Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest stosunek do aborcji w innych państwach?

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie mieszkałam w innym kraju, jedynie bywałam a to za mało aby poznać środowisko od wewnątrz. W Polsce nadal stosunek do aborcji jest zdecydowanie negatywny, większość ludzi jest za prawem do aborcji tylko w szczególnych przypadkach natomiast w większośc***aństw europejskich jest aborcja na życzenie. Jakie jest zdanie ludzi na ten temat? Czy są tacy, którzy chcieliby to zmienić, czy jest im wszystko jedno i uważają, ze do któregoś tygodnia to nie dziecko i to normalny zabieg medyczny jak nie wiem, wycięcie wyrostka.

Gość gość
Na Węgrzech jest niby konserwatywnie, wartości rodzinne, wiele osób chętnie planuje 3dzieci (wtedy są najbardziej optymalne dodatki od państwa), a z drugiej strony jest aborcja na życzenie do 12 tygodnia. Wcześniej trzeba umówić się na rozmowę z położna, ale gadka trwa 10minut, nie chcesz to nie i kolejna rozmowa za 3 dni, to już dostanie zgody na papierze i zabieg za grosze w państwowym szpitalu lub za najniższą krajowa prywatnie. Poglądy sa różne, ale osobiście nie spotkałam się z negatywną opinią. Co więcej, wśród znajomych słyszałam o kilku przypadkach usunięcia. Raczej zaluje się kobiety, ale nie potępia.