Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna28

Klub Biedy! Tutaj piszemy jak jesteśmy biedni!

Polecane posty

Gość Biedna28

Ja zacznę. Mamy tylko jeden telewizor tak mały jak mikrofalówka. Mąż zarabia 1300zł. Włosy obcina mu teściowa. Mąż siada na stołku ma od garnka cięte... Nie mieliśmy wesela tylko obiad w bloku. Stół i krzesła pożyczone od sąsiadów.

Gość gość
A ty ile zarabiasz?

Gość gość
Wynajmuje pokój 2x2, jestem sama, nosze te same rajstopy od pół roku a mają dużo dziur. Dziś nic nie jadłam bo mi się skończyła kasa. Internet mam jak pożyczę laptopa od sąsiadki do wysyłki cv.

Gość Biedna28
Ja mam 800 zł. Rozdaje ulotki

Gość gość
ja jestem tak biedna że cały tydzień jadłam parówki po 9,90 /kg.Wczoraj to mnie już tak przycisnęło że musiałam kupić tytoń i sobie krecić papierosy bo taniej niż w sklepie :(

Gość gość
Mama mnie i bratu kupuje jednego banana i łamie na pół.

Gość Stevii
Nie dałem 10 zeta zrzuty na urodziny szefa w robocie bo mi się hajsy skończyły. Już wlierdalam przeterminowane.

Gość gość
Ja sprzatam klatki w bloku Wynajmuje pokoj 10 m Mam dwie pary spodni,kilka bluzek i 3 pary butow W tym tyg. tez jem parowki,chleb z masłem i cebulą,jajecznicę

Gość gość
fajny topik... :) ja tez zarabiam mało, i mam jedne gacie, i jedna parę spodni... ale kiedys było jeszcze gorzej, przez jakis czas po ukończeniu studiów, zyłam w 4 osoby z jednej renty...

Gość gość
Bieda :(

Gość gość
U mnie teraz jest ok w sprawach finansowych. Jesteśmy wręcz rozrzutni i nie pytamy o ceny w sklepie tylko kupujemy. Potrafimy wydać kilka tysięcy w tydzień ale kiedyś mieliśmy tak ciężko , że nawet nie mogłam sobie pozwolić na kupno sandałków latem.

Gość gość
Tyle pracy w Polsce ze muszą tu Ukraińcy przyjeżdżać bo nie ma komu robić a wy piszecie że jesteście biedni . Chyba bardziej leniwi niż biedni.

Gość gość
co ze pracy jest jak placom tyle zebys z glodu nie zdech i mial sile do roboty ale zeby co konkretnego kupic z takiej wyplaty to juz nima zaco:-(

Gość gość
Ja pamiętam biede z domu gdy chodziłam do szkoły :( na WF nie chodziłam bo kasy na tenisowki nie miałam a gościu był tak przekrecony ze w innym obuwiu cie nie wpuścił , skarpetki miałam poszywane z każdej strony i cały rok ubrana w te same ciuchy o wycieczkach z klasą to mogłam po marzyć .

Gość gość
Ja mam wyplaty 1000-1200 i nie awansuję nigdy tej pracy!

Gość gość
Wbtym roku moje zimowe wakacje w Tajlandii potrwaja tylko dwa miesiace bo mi sie budzet nie skleja

Gość gość
jaśniepaństwu widzę robota za minimum śmierdzi, co za pokolenie nierobów, powinni wszystkie te mopsy, zasiłki i inne g****a polikwidować bo to jest właśnie inkubator wszelakiej maści lenistwa, pokoleniowej biedy i wszelkiej patologii :o

Gość gość
Tu tylko lenie siedzą:)

Gość gość
07:55 Witaj leniu :)

Gość gośćIcoo
Nigdy nie miałem garnituru, na pogrzeb dziadka brat pożyczył mi trzy rozmiary za dużą marynarkę, spodnie miałem stare dżinsy i adidasy z lidla, do tego dobrałem czarną flanelę z tesco. Na tle innych wyglądam jak pajac, nawet grabarze wyglądali lepiej.

Gość gość
U mnie taka bieda że łapiemy deszczówke do mycia, a zimą śnieg zbieramy az się stopi na wode :-O

Gość gość
Też jem parówki takie po 6zł ze zmielonych kopyt i jąder. Owoców nie jadam bo mnie nie stać. Z Anemii wypadają mi włosy. Chciałam zostać sekretarką ale nie odpowiwdział na CV. Jak wrucę na wieś do rodziny to mnie wygonią do roboty w polu.

Gość gość
Jestem tak biedny, że papieru toaletowego używam z obu stron.

Gość gość
A ja z wypalonych zapałek robię wykałaczki.

Gość gość
Poco ci zapalki ? Wykalaczki można zrobić z patyków z parku, co za rozrzutność kupować zapalki. Po drugie taka bieda a neta majo? Nie rozumie tego.

Gość gość
No potrzebuje zapałki żeby czasem ogień zina rozpalić, pale wtedy kartony z biedry. A neta nie mam, ale sąsiadka ma na przeciw, to krzycze do niej co ma pisac w moim imieniu.

Gość gość
Z bratem zbieramy złom i puszki z kubłów. Czasem dziennie mamy 100zł a czasem nic. Bieda

Gość gość
Gdzie wy żyjecie? Ja na budowę nie mogę znaleźć 2pomocnikow 15 godz ludzie nie chcą pracować! tylko siedzą na necie i włóczą sie po galeriach

Gość gość
Z jednej renty babki żyjemy w pięć osob

Gość gość
10.32 bo to nie ma byc topik o tym jak wyjsc z biedy, tylko jak w niej pozostac. Nikt nie chce slyszec o tym, ze dla biednych ludzi nie ma innej drogi wyjscia z biedy jak nauka i praca :)