Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Asymetria twarzy.

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny! Mam 22 lata i asymetryczne policzki, jeden jest trochę wyżej, taki bardziej uwypuklony, chciałabym je wyrównać i powiększyć, żeby twarz nabrała łagodnego owalu, krągłego owalu. Jakim preparatem najlepiej to zrobić, żeby efekt nie znikł po 4 miesiącach? Czytałam coś o Crystalys, że jest trwalszy, ale nie wiem czy daje efekt taki jakbym chciała otrzymać? I ile mniej więcej ml takiego kwasu musiałabym mieć wstrzyknięte? Skóra jest młoda, chodzi mi o nabranie objętości. Wiem, że nie da się tego dokładnie określić, ale jak widzę jak marne efekty są po 1 ml przy powiększaniu ust to ile takich ml byłoby potrzebne w takim celu? Chyba, że są to różne preparaty i w wypadku twarzy nie trzeba tyle. Może któraś z Was wypełniała policzki i powie mi jakie były efekty i ile ml preparatu i jakiego użyto?

Gość gość
22 lata i juz tak glupia i zepsuta? :(

Gość gość
Co jest w tym głupiego i zepsutego? Że mam kompleksy? Że w prosty i mało inwazyjny sposób mogę to poprawić, który nawet nie jest trwały? Wszystko jest dla ludzi, jedni noszą aparat ortodontyczny, bo mają kompleksy na tle zębów i też są głupi i zepsuci? Bo chcą lepiej wyglądać i pozbyć się tego co im przeszkadza? Wiesz jak wyglądam? Nie, a różnica między jedną stroną, a drugą jest duża, przeszkadza mi to od dziecka i skoro jest rozwiązanie które mogłoby poprawić moją samoocenę, poczucie wartości i komfort psychiczny to dlaczego mam tego nie zrobić? Proszę tutaj o rady, a nie idiotyczne komentarze ;)

Gość gość
Nie piszę, że mam 22 lata i chcę usuwać zmarszczki, tylko mam widoczną asymetrię twarzy, tak jak niektórzy mają krzywe zęby i się źle z tym czują i nikt ich za to nie krytykuje, tak ja się z tym źle czuję z moim problemem. To czyni mnie głupią? Nie piszę o ostrzykiwaniu zmarszczek, naciąganiu się, nie wymyślam sobie nieistniejących problemów. Więc co w tym dziwnego, że mając 22 lata chciałabym pozbyć się swojego problemu?

Gość gość
jezeli dla ciebie defekt ktory czyni cie wyjatkowym jest problemem to naprawde jestes glupia :o Aparat ortodontyczny jest zazwyczaj zakladany w celu leczniczym, a nie estetycznym. 2. on nie wiaze sie z ostrzykiwaniem organizmu chemią czy jadem. nie wiem czy zdajesz sobie glupia z tego sprawe ale wiele osob dostaje uczulenia na daną substancje co moze sparalizowac trwale nawet pol twarzy. stracenie wzroku tez jest mozliwe.

Gość gość
Aparat ortodontyczny jest zakładany przez ludzi głównie ze względu na estetykę uśmiechu, zły zgryz, który powoduje również zmiany w wyglądzie twarzy i ludzie są w stanie wydać krocie na to by to poprawić. Taka dyskusja mogłaby się ciągnąć bez końca. Ludzie mają wiele kompleksów, mają plamy na twarzy, które nie zagrażają im życiu i są głupi, jeżeli chcą je usunąć ponieważ nie zagraża to ich życiu? Co to za idiotyczne tłumaczenie, że coś co czyni mnie wyjątkowym i chce to zmienić czyni mnie głupią? Nie zawsze bycie wyjątkowym jest pozytywem. Wyjątkowym można być zarówno w sposób pozytywny i negatywny. I tak przeszkadza mi to, że mam asymetrie twarzy, czuję się przez wyjątkowa, ale w ten zły sposób.

Gość gość
Jak ktoś osiwieje to też nie ma farbować włosów? Nie zagraża to jego zdrowiu, a farby mają mnóstwo chemicznych składników, których nie powinno się wdychać? Poza tym, gdybyś się interesował/ła to wiedziałbyś/ła, że każdy z tych produktów jest przetestowany, inteligentny człowiek idzie do lekarza, który ma uprawnienia do przeprowadzenia takich zabiegów, czyta opinie na ich temat. Wiem co jest w składzie tych produktów, wiem jakie mogą być powikłania. Po to się wypowiadam tutaj, żeby zaczerpnąć więcej informacji, a nie lecę do pierwszego lepszego lekarza po promocji, żeby się ostrzykać na całej twarzy.

Gość gość
Dziecko drogie, bo widze ze naprawde głupiutka jestes i dorosłą cie nazwac nie mozna. Aparaty są zakładane w 90% gdy człowiekowi przez wady zgryzu cos grozi badz boli z tego powodu. Polacy nie są w wiekszosci w stanie wywalic 7000 tys dla kaprysu. 2. nigdy nie ma pewnosci czy taki zabieg nie przyniesie skutków ubocznych. To są statystki z gabinetów ortodontycznych. A ty chcesz swiadomie wstrzykiwać sobie nieznane ci substancje w twarz? Wiesz jak twoj organizm sie zachowa? Nie. Chcesz miec "popalone" nerwy? Sparalizowaną, znieksztalconą jeszcze bardziej twarz? chcesz stracic wzrok? dostac egzem? o takich skutkach ubocznych mowi sie malo, bo gabinety med estetycznej w razie skutkow ubocznych placa grube pieniadze poszkodowanym by siedzialy cicho.. Studiuje medycyne, znajomy ma ojca ktory jest chirurgiem med estetycznej od 20 lat i wiele mi odpowiadał jak jego znajomi nie raz sie zachowują. Oni zniszczą ci twarz, zaplaca za milczenie i 2 dni pozniej beda sie upijac drineczkiem w swoim 4 domku nad Oceanem. Ty oszpecona zostaniesz do konca zycia.

Gość gość
Jeżeli w tym momencie kogoś możemy nazwać dzieckiem to Ciebie :) Byłeś/łaś kiedyś u ortodonty? Ludzie zgłaszają się, bo biorą ślub chcą ładnie wyglądać, bo mieli za małą szczękę, bo wstydzą się uśmiechać, bo chcą być atrakcyjni? Wiesz ile aktualnie populacji w Polsce zakłada aparat na zęby z powodów estetycznych i chce wywalać te pieniądze? Od krzywych zębów nic Cię nie będzie bolało, chcesz zabłysnąć i za wszelką cenę podtrzymać swoją rację, ale gadasz zwyczajnie głupoty, a kiedy Cię zęby bolą to lecisz do dentysty, bo jakbyś był/a na tyle wyedukowany/a to wiedziałbyś, że na bolącego zęba aparatu nikt Ci nigdy nie założy, tylko na krzywe zęby, które są zdrowe i zadbane ;) Każdy zabieg może przynieść skutki uboczne, dlatego zawsze robi się badania i próbę uczuleniową, co też byś wiedział/ła gdybyś miał/a trochę oleju w głowie. Nikt nie wstrzyknie Ci co sobie zapragniesz, bo przyjdziesz i powiesz, że tak chcesz. Tak samo radzę się nauczyć co oznacza pojęcia kwas hialuronowy czy jego pochodne, bo jest to naturalnie występujący w organiźmie ludzkim składnik. To też byś wiedział/a, gdybyś miał/a pojęcia n tematy na które się wypowiadasz. Student medycyny miałby chociaż minimalne pojęcie na temat kwasu hialuronowego, czy zabiegów tego typu. A Twoja wiedza i wypowiedzi są na poziomie zera i szczerze mam nadzieję, że napisałeś/aś to tylko żeby zabłysnąć, bo przecież ze studentem nie mam prawa dyskutować, ale jeśli jakimś trafem to prawda to strach pomyśleć kto nas będzie leczył ;)

Gość gość
I widzę, że komuś się sporo podniosło ciśnienie, bo za wszelką cenę chce dopiąć swego, a każda kolejna Twoja wypowiedź jest na coraz niższym poziomie i coraz bardziej desperacko brzmi, chwytając się obrażania kogoś. Nie będę zniżała się do takiego poziomu, a gdybym miała do czynienia z kimś kto się kształci rozmowa wyglądałaby zupełnie inaczej, a tak prowadzę bezsensowną dyskusję z hejterem, który nie ma co robić wieczorami, więc wchodzi w przypadkowe wątki i dodaje swoje 3 grosze, bo nic mądrego ze swojej strony, ani na poziomie nie ma do zaoferowania.

Gość gość
A historia z zapłatą za milczenie rodem z kryminału. Nie, nie oszpecą mi twarzy kwasem hialuronowym, który się rozkłada w ciągu 6-18 miesięcy i nie ma po nim śladu, ale student medycyny by wiedział ;D

Gość gość
Od krzywych zębów nic Cię nie będzie bolało x Bystraś jak woda w kiblu. Krzywe zeby, ciasno rozmieszczone są czestym powodem bolu. Jakbyś nie wiedziala brak przestrzeni miedzy zebami = gorsza higiena = wieksze problemy zdrowotne. Ba, są ludzie którym zęby wrastają w policzek. To też ma nie bolec? Krzwyiace sie zeby tez nie bola? Idz do dentysty i popros o probe wyrwania zeba bez znieczulenia. Tak bolą krzywiace sie zeby. Jak masz konska szczeke to moze pomiescisz wszystkie zeby i jeszcze na diasteme miejsca wystarczy, ale nie kazdy ma takie "szczescie" miec szczeke jak kon. Nie mówimy tutaj o kwasie hialuronowym i o niego tez stritce nie pytałaś, więc daruj sobie tę próbe przezywszania kogos yntelygencją Karynko, bo robisz z siebie idiotke. Chcesz to pchaj w morde botuline, wyjdziesz z krowim ryjem to wtedy bedziesz zalowała, a ja bede miala z czego sie posmiac :) Widac jak sie znasz bo to pacjent (czytaj klient) wybiera co chce wstrzyknac. Lekarz daje tylko karteczke do podpisania, ze nie bierze odpowiedzialnosci za mozliwe powiklania a ty masz z****** obowiazek to podpisac :)

Gość gość
No i brawo, kolejnym postem udowodniłeś/łaś swój poziom i kulturę. Wypisaniem kilku epitetów i obelg nie czyni Cię bardziej wyedukowanym, a z każdym kolejnym postem tak bardzo się bulwersujesz, że zaczyna to być aż śmieszne! Tylko pokazujesz jak niski poziom sobą reprezentujesz. Nie, krzywiące się zęby nie bolą, ponieważ zęby kiedy się krzywią nie robią tego na pstryknięcie palcem, jest to postępujący proces w wyniki braku miejsca przy wyrastaniu kolejnych zębów, ale na tyle wolny, że uwierz mi nie będzie Cię bolał. Natomiast prostowanie zębów boli i to bardzo, bo zęby są siłą przesuwane, naciągane na każdej wizycie. I nie mówmy tu o skrajnych przypadkach, bo jeżeli komuś wrasta ząb w policzek co nie jest możliwe, bo jak już czepiamy się szczegółów to ząb może jedynie drażnić policzek i wbijać się w niego, ale nie wróść. Co to w ogóle za porównanie wyrywania zęba bez znieczulenia do krzywiącego się zęba? Chyba byś go musiał/a krzywić obcążkami na siłę, żeby Cię tak bolał. To aparat w takim razie też jest niebezpieczny dla Twojego zdrowia, ponieważ noszenie aparatu w znacznym stopniu utrudnia higienę ;) I co tu zrobić, mieć problem z higieną, bo mam krzywe zęby czy mieć problem z higieną, bo noszę aparat? Jak dawniej ludzie żyli bez aparatów ortodontycznych mając krzywe zęby, jak Twoim zdaniem bolały ich jak wyrywanie zęba bez znieczulenia i mieli utrudnioną higienę?

Gość gość
A jeśli chodzi o kwas hialuronowy studencie medycyny to nie określiłam stricte o jaki preparat mi chodzi, ale napisałam jasno o jaki efekt mi chodzi, czyli o nabranie objętości, a ktoś kto wie coś na ten temat, wie że toksyna botulinowa nie jest wypełniaczem, a ma zadanie wygładzające. Ty nie masz bladego pojęcia na jaki temat się wypowiadasz. I nie lekarz nie daje Ci tylko karteczki którą podpisujesz, to lekarz najczęściej proponuje Ci leczenie, a w wielu przypadkach ma prawo odmówić. Nie przyjdziesz i nie powiesz, że chcesz mieć cement, a on Ci to wstrzyknie. Może najpierw trochę wiedzy na jakieś tematy, a później można się wypowiadać, bo tak tylko się ośmieszasz, bo nie masz bladego pojęcia o czym mówisz, już nie wspomnę o poziomie który reprezentujesz, bo im więcej obelg napiszesz nie uczyni Twojej wypowiedzi treściwszej, a bardziej żenującą i desperacką ;)

Gość gość
Ja robię z siebie idiotkę, bo ty nie masz bladego pojęcia do czego służy kwas hialuronowy, a do czego toksyna botulinowa? Tyko skoro nie wiesz to po co w ogóle zabierasz się za wypowiadanie w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia? To nie jest przewyższanie, sama piszesz bzdury, więc tutaj nawet nie trzeba się silić żeby napisać coś mądrzejszego ;)

Gość gość
Twarz mozna budowac podobnie jak odbudowe piersi z wlasnej tkanki tluszczowej.

Gość gość
dziewczyny, naprawdę trochę empatii. założycielko wątku – skonsultuj się z lekarzem od medycyny estetycznej. Slyszalam dobre opinie o Estell (to klinika Enelmedu).Idź po prostu na konsultacje i zobacz co ci doradzi. Przede wszystkim spytaj fachowca, a nie ludzi na forum.

Gość gość
Nie przejmuj się komentarzami, oczywiście, że każdy ma prawo walczyć ze swoimi kompleksami. Ja miałam krzywe zęby i ze względów estetycznych, a nie zdrowotnych, zdecydowałam się na aparat ortodontyczny. Z tego co widzę, to na korytarzach Rock Your Smile, gdzie się leczę, są osoby także takie, które mają minimalne "wady", a rozpoczynają leczenie, ale są i takie, które mają wady wpływające np. na kondycję stawó. Każdy ma prawo decydować o sobie, jeśli Twoja asymetria jest kompleksem a masz możliwość się jej pozbyć - zrób to! Tylko poszukaj dobrego specjalisty, bo tu - tak samo jak w ortodoncji, o czym się przekonałam na własnej skórze - są lekarze lepsi i gorsi niestety. Sama trafiłam na pierwszą wizytę do osoby, która chciała mnie naciągnąć na różne zbędne rozwiązania. Dopiero Rock Your Smile moja pani dr rozsądnie dobrała leczenie i wiem, że ma ono tzw. ręce i nogi. Z zakresu medycyny estetycznej też są lekarze, którzy chcą wykorzystać pewnie czyjś kompleks, ale są i tacy, którzy dobiorą optymalny zabieg do Twojego problemu i pomogą Ci się go pozbyć. Życzę Ci powodzenia! :)