Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamartwiam się o wagę córki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka niedługo kończy 2 latka, a waży ok 8600. Jest malutka i chudziutka. Przy czym ma energii za dwóch, pięknie się rozwija, mówi pełnymi zdaniami, jest *****iwa i wesoła. Ale ta waga to jakiś kosmos. Endokrynolog wykluczył celiakię, miała robione usg nerek, krew, mocz, żelazo itp. Wszystko w normie. Teraz czekan nas gastrolog. Może któraś mama ma podobne doświadczenia?

Gość gość
Ciesz sie. jest zdrowa a ty masz mało do noszenia :)

Gość gość
Moja podobnie, ale aż tak mało nie waży- 10 kg. Wszystkie badania przerobione, taki typ.

Gość gość
dobrze, że zrobiłaś badania to bardzo często małe dzieci mają problem z utrzymaniem żelaza na odpowiednim poziomie. U córki mojej znajomej właśnie wystąpiły takie niedobory i podawała jej suplement dicofer junior

Gość gość
moja też tyle ważyła na bilansie 2 latka później nie było lepiej ale nas skierowano do agstroenterologa miała usg, badanie moczu, krwi, kału, badanie w kierunku celiakii, tarczycy itd a na końcu sztuczne kalorie w proszku przypisane dziś ma 9 lat i waży ok 24 kg - jest drobniutka, rozmiar buta 30 w książeczce ma zapisane niskorosłość i niedobór masy ciała - ma ok 122 cm wzrostu ale nie wszystkie dziewczynki będą wielkie ;) moja będzie drobna i już :)

Gość gość
Moja corka tez tak miala podobnie. 2 latka wazyla troszke ponad 9kg. Jest wysoka ale niesamowicie chuda. Jest zdrowa. Malo je tak ma. Porobilam tylko podstawowe badania krwi bo mala sie super rozwija i ma duzo enegrii. Teraz ma 3 latka wazy 11 kg. Wszystko z nia ok

Gość gość
Jesli moge Ci cos doradzic to nie zamartwiaj sie. Po prostu sa takie dzieci. Drobniutkie. A jak ma duzo energii to po prostu swietnie. Moja siostrznica na 4 urodziny osiagnela 12 kg. Siostra dostawala do glowy ze zmartwienia. Byla chyba u wszystkich lekarzy a w koncu psycholog od zywienia powiedzial mojej siostrze ze ona musi sie leczyc bo z dzieckiem jest wszystko w porzadku. Mala je malenkie porcje 3 razy dziennie. Siostra juz nie naciska na nic bo ten psycholog jej przegadal.

Gość gość
Dziewczyny ja miałam 7 lat i ważyłam 16 kg. Pamiętam jak dziś w szkole tekst pielęgniarki, że w domu mnie nie żywią. Mam 30 lat i po urodzeniu dziecka przy wzroście 158 ważę 49 kg. Jestem mega drobna. Ale bardzo żywiołowa wszedzie mnie pełno. Moja mama też jest drobna i szczupła. Za to moja córka ma 15 msc i już waży 11 kg. Jadlaby cały dzień. Wyzbiera wszystkie okruchy z podłogi. Ledwo ja noszę. Mąż też jest szczupły i nie wiemy skąd takiego dzieciaka mamy chyba nam podmienili hehe. Każdy jest inny. Dobrze, że wasze dziewczynki są drobne i szczupłe takim zawsze lepiej w życiu. Jeszcze zaczną przybierać na masie gdy będą dorastać.

Gość gość
Moja starsza córka taka malutka była, ale ja badań nawet nie robilam wtedy, ona ladnie jadla a wazyla malutko, zawsze ponizej norm. W 7 lat bylo 15 kg, to pamietam. Dzis ma 15 lat, jest drobna, ma okolo 158 cm i 46-48 kg. Taka dziewczynka na tle kolezanek, malutkie rączki, drobna stopa. Ma kompleksy, bo my wysocy jestesmy i w klasie ona najmniejsza, ale ja uważam, że to jej atut, jest bardzo ladna, delikatna a do tego drobna, chyba lepiej taka filigranowa kobietka niż wielka baba. Wasze dziewczynki też raczej wyrosną na drobne kobietki, nie martwcie się skoro wyniki są dobre to na prawdę nie ma powodów.

Gość gość
Nie wiem o co panika, dziewczynki często są mniejsze. Moja córka też jest malutka, drobna. Ma dwa i pół roku i teraz dopiero troszkę nadgonila. Ma 89 cm wzrostu i waży 11 kg.

Gość gość
Ja w wieku 10 lat ważyłam 19 kg. Dobrze to pamiętam, bo pielęgniarka szkolna za głowe się złapała. A nigdy nie byłam niejadkiem. Dopiero w 8 klasie dogoniłam koleżanki.

Gość gość
My wybieramy się z córką zbadać hormon wzrostu

Gość gość
Moja ma 3 latka i 11 kg. Też ładnie je, jest żywiołowa ale nie oznacza to wcale, że jest zdrowa. :( Więc nie ma się co cieszyć, tylko zrobić badania.

Gość gość
autorko a jak ze wzrostem?

Gość gość
Moja 3 lata skończyła tydzień temu i waży 10, 5 kg. Wzrost ok 90cm, nie wiem dokładnie bo dawno nie mierzona była. Drobniutka jest, od urodzenia 3centyl. Badania ma w normie.