Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polacy_i_pomoc_psychologiczna

Czy korzystaliście z pomocy psychologicznej w Londynie?

Polecane posty

Jestem studentką psychologii klinicznej i obecnie prowadzę badania do mojej pracy doktorskiej, której tematem są doświadczania Polaków z korzystania z pomocy psychologicznej w Londynie. Poszukuje osób, które w przeszłości skorzystały z jakiejkolwiek formy pomocy psychologicznej dostępnej w UK, zarówno państwowej (NHS) jak i prywatnej, czy tez tej udzielanej przez organizacje charytatywne. Udział w badaniu polega na rozmowie, która potrwa ok 45 minut i będzie kompletnie anonimowa. W rozmowie zapytam tylko o Twoje odczucia i opinie dotyczące oferowanej pomocy - co było użyteczne/ pomocne? co nie było? Rozmowa może być na żywo lub na Skype. Poszukuje 10 uczestników, wśród których po zakończeniu badania, będzie rozlosowany Amazon voucher wysokości £35. Osoby chętne podzielić się swoimi doświadczeniami zapraszam do kontaktu pod numerem: 07377748385 lub przez maila: polacy_i_pomoc_psychologiczna@hotmail.com Dziękuje z góry za okazana pomoc.

Gość gość
Losowanie zaplaty jest nieprofesjonalne. Szukasz osob do badan, kazda poswieci ci czas, za ktory sie nalezy zaplata. W przeciwnym razie jest to wykorzystywanie ludzi. Uczelnie standardowo placa £10-15 za godzine i twoj wydzial tez ma na to budzet. Na pewno jestes doktorantka?

Dziękuję za zainteresowanie moim ogłoszeniem i przedstawienie wątpliwości. Oczywiście, uczelnie czasami płacą za udział w badaniach ale nie zawsze. Pieniądze często są oferowane uczestnikom badan w przypadku kiedy to uniwersytet lub pracownik uniwersytetu przeprowadza badania, czy tez gdy badanie jest sponsorowane przez inna instytucje. Nie ma niestety budżetu na zapłatę dla uczestników badan do prac magisterskich lub badan przeprowadzanych przez studentów doktoratów klinicznych (to jest PsychD a nie PhD). Udział w moim badaniu jest zatem całkowicie dobrowolny. Poszukuje osób które chciałyby wziąć udział ponieważ chcą podzielić się swoimi doświadczeniami. Nie ma zatem mowy o wykorzystywaniu ludzi. Voucher jest moja własną inicjatywa i pieniądze na niego pochodzą z mojej własnej studenckiej kieszeni. Chce w ten sposób podziękować uczestnikom za pomoc i wkład w moja prace. Nie jestem jednak w stanie zaoferować zapłaty każdemu z uczestników. Jedyne co mogę zaoferować to zwrot kosztów dojazdu na miejsce spotkania jeżeli potencjalny uczestnik wyrazi chęć udzielenia wywiadu face to face. Zachęcam jeszcze raz osoby mające doświadczenia z korzystania z pomocy psychologicznej i chcące się nim podzielić do udziału w badaniu. Pozdrawiam serdecznie.