Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle from Palma

POLSKA nadchodzi wielki SMOG JESIENNO ZIMOWY

Polecane posty

Gość cOOle from Palma

"Polska na tle innych krajów europejskich jest purpurową wyspą jeśli chodzi o zanieczyszczenie. Problem zanieczyszczonego powietrza ma twarz nie tylko wielkich miast, ale też małych miasteczek i wsi. Głównym źródłem zanieczyszczenia powietrza w naszym kraju jest niska emisja pochodząca ze spalania niskiej jakości węgla, drewna, a nawet śmieci w bezklasowych kotłach. Odpowiada ona m.in. za 90 proc. emisji rakotwórczego benzoalfapirenu oraz prawie połowy pyłów zawieszonych. W związku z zanieczyszczeniem powietrza dochodzi w Polsce do 48 tys. zgonów przedwczesnych, w tym 70 proc. stanowią przyspieszone zgony spowodowane wszelkimi schorzeniami układu krążenia". thank you for your attention! 🖐️;):classic_cool:

Gość gość
Tak jest. Smutne to bylam latem w Polsce na wiosce. Ludzie pala tam smiecmi dla cieplej wody!! Smrod duszacy okropnie smierdzacy. Obserwowalam to zycie tam, male dzieci co to wdychly. Rodzice sami je truja palac smieci, te warzywka w ogrodkach tez skazone. To nie jest oszczednosc, zdrowia sie nie kupi. Tyle zachorowan na raka, czy nikt sie nie zastanawia skad. Poszlam do ochrony srodowiska, musialam zapytac jak to mozliwe???? Ci ludzie traca zdrowie zyja w wiecznym pozarze. Odpowiedz byla ; to trudno udowodnic, badanie paleniska jest drogie ,oni nie moga byc wszedzie I.t.p. Trawa, drzewa, chodniki brudne. Biale spodnie sa Tak szybko brudne. Tego nie ma w innych krajach, czy tego nikt nie widzi. Ja wyjechalam, Ale te dwa tygodnie wdychalam ta trucizne!! Ludzie z tej wioski powiedzieli mi ze to nic , w sezonie grzewczym dopiero to widac. Jak mozna Tak niszczyc wlasne srodowisko, tego nie widzialam w zadnym inmym kraju. Jechalam duzo kilometrow w klimatyzowanym aucie, na miejscu Po wyjsciu z auta poczulam spalenizne, myslalam cos sie pali. Potem tego sie nie czuje. Oni poprostu zyja na pogorzelisku. Pisze to haotycznie, na codzien Po polsku nie mowie. Dla mnie to szok, prowadzi sie badania, bada spaliny aut , a Kto bada dym z palenia butelek plastikowych i opakowan zywmosci i wszystkich smieci!!! Wegiel, koks, groszek, drewno tym sie juz nie ogrzewa, a Co dopiero smiecmi. To wasze zycie i sami zciagacie na siebie ciezkie nowotworowe choroby. Mnie nigdy by nie przyszlo do glowy, ze ktos moze palic odpady plastikowe, to lepiej marznac, to mniej szkodliwe!!

Gość AcupOfTea
Latem to latem . Ja zapraszam teraz na Śląsk . Choć ostatnio musze przyznać , że nawet nie czuć tego śmierdzącego dymu .Niektórzy ludzie troche poszli po rozum do głowy i palą tym czym należy czyli węglem . No dobra nie jest może za super , ale lepiej to palić aniżeli śmieci. Druga sprawa to są piece . Wiem ,ze niektórzy ludzie zmieniali piece , gdzie węgla nie sypie się dużo . Ale sa jeszcze tacy , którzy właśnie dla ciepłej wody i kaloryferów palą świństwem . Ja przez to ,ze taki był taki problem ze smogiem kupiłam oczyszczacz powietrza https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-d60euw/ . Przy okazji ma nawilżacz , więc przy okresie grzewczym świetnie sie sprawdza

Gość Kajtkowa91
A ja do krakowa ... gdzie bez maski antysmogowej to sie raczej nie ruszaj . Zwłaszcza w moim przypadku gdzie mam astmę . A jak jest wysokie stężenie smogu to sie dosłownie duszę . Dlatego mam maskę antysmogową https://goodair.pl/sklep/maska-respro-techno/