Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deveereenie

Jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość deveereenie

Mam problem, równo miesiąc temu "bawiliśmy sie" z chłopakiem. Wiecie, zrobiłam mu dobrze ręką i on mi sie odwdzięczył tym samym. Nie zwróciłam wtedy uwagi gdzie najpierw trzyma tą rękę, ale wydaje mi się że miał na niej nasienie i wsadził palce we mnie. Czy to możliwe, że mogę być przez to w ciąży? Okropnie sie boje, bo niby nie ale zawsze są szanse prawda? Chciałabym jeszcze powiedzieć ze z 20 na 21 dodałam pózniej okres, minęły 4/5 i teraz boli mnie brzuch jak do miesiączki ale jej nie mam. Proszę poradzcie mi coś

Gość gość
Wyjaśnij kiedy mialaś ten okres, w który dniu cyklu miało dojść do zapłodnienia.

Gość deveereenie
no to było tak, że byłam z chłopakiem 16 sierpnia i wtedy właśnie to sie wydarzyło a okres dostałam 4/5 dni po tym wszystkim

Gość gość
zrób test albo idź na beta hcg z krwi.

Gość deveereenie
ale to jest ogólnie możliwe, że jestem w ciąży?

Gość gość
Daj sobie spokój z betą. Nie jesteś w ciąży i nie wmawiaj sobie tego. Skoro 5 dni po seksie dostałaś okresu to nie jesteś w ciąży, nie ma szans. 20 sierpnia dostałaś okres więc ten ból brzucha zwiastuje miesiączkę. Dostaniesz za 3-4 dni.

Gość deveereenie
No właśnie tez mi sie wydaje, że to nie możliwe ale wolałam sid upewnić. Dzięki

Gość gość
Aha upewnić sie. Zaraz będzie kolejny temat w stylu: "miałam okres ale boje się że to ciąża"

Gość gość
Przeraża mnie ilość kobiet, które dostały okresu, a jednak uważają, że są w ciąży. Teraz jest wysyp takich tematów na forum. Co się dzieje?

Gość gość
Zerowa wiedza na temat własnego organizmu a do tego ślepa wiara w to co znajdą w internecie. Bo ktoś coś napisał więc tak na 100% jest.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.

Gość Cleo1976
Skoro po współżyciu dostałaś okresu (normalnego? Nie było to tylko plamienie? Często te wątki w rodzaju "zaszłam w ciążę 3 dni przed okresem!" biorą się stąd, że kobiety biorą za miesiączkę plamienie owulacyjne, które towarzyszy największej płodności) to na 99% nie jesteś w ciąży.Dla pewności zrób test z moczu 14 dni po zdarzeniu.

Gość gość
16:05 Serio? :( Jakim matołem trzeba być żeby nie rozróżnić miesiączki od owulacji i występującego wtedy plamienia?

Gość deveereenie
No wydaje mi sie, że jak nigdy nie byłam w ciąży a miesiączki mam raz obfite a raz przeciwnie, to racje moge nie rozróżnić

Gość gość
Plamienie owulacjyne to zwykle kilka strużek krwi wewnątrz śluzu, połączone z bólem jajników (lub jednego). Nie jest aż tak trudno pomylić z okresem.

Gość gość
Nie jest aż tak ŁATWO pomylić z okresem* Sorki za błąd

Gość gośćtakatam
Hmm, nie wiem jak to jest ale np gdy poszłam robić betę to pan pobierający mi krew w laboratorium sam stwierdził, że niektóre dziewczyny dostają jeden okres mimo, że są w ciąży.