Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam sposobu na siwe włosy

Polecane posty

Gość gość

Swoje naturalne włosy mam a raczej miałam kasztanowe niestety mam już sporo siwych włosów i gdy farbuje na kolor zbliżony do naturalnych to po 4-5tyg juz mam brzydki odnost.Zastanawiam się nad pasemkami jak myślicie będę miała dłużej spokój z farbowanie? Może ma ktoś inny sposób?

Gość gość
Jestem naturalną brunetką i też na początku farbowałam jak maniak i z czasem coraz częściej, bo siwe się nasilały. Zaczęłam od rozjasniania pasemek, z każdym razem więcej. Wyglądałam jak stara baba przy 36 latach :-D W końcu zdecydowałam się na zmianę, obcięlam włosy, mam z******tego irokeza, odbarwiłam w międzyczasie do pięknego prawie białego i używam szamponu Loreal do siwych. To taka papka granatowa, która daje piekny popiel. :-) Jestem cały czas zaczepienia na ulicy i pytana o mojego fryzjara. :-)

Gość gość
Czyli co uważasz ze lepiej całe włosy przefarbowac na blond?Trochę chyba bym się bała na taką radykalna zmianę. ....co do krótkich włosów to strasznie mi się podobają tyle ze ja mam włosy kręcone i przy najmniejszym deszczyku czy nawet wilgotnym powietrzu włosy mam skręcone jak stare babcie po trwalej

Gość gość
Kiedyś chciałam wzmocnić swoje słabe włosy i zaczęłam pić drożdże. Piłam pół roku po pół kostki dziennie. Były strasznie obrzydliwe w smaku ale przywykłam. Efekt dla mnie był zadziwiający, bo nie dość, że włosy mi się zagęściły i jakby pogrubiły, przestały wypadać to jeszcze mi ściemniały !!! Z mysiego, szarego brązu, który był bez wyrazu, kolor zrobił mi się ciemniejszy i wyraźnie brązowy. Miałam jedno siwe pasemko (dziwne, siwa kępka w jednym miejscu) i zrobiła się ona na tyle niewidoczna, że pozostałe kilka siwych włosów bez obaw wyrwałam. Potem przestałam pić drożdże i siwa kępka powróciła, włosy były raz lepsze raz gorsze ale już tak na nie nie narzekałam. Teraz leczę się na coś innego (metody naturalne), od 1,5 m-ca przyjmuję duże dawki różnych witamin z grupy B (które znajdują się w drożdżach) i znowu włosy mi pociemniały i siwa kępka zanika. Mój wniosek jest taki, że witaminy z grupy B powodują ciemnienie włosów.

Gość gość
Nie myśl, że uważam, że od witamin odzyskasz naturalny kolor i przestaniesz zupełnie siwieć. Pewnie nie ale by może uda się zmniejszyć siwienie i wtedy będziesz mogła używać szamponu koloryzującego, co jest łatwiejsze do stosowania niż pełna farba na włosy. Zresztą temat witamin to temat rzeka, te z apteki raczej nie działają. Teraz każdemu z nas dramatycznie brakuje witamin i minerałów, tych naturalnych, bo jedzenie jest w najlepszym wypadku bezwartościowe o ile nie trujące.

Gość gość
Co 5 tygodni farbujesz i narzekasz?! Ja mam bardzo wyraźny odrost po 5-7 dniach, bo mi szybko rosną. Jakbym mogła farbować raz na m-c, to bym była wniebowzięta..

Gość gość
To ja z irokezem :-) Zmiana jest potężna, ale czuję się wreszcie fantastycznie! Też mam podatne, kręcone włosy, więc zupełnie nie potrzebuje niczego żeby stały. ;-)

Gość gość
10:51 w taki razie gratuluję i zazdroszczę odwagi.

Gość gość
Przestań. :-) Zanim zniszczysz sobie do reszty włosy tym częstym farbowaniem postaw na zmianę. Kiedy zaczniesz się do swojego odbicia z lustra uśmiechać wszystko zmieni się na lepsze.

Gość gość
9.49. 36 latka z siwiejącym irokezem. Przypuszczam, że na ulicy patrzą na Ciebie z politowaniem.

Gość gość
Ja autorko mam ten sam problem, w ciąży osiwialam okrutnie i już nie ma opcji żeby niefarbowac a ten odrost połyskujący jest paskudny. Biorę biotebal na wypadanie i jakoś nie widzę żeby od tego ciemnialy. Co do pasemek to też uważam ze strasznie postarzają. Mecze sie zatem z ciemnymi farbami.

Gość gość
Mam podobny problem i powiem Ci tak nie każdego pasemka po starzaja .Zależy jak są zrobione zrób sobie balejaz pasemka plus jakiś kolor .Z tym ze tu odrost tez będzie i co 6-7tyg trzeba pójść do fryzjera.Jeden kolor zdecydowanie szybciej się robi i taniej. Co do krótkich fryzur sama musisz zadecydowac dla mnie wygodniej jest mieć długie włosy nie trzeba dziennie modelować

Gość gość
13.54 zaskoczę Cię, bo podziwiają. Wyglądam dużo młodziej, a dzięki temu szamponowi mam jednolity kolor. Popiel jest modny, dodaje pazura, ale co Ty tam na wiosce możesz wiedzieć. ;-)

Gość gość
Ciężko będzie tak za pierwszym razem przeskoczyć na blond pasemka gdy do tej pory farbowalas ba ciemniejsze kolory.To raczej długotrwały etap .Zrób kilka pasemek a włosy farbuj na jaśniejsze kolory niż do tej pory

Gość gość
14:25 Chciałam się za toną wstawić, ale tym tekstem się zdeklasowałaś jedynym twoim "atutem" jest mieszkanie w mieście, że użyłaś takiego prostackiego argumentu?

Gość gość
Nawet zakładając, że irokez Ci pasuje to chyba zdajesz sobie sprawę, że jest to dla nielicznych i większość nie będzie się tak dobrze czuła.. Co do popielato siwych włosów, to strasznie powtarzają, nawet dziewczynę lat 20. Nie rozumiem też idei farbowanie na blond, gdy zaczyna się siwieć. Raz że nie każdemu pasuje, a kolor, który gryzie się z karnacją postarza bardziej niż siwe pasma. Dwa, jak zrobisz blond na ciemnych włosach, to masz przecież ciemny odrost po tygodniu, a do tego nadal siwe, czyli jeszcze gorzej niż same siwe..

Gość 37 LATKA
Blond będzie odpowiedni jak ma sie 70procent siwych,gdy mniej to jest i ciemny odrost i siwy. Sama skusilam sie na blond nie dosc ze mnie postarzyl, twarz zrobila sie nijaka to pojawil sie odrost ciemno siwy. Wrocilam do ciemnych włosów, tzn brązowe ombre. I tak odrost robie sama a raz ns 3 mies ide do fryzjerki i jest fajnie

Gość gość
Sposob na siwe wlosy? Sporo stresu-polecam.

Gość gość
Powiem Wam, ze malo co dziala:( ja bym najchetniej farbowala co 3 tyg ale to za czesto. Teraz mam nowa Farbe z Revlonu. Nie pokrywa siwych w ogole Swarzkopf a tak na niego liczylam! Ja sobie maskuje je troche ciemnym pudrem w kamieniu to wystarczy na 1 dzien ;).

Gość gość
Jeszcze z Loreale jest w sprayu cos takie male ala talc kolorowy. Dziala ale na 1 dzien tylko no i jest drogie :(

Gość gość
ja ostatnio kupiłam taka pianke farbująca robie nia odrosty raz w tyg wystarcza na ok 4-5 tyg a co dwa trzy miesiące ide do fryzjera żeby zrobil całosc

Gość Hania44
Ja ostatnio usłyszałam o preparacie GR-7 podobno bardzo dobry i przynosi duży efekt. Ktoś może się o nim wypowiedzieć bo zamierzam spróbować ?