Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość76

Bóle piersi przy braku ciąży

Polecane posty

Gość gość76

cześć, od paru dni mam problem z piersiami, na początku sutki były całe czerwone i pobolewaly, w następnych dniach powoli wracały do normy, może lekko pobolewaly, jednak wczoraj i dziś zaobserwowałam ze są miękkie, nie bolą jednak brodawki są lekko obrzmiałe a na czubkach sutków mam suchą skórę, ignorowałem to wcześniej, jednak ostatnio zaczęłam szukać w internecie przyczyny, lecz wszędzie pisano o tym jako próbie dla kobiet ciężarnych. Nie mam pojęcia co to jest, zastanawiam się jednocześnie czy może być to efekt "zabawy" mojego chłopaka, polegającej na wręcz gryzieniu moich sutków, ponieważ właśnie po tym zdarzeniu pojawił się szereg tych objawów. Jak myślicie może to być wynik tego i z czasem przejdzie czy iść do ginekologa?

Gość gość
OMG. Piersi mogą boleć nawet podczas dni plodnych. Zależy od kobiety. A jak facet je pokrył to nie dziwię się ze brodawki i sutki bolą :/ no bez jaj

Gość gość
Hormonalny ból piersi jest inny niż ten spowodowany urazami (przynajmniej w moim przypadku). Przed okresem bolą mnie piersi, ale całe i gdy podskoczę to czuję takie nieprzyjemne ciągnięcie. We wczesnej ciąży też piersi bolą, ale ból pojawia się wcześniej. U mnie piersi bolą ok 7 dni przed okresem, a gdy zaszłam w ciążę to zaczęły boleć 3-4 dni po owulacji.

Gość Cleo1976
Ból piersi może być spowodowany urazem mechanicznym (zranienie, otarcie, naderwanie...), przyczynami hormonalnymi (zwykle taki ból występuje pomiędzy owulacją a miesiączką) lub ciążą.Ocieplone i zaczerwienione sutki mogą też świadczyć o zapaleniu, które leczy się antybiotykami.Zwykle mają to karmiące mamy, lecz sądzę, że ugryzienie przez mężczyznę mogłoby wywołać podobne zakażenie.:) W razie urazu stosuj maść na sutki.