Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka 7 miesięcy nie mówi ani mama ani tata czy to jest autyzm

Polecane posty

Gość gość

Czy to jest autyzm :( Nie mówi ani mama ani tata, leży, śpi, niby się troszkę bawi ale płacze jak tylko zostaje sama. Czy to jest autyzm?

Gość gość
Nie to nie autyzm. Na autyzm składa siie więcej przesłanek. Jeśli się niepokoisz to idź do lekarza.

Gość gość
a czy próbuje siadać, raczkować, gaworzy? akurat tym lękiem gdy zostaje sama to bym się nie przejmowała bo to normalny lęk. Na świadome mówienie mama tata też ma jeszcze czas.

Gość gość
Ona ma dopiero 7 miesięcy!!! Czego oczekujesz? Że zacznie czytać? Mój w tym wieku jeszcze nie siedział.

Gość gość
A czy była szczepiona?

Gość gość
Kochana autorko, powoli. Posłuchaj po pierwsze nie czytaj głupot w necie. Po drugie każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Jedni jest bardziej placzliwe /ru/chliwe /bystre a inne mniej. Idź do pediatry prywatnie (koszt100zl) opisz swoje obawy,lekarz zbada powie co dalej.

Gość gość
Niedługo będą pisać "mój 3-miesięczniak nie chodzi, czy to autyzm?"

Gość gość
Moj w tym wieku nie siedzial nie pelzal tez nie mowil ani mama ani tata i nawet przez mysl mi nie przeszedl zaden autyzm. Teraz ma rok ladnie raczkuje wstaje przy meblach ale sam nie ustoi mama pare razy powiedzial. Tata jeszcze nie. Jego kolezanka w tym samym wieku juz od dwoch miesiecy sama chodzi mowi mama tata i wiele wiecej a raczkowala i stala jak moj jeszcze usiasc nie potrafil noi co z tego co mnie to obchodzi. Moj tez sie nauczy wszystkiego w swoim czasie. Nie mam podniety pisaniem w necie ze moje dziecko ma 8 miesiecy i juz chodzi. No Boze co to kogo obchodzi. Albo moje dziecko ma 8 miesiecy i nie siedzi no ludzie litosci. Moj mial prawie skonczone 10 miesiecy jak sam umial siadac i swiat sie nie zawalil. Wyluzujcie troche

Gość gość
Autorko za dużo neta czytasx Moja corka mówiła mama jak miała 9 m,dziecko na tym etapie powinno gaworzyc odwracać sie z pleckow na brzuszek Wystarczy wpisac w google co powinno umiec dziecko majac 7 m

Gość gość
7 miesięczny niemowlak ma już mówić ? Czy ty jesteś normalna ? Zapytaj sie rodzonej matki ile ty miałaś jak mówiłaś pierwsze słowa.