Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka na marzec

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam termin na połowę marca Mogłaby któraś z was podać taką szczegółową wyprawkę na ten miesiąc? Bo wiadomo, że wtedy pogoda jest różna :/

Gość gość
Majtki pielucha bielizna sukienka ito

Gość gość
Zależy jak ciepło macie w domu, u nas dość chłodno i niewiele grzejemy, mały był głównie w body i pajacyku, ewentualnie body, spodenki dresowe i bawełniana bluzeczka. Dwie warstwy "na klatę", jeden długi rękaw. Spał w body i pajacyku, ale tu znowu- jak mocno grzejesz to wystarczą spodenki i body, jak dziecko śpi w śpiworku to też body z długim rękawem i tyle. Na wyjścia miałam jeden kombinezon zimowy, ocieplany, do wózka dawałam wtedy tylko to przykrycie od gondoli, i takie cieplejsze pajace, np. polarowy z bawełnianą podszewką, zakładałam to na domowe ubranko. Nosiłam też w chuście, ale tu już niewiele dokładałam, tylko ciepłe skarpetki, bo zapinałam się z maleństwem w swojej kurtce ciążowej.

Gość gość
Wiadomo- body, pajace, polspiochy, kaftaniki. Ja rodzilam na poczatku marca, pogoda w krate, to przydal sie i cieplejszy kombinezon ( ale nie typowo zimowy, bo mialam kocyk i oslone na wozek przeciez) i lzejsze, ja mialam z polarku. Dziecko w gondoli nie zmarznie ( ja glupua raz jedyny dziecko w wozku przegrzalam wlasnie przez zalizenie oslony, bo niby cieplo a wialo). Ciuszki w domu- jesli jest cieplo, to pajac powinien wystarczyc albo body z dl rekawem i polspiochy. Jesli chlodniej to body z kr rekawem zalozyc, na to pajac czy kaftanik i polspiochy. Dziecko pewnie i tak glownie bedzie spalo, wiwc bedzie w rozku albo przykryte kolderka.

Gość gość
Ja mam termin na luty.kupilam kombinezom 0-3 mc i spiochy ( pajace) z weluru, body z krotkim rekawkiem. U nas w zimie nie grzeje sie praktycznie wcale, mamy jakies 17 stopni i to jest optymalna temperatura, jak maluchowi bedzie zimno to sie go dodatkowo okryje. Takie male praktycznie sie nie rusza, wiec ewentualnego kocyka , czy rozka nie bedzie zrzucac. Nie chce uczyc do przegrzewania , musi sie przyzwyczaic do tych 17 stopni. Z reszta dzieci chowane w chlodniejszym mniej choruja. Na 68 mam body zarowno na krotki i na dlugi rekaw, bo dzidzi jest juz bardziej *****iwe i tu oczywiscie od temp otoczenia sie ubierze.