwubiegunową, manią, probami samobojczymi potrzebne jest wysokie stężenie bliskie toksycznemu. W pozywieniu nie wiem, nie chce wprowadzic w bląd :) wiem tylko, ze w Polsce litu w glebie i wodzie jest bardzo malo, najwiecej na Pomorzu, woda mineralna SZCZAWA lecznicza zawiera duzo litu, trzeba kupowac przez neta bo w marketach nie widzialam niestety, na allegro są suplementy z litem sprowadzane z USA ale nei wiem jaka jest tego skutecznosc, w psychiatrii stosuje sie węglan litu a w suplementach jest orotan i to w dawce 20 razy mniejszej niz ma lit z apteki

Gość kamelia123
ja na depresję i silne stany lękowe brałam olejki cbd z konopi, dodatkowo wsparcie przyjaciolki, ktora pojawiła się w odpowiednim czasie i wspiera mnie do dzis. pomalu wychodze do ludzi i czesciej sie usmiecham

Poważnie? Nie da się inaczej z tego wyjść tylko łykać chemię, która pogarsza nasz stan? Owszem, pomogą, ale tylko na krótszą metę, potem spodziewaj się powrotu choroby z podwójną siłą. Wystarczy dłuższy stan złego samopoczucia, maks kilka dni i wszystko wraca.

Gość qazxsw21
Dokładnie w takich przypadkach nie ma się co faszerować chemią zerknij sobie na te naturalne olejki z konopi https://konopieizdrowie.pl/stany-lekowe nie wiem jak w przypadku depresji ale moja ciocia bierze je na stwardnienie rozsiane także uwierz mi nic tak dobrze nie działa jak właśnie te olejki