Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Megan1196

Ciągły problem z trądzikiem pomocy !

Polecane posty

Cześć wszystkim mam 21lat i od 6 lat mam problem z trądzikiem, nie wiem już co mam robić żeby się go pozbyć. Chodziłam do 5 dermatologów ale nic nie pomogli, przez 6 miesięcy brałam antybiotyk Tetralysal, używałam również epiduo żelu i brałam suplementy IQ face, robiłam też maseczki przeciw trądzikowe z drożdży oraz oczyszczające, ale nic mi nie pomaga twarz jest dalej pokryta trądzikiem, byłam również u kosmetyczki i brałam serię zabiegów laserowych na twarz. Może ktoś ma już sprawdzony sposób jak pozbyć się tego problemu każdy pomysł jest mi bardzo pomocny z góry dziękuję za odpowiedzi w mojej sprawie. Pozdrawiam

Gość gość
walczysz z nim od zewnatrz, a probowalam metodami od wewnatrz? czasem problem nie tkwi w skorze, a w organizmie

Gość gość
jedynym najbardziej skutecznie obecnym lekiem jest izotretynoina doustna (jest duzo zamienników np. tabletki Izotek) mi nic nie pomagało od ponad 10 lat, antybiotykow roznych lykalam kilka, masci zaliczylam prawie wszystkie obecne na rynku. szukaj dermatologa, który zapisze ci Izotek. po kuracji możesz uzywać profilaktycznie żelu z tą samą substancją co tabletki

Gość gość
durna, izotek to zlo bezwgledne. Wypadaloby najpierw organizm przebadac od srodka, a nie tylko pchac w siebie na slepo antybiotyki

Gość gość
"durna, izotek to zlo bezwgledne" bwahah no jasne :D dla ciebie zło, a dla mnie uratowanie życia. +10 lat w ciężkim trądzikiem, życia w izolacji, rezygnowanie z wyjść, ze spotykaniem z ludzmi, wstyd - tego wszystkiego sie pozbyłam tym "złem bezwzględnym". jeśli trzeba by było przeszłabym takich i 5 kuracji. bo teraz moje życie jest zupełnie inne. ale ty pewnie taki tradzik 10letni znasz tylko z opowiadań i sypiesz dla ludzi radami - "zmień diete" albo "nie maluj sie" hahahahah!!! i nie masz pojęcia np. o tym że tłusta skóra jest cechą tak samo zapisaną w genach jak kolor oczu. i żadna dieta ci tego nie zmieni geniuszko.

Gość gość
Nawet nie wiesz kogo od idiotow wyzywasz, wiec mozesz sie przeliczyc :) ale jesli dla ciebie wylacznie tlusta skora jest powodem trądziku to tego nawet nie warto komentowac i tlumaczyc. Ze scianą sie nie rozmawia :)

Gość gość
hahahahah ojoj wielki guru :D postawił mi diagnoze przez internet :D