Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautorkaa

7 kg

Polecane posty

Gość gośćautorkaa

moje dziecko ma rowno 2,5 miesiąca i waży 7 kg Syn urodził się z wagą 3,1 kg więc wagę już dawno podwoił. Czy to nie zbyt szybkie przybieranie na wadze ? Ostatnio ważyłam go 2 tyg temu i przytył przez ten czas 800 gram. Bo

Gość gośćautorkaa
przepraszam ucieło mi temat :)

Gość gość
To rzeczywiscie duzo. Moj jak sie urodzil wazyl 3300 a teraz ma rok i wazy 9 i jest ok lekarz mowi ze wrodzil sie we mnie i bedzie szczuply. A Ty z mezesz jestescie przy tuszy? Moze taka jego uroda. Jak sie martwisz pogadaj z pediatra

Gość gośćautorkaa
Nie, ja i mąż jesteśmy normalnej wagi. Dodam że syn jest karmionyy tylko piersią.

Gość gość
Autorko nie martw się. Mój syn też tak szybko tył, ale był na mm. Bałam się, że będzie grubasek. Kiedy zaczął się ruszać to zwolnił tempo tycia, aż staną w miejscu. Teraz ma 1,5 roku i 10,5 kg.

Gość gośćautorkaa
za 2 tygodnie mamy wizytę u lekarza :) mam nadzieje ze zwolni troche z przybieraniem na wadze bo jednak nie chcialabym miec otyłego dziecka które bedzie miec problem z siadaniem, chodzeniem... Ale moze to tylko moje czarnowidztwo :)

Gość gość
Teraz maluch tylko je, leży i śpi. A jak tylko zacznie być aktywny czyli pelzac/czworakowac/wstawać to będzie spalał kalorie:)

Gość gość
Poza tym jest na piersi więc spokojnie:) Mnie straszyli, bo mm i dlatego tyje, a wszystko się wyrównuje w swoim czasie

Gość gość
Sporo. Mój syn urodził się z wagą 3040 a na 2miesiące ważył 5200. Jednak karmiony mm. Chyba jednak te dzieci karmione piersią są większe.

Gość gość
A długości? Bo wiesz, moja córeczka urodziła się 4380, teraz ma 7 tygodni i waży 6,55kg, ale miała przy urodzeniu 61 cm,w tej chwili nie mam pewności, ale z nieprofesjonalnych pomiarów w domu wychodzi co najmniej 65cm.

Gość gośćautorkaa
mój syn ma aktualnie 65 cm

Gość gośćautorkaa
a urodził się z dlugością 49 cm więc oprócz tego że szybko nabrał wagi to tez sporo urósł. Ubranka ciagle nowe musze kupować :)