Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katharinkaa

Sprawdzone sposoby na czyszczenie fug w łazience

Polecane posty

Gość katharinkaa

Czy macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na skuteczne czyszczenie fug w łazience? Używacie jakiś gotowych preparatów czy raczej domowych sposobów? Potrzebuję wyczyścić fugi w swojej łazience, a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.

Gość gość
Kup sobie płyn "palemka" i gąbeczką lub szczoteczką doczyścisz*****ardzo dobrze. Płyn jest tani (około 5-8 zł) i doskonale się sprawdza, fugi wyglądają jak nowe!

Gość Versace_89
Ja kiedyś leciałam wszystkie fugi szczoteczką do zębów i specjalnym preparatem. Ale już Ci nie powiem co to było, bo wybrałam po prostu pierwszy lepszy ze sklepu, który był do tego przeznaczony. Ogólnie fajnie wyczyściło, ale roboty przy tym jest mnóstwo.

Gość gość2009
A ja kiedyś czytałam o tym, że można odnowić fugi poprzez pomalowanie ich. Ale sama jeszcze tego nie próbowałam.

Gość katharinkaa
malować to raczej jeszcze nie muszę, bo łazienka w miarę "świeża". Chcę wyczyścić żeby właśnie potem nie doprowadzić do takiego syfu, co to już nie da się nic z tym zrobić :P a za poradnik z łazienki plus dziękuję. Wyczytałam tam o mieszance sody oczyszczonej z octem. Do tego szczoteczka do zębów w ****** pisze, że powinno pomóc :D ponoć to jest też dobre na pozbycie się pleśni i bakterii.