Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że poród zabiegowy może powodować Zespół Aspergera?

Polecane posty

Gość gość

Czy słyszałyscie ten pogląd i znacie kogoś kogo dziecko po zabiegowym ma jakieś zaburzenia ze spektrum?

Moja siostra urodzila silami natury i teraz sie okazalo ze dziecko ma aspargera diabli wiedza od czego

Gość gość
Co to jest zabiegowy ? Ten pokoj na oddziale zabiegowy ? Ze niby jakies promieniowanie czy co ?

Gość gość
Ja mialam CC planowane i teraz podejrzewam u corki 3-letniej Aspergera wlasnie....

Gość gość
Poród zabiegowy to poród przy użyciu kleszczy lub proznociagu czyli ciągnie się noworodka za główkę. Rozumiesz? :/// Autorka.

Gość gość
Słyszałam takie teorie, ale to tylko teorie- nikt nie wie co tak naprawdę powoduje zaburzenia autystyczne, w tym ZA. Lekarze, psycholodzy, terapeuci próbują dojść do tego gdzie może leżeć źródło tych problemów. Odpowiedzi szukają m.in. w przebiegu ciąży i samego porodu. Jak na razie w żaden sposób tej teorii nie udowodniono, bo ZA mają zarówno dzieci z prawidłowych ciąż i po porodach bez powikłań, i te po porodach przez cc, i te po zabiegowych, i nic nie wskazuje na to żeby dzieci po porodach zabiegowych miały go częściej, przynajmniej ja nie trafiłam na takie badania.

Gość gość
Nooo,a jak w 12 tygodniu zjesz Mc Donalda,to dziecko będzie miało Downa,ale z kolei jak w 23 tc zjesz KFC, to będzie autyzm. :D Skąd wy te bzdury bierzecie????

Gość gość
Moja saiadka dziecko po kleszczach, jAkies krwiaki,wylewy itp. Dzis 4 lata,rozwuja sie super

Gość gość
Tak a jesli w dokladnie 22w5d zjesz czekolade z milki lub wedla to dziecko bedzie mialo dodatkowego palca.

Gość gość
18:14 stąd niedouczona kobieto, że skoro jak słusznie wspomina autorka ciągnie się dziecko za głowę czyli można mu coś przerwać lub uszkodzić, znieść to chyba nie dziwne ze wszelkie zaburzenia mogą się wydawać rezultatem

Gość gość
Tej od milki juz nic nie pomoże. Do książek nieuku z licełóm :D bo jutro c***ani pale wystawi. A tatulo nie da na podpaski. Gdzie ci tam do macierzyństwa

Gość gość
W Anglii kleszcze to rytyna.

Gość gość
Moj syn zostal wycisniety na sile z brzucha i ma problemy z zachowowaniem, i z nauka...

Gość gość
A ja mialam tragiczne nadcisnienie w ciazy. Przetrzymywali mnie, bo nieraz spadlo dostalam rzucawki i syn mial okroone problemy rozwojowe ale motoryczne. Siny z hipotrofia taki sie urodzil.

Gość gość
To chyba tylko teorie, duzo dzieci z zaburzeniami,chorobami rodzi sie ze zdriwych i donoszonych ciaz...

Gość gość
18.18 a zobacz ile tam opoźnionych dzieci ...

Gość gość
U naszej znajomej jest syn z ZA właśnie po porodzie kleszczowym.. cholera wie?

Kurcze nie wiem moja siostra bardzo o siebie dbala nie pila nie palila miala 24 lata porod sn trwal pare godzin jak to porod nic strasznego sie nie stalo a dziecko do 2 roku zycia mowilo tylko mam mam i mama jak poszedl do szkoly zaczely sie problemy z zachowaniem i poszukala porady psychologa a pozniej rehabilitacja teraz ma 14 lat i funkcjonuje niezle ma znajomych w miare sie uczy ale trzeba miec jednak na uwadze to zaburzenie. Nie wiadomo od czego moglo sie zrobic..

Gość gość
Mysle ze porod zabiegowy moze sie do tego przyczynic,ale musza tez byc spelnione inne czynniki i dopiero ich suma daje ZA