Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kzzzzzzzz

Ciaza a kp

Polecane posty

Gość Kzzzzzzzz

Prosze poradzcie Mam 11 miesiecznego synka, od dwoch miesiecy staramy sie z mezem o drugie dziecko. Problem polega na tym ze wciaz nie wrocil mi okres. Syna karmie glownie w nocy w czasie dnia raz okolo 15 minut miedzy 12 a 15. Gin powiedziak ze jedyna szansa jest odstawinie syna czego chcialabym uniknac. Czy znacie jakies metody na powrot miesiaczki. Czy komus w podobnej sytuacji sie udalo. Dodam ze nie dam rady odstawic nocnych karmien poniewaz syn zasypia tylko przy piersi. Kiedy budzi sie w nocy i nie daje mu piersi ma histerie ktora potrafintrwac kilka godzin, nic nie pomaga.z gory dziekuje za rady

Gość gość
No wiesz, nie jest nawet powiedziane, że po odstawieniu wróci Ci zaraz płodność. Nie ma zatem sensu odstawiać. Spróbuj ograniczyć karmienia do 2 razy na dobę. Mnóstwo kobiet zachodzi w ciążę nawet gdy karmią.

Gość Kzzzzzzzz
Dziękuję za odpowiedź, ciężko będzie mi ograniczyć ponieważ w ten sposób usypiam syna. W nocy czasem karmię dwa razy po ok 10 min a czasem syn pół nocy wisi na piersi. W czasie dnia również tylko do snu podaje mu pierś

Gość gość
Podczas kp też można zajść w ciążę. Karmisz już 11msc poczekaj jeszcze 1-2msc a miesiączka wróci na pewno. Mi mimo częstego karmienia jakoś między 11 a 12 miesiącem zycia córki miesiączka wróciła. Ewentualnie zmiejsz ilość karmisz np spróbuj zrezygnować w dzień skoro zasypia tylko przy piersi.

Gość Cleo1976
Karmienie piersią często oznacza wysoki poziom prolaktyny, a wiadomo, że ona wpływa na zahamowanie owulacji.Robiłaś badanie krwi na poziom prolaktyny? Bo wiesz, nie zawsze tak jest.Wiele kobiet przecież zachodzi w ciążę (zwykle nieplanowaną) pomimo karmienia piersią.Ale pamiętaj, że największe znaczenie dla zahamowania owulacji mają właśnie nocne karmienia.

Gość gość
Moja szwagierja zaszła karmiące piersią i karmiła do 5 mc. Nie wiem czy Tak można ale drugie dziecko zdrowe.

Gość gość
Wiadomo, podczas kp zdarza sie ze kpbieta zajdzie w ciąże, ale nie zawsze tak jest. W twoim przypadku moze być tak ze zajdziesz karmiąc albo wręcz przeciwnie, nie zajdziesz dopóki karmisz. Poza tym plodnosc wraca roznie, moze wrócić miesiąc po porodzie a moze wrócić pol roku po skończeniu kp. Wiec zależy na czym bardziej ci zależy, na szybkim zajściu w ciąże czy na dalszym kp. Decyzja należy do ciebie. Możesz tez próbować zajść karmiąc ale czy ci sie w ogole uda, a jeśli tak to kiedy? Nikt ci nie powie

Gość gość
Ja dostałam miesiączki po 3 miesiącach karmienia. Miałam chyba dwie i zaszłam w ciążę. Syna karmiłam jeszcze dwa miesiące bo tyle zajęło nam odstawienie od piersi bo nie mogłam karmić ze względu na zagrożenie poronieniem.

Gość gość
Autorko dlaczego pozwalasz traktować sie jak dojna krowę ? dziecko ma prawie rok i ty pozwalasz żeby spal przy piersi ? Ty chcesz mieć 2 dziecko jak z pierwszym sobie kiepsko radzisz ?

Gość gość
Odwal się