Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paderelka

Wpadłam w NAJBARDZIEJ niekorzystnym czasie! Ja nie mogę być teraz w ciąży!!!

Polecane posty

Gość Paderelka

Jestem załamana! :( Ta wpadka jest aż nierealna!!! Zaszłam w ciążę w pierwszy dzień po okresie, a nawet jeszcze okres trwał!! To wszystko przy bardzo regularnych cyklach 28dniowych! W żaden inny dzień na pewno nie zaszłam więc jak to możliwe?? Mam 32lata, mój mąż trz 32 i mamy już dwóch synów, w grudniu będą mieli po 10lat. Nie mamy warunków na trzeciego malucha. Przede wszystkim mieszkaniowych. Co my teraz zrobimy? Nie wiem po co ja tu piszę, musiałam się chyba wypłakać. Dodam, że nie jestem potworem i jak pomyślę, że pod sercem rośnie już Nasze dziecko to jest mi tak hmmm ciepło jakby, nie wiem?? Ale nie zmienna to faktu, że nie jesteśmy gotowi na to pod żadnym względem ;( Nie byłam jeszcze u lekarza, ale zrobiłam właśnie czwarty test! Czy one wszystkie mogą die mylić? Mąż nie wie. Jestem w szoku jak nigdy w życiu!!

Gość Paderelka
Mam 32lata, mąż TEŻ 32

Gość gość
Skoro to takie nieprawdopodobne to zanim zaczniesz martwić się ciążą idź do lekarza wykluczyć czy przyczyna nie jest inna.

Gość gość
Kiedy miałaś ostatni okres? Nie wspołżyłaś poźniej?

Gość gość
Zdarza sie, ja wpadlam w wieku 37 lat, urodzilam to mialam 38 i dwojke starszych synow-5latka i 15latka. Na poczatku szok i lzy. Potem sie ogarnelam, zrobilismy remont w mieszkaniu, by pomiescic kolejne dziecko. Najmlodszy ma juz prawie 18 miesiecy i nie wyobrazam sobie, by mialo go nie byc.

Gość Paderelka
Ostatni okres miałam 36dni temu! Cykle zawsze, zawsze, zawsze 28dni. Zrobiłam cztery testy dwóch różnych firm. Przyczyną może być inna? Jaka? Kochałam się "do konca" 6/7dc, potem oczywiście też, ale zawsze w gumce i nie "do konca" ;)

Gość gość
A ja zaszlam w ciaze dzien , albo dwa przed okresem, albo zaraz po. Miedzy usg a terminem ostatniej miesiaczki jakies 1,5 tyg roznicy. Od meza uslyszalam nawet ze to nie jego dziecko, bo nie ma fizycznej mozliwosci... sama tez nie wiem jak. Od psikus losu. Tez jestem w podobnej sytuacji , mam 12 letnia corke, a mieszkanie sie zmieni, za kilka lat, gdy maluch bedzie potrzebowal juz swoj kat. Szok niedowierzanie i ... juz jestem na polmetku , ciaza zagrozona, macica bardzo nisko, szyjka w polowie pochwy. Jeszcze nie wiem czy sie cieszyc, nie mam zadnych uczuc do tego dziecka. Raz ze wpadka na maksa, a dwa nie mam pewnosci czy sie uda donosic. Pierwszy lekarz nawet nie podjal sie prowadzenia ciazy, a obecna lekarka ciagle o szpital pyta- mimo ze na patologii uslyszalam ze nic zrobic nie moga, bo leki przeciez na podtrzymanie dostaje. Leze i czekam, chociaz ostatnio albo mi sie snilo, albo zaraz po przebudzeniu naszla mysl, a w zasadzie.. hmmm.. lezalam obok 7 mc dzieciaka w pajacyku, wlasnie probowal usiasc , sekunde to trwalo. Boje sie myslec o nim, boje sie ze sie nie uda...

Gość gość
No właśnie, idź do lekarza bo pomijając choroby to może po prostu biochemiczna, skoro szanse na zajście były tak nikłe. A na przyszłość - wazektomia kosztuje 2tysiące ;)

Gość gość
Czyli później też była możliwość. Nie do końca czyli jak? Nie miałaś orgazmu?

Gość gość
Nie do końca tępoto oznacza, że autorce partner nie spuścił się w środku. Jak inaczej to wyjaśnić tępocie?

Gość gość
A ja zaraz po okresie (a nawet w końcówce), zawsze mam taka dużą ochotę na seks, jakbym miała dni płodne. I wbrew tego co mądre książki piszą myślę ze tak jest.

Gość gość
Autorko :D pociesze Cię! Masz dwóch synów, a tu widzę duże szanse na córkę, bo to ciąża z początku cyklu :)

Gość gość
To niemożliwe. Idź do lekarza

Gość gość
jak piszesz ze nie macie warunkow na 3 dziecko to czemu jestes taka glupia i ryzykujesz wspolzyjac bez zabezpieczenia

Gość gość
Oczywiście,że możliwe.Ja mam dwie córki właśnie z 6 i 7 dnia cyklu.Lekarze też twierdzili,że pewnie się mylę,bo to niemożliwe ,ale jestem pewna na 100 % ,gdyż tylko wtedy był seks ze względu na pracę męża.

Gość Paderelka
Hmmm, bo tak jak napisałaś - jestem GŁUPIA

Gość gość
Współczuję ;(

Gość gość
współczuje, wbrew pozorom takie wpadki w pózniejszym wieku moga byc jeszcze gorsze niz np. w nastoletnim.. nie wiem co wy wszyscy widzicie w tym seksie, bo moim zdaniem ogólnie wiecej z tego kłopotu, niz przyjemnosci, zwazywszy na konsekwencje.. w sumie to jak łatwo sobie zrujowac zycie, znam dziewuche, co nie wiem jakic cudem sie jej spodobał pewnien instruktor, strasznie brzydki, do tego głupi, cały czas jedna kretynska odzywka. Cała dumna chodziła, ze zwrócił na nią uwagę... Chyba po kilku tygodniach znajomosci zaszła w ciążę... :( nie ma nawet gimnazjum, nascie lat, i jeszcze sie cieszy- tak mówiła. A jego zamkneli jakis czas temu, bo był na warunkowym, i ma jeszcz3e chyba 7 lat do odsiedzenia..omg

Gość gość
No to usuń. Albo oddaj do adopcji. Przecież ciąża to nie wyrok w obecnych czasach...

Gość gość
Mózg sobie usuń. Autorko przecież jesteście młodzi! Wszystko się ułoży :)

Gość gość
Prawie lat 40 i "młodzi"... Ja mam 30 i już nie mam totalnie siły na prace zawowodwą, a ta im wmawia, że połączą robotę z rykami, kupkami, sikami i nieprzespanymi nocami.

Gość gość
tfu, dopiero w tym momencie doczytałam, że są po 3o. niemniej sens ten sam, człowiek w Polsce po tym wieku jest już wypalony życiowo i nie da się normalnie połączyć tych dwóch kwestii bez zajechania się jeszcze bardziej.

Gość Paderelka
Tak jest, zgadza się. Tylko ja już nie mam wyboru, bo to już die dzieje....... Byłam rano w ginekologa i potwierdził ciążę. Na ten moment wszystko jest w porządku :) serduszko bije!

Gość gość
Nie martw sie, na głowy Wam nie pada, dacie radę. :) moze bedzie cieżko, opieka nad niemowlakiem bywa wyczerpująca ale z drugiej strony nie jestes sama. Twoje dzieci sa juz duże.

Gość gość
Dacie rade.

bedzie dobrze!!! Teraz musisz sie juz tylko cieszyc żeby dzidzia wiedziała że jest kochana od 1 chwil :-)moja koleżanka tez wpadła z 3 dzieckiem i na dodatek jej mąż sie wkurzył jak sie dowiedział ze będzie 3 córka bo strasznie chciał mieć syna. Koleżanka załamana poł ciąży wyła! Teraz mała ma 3 miesiące i są zakochani na zabój! WIĘC GŁOWA DO GÓRY BĘDZIE DOBRZE

Gość gość
ta od razu niech się do trumny położy :-D z mężem Kobieto ciesz się ciążą i dzieciakiem pamiętaj dziecka nie da się kupić miliony kobiet walczą z bezpłodnością i nie mają dzieci zamieniłyby się z tobą bez chwili zawahania. Ja pamiętam dylematy 3 ciąży jeszcze chamskie otoczenie , rodzina mnie potępiała bo patologia bo jak tak można tfu . Potem urodziłam ją była wcześniakiem, ja byłam chora przeszłam piekło , ale wyzdrowiała dziś już jest dużą dziewczynką kocham Ją nad życie Ona mnie odmieniła pokazała mi , że to właśnie dla mnie dziecko to największy skarb po niej miałam jeszcze dzieci NICZEGO NIE ŻAŁUJĘ wiem kto kim jest i cieszę się że moje życie wtedy tak się potoczyło dziękuję za to Bogu co dzień i za moje dzieci i za DZIŚ :-) Tak że uszy do góry dziś jest tak a za 10 lat nie wiesz co będzie może nie być łatwo , ale może okazać się że to dzieciko odmieni wasze życie :-) tak jak moje moja trzecia pociecha mnie :-) A idiotki od aborcji to niech idą pod belweder protesty czrne robić i tam bezpłodne małpy niech się udzielają a nie namawiają innych do mordu na niewinnym dziecku

Gość gość
Autorko co się dziwisz. Skoro cykle 28 dniowe to owulacja mogła być nawet w 8 czy 9 dc. Plemniki żyją 3-5 dni więc mogły załapać się na owulacja nawet w 9-11 dc więc normalka przy krótkich cyklach. Dziecko to dar od losu. Widocznie tak miało być. Jesteście młodzi więc sobie poradzucie.

Gość gość
Wyrazy współczucia.

Gość Cleo1976
Szczerze mówiąc, dziwi mnie, że prawie NIKT nigdy "nie jest gotowy na ciążę." Natomiast prawie nigdy nie zdarzają się wątki pt."nie jestem gotowa na seks." Tymczasem, jeśli się uprawia seks, to ZAWSZE trzeba się liczyć z taką możliwością, niezależnie od wszelkich "zabezpieczeń." I TAK.Można zajść w ciążę "tuż po okresie".a przy krótkich cyklach nawet w trakcie.To bardzo głupi mit, że tak nie jest.To nieważne, który to był dzień cyklu.Ważne, czy byłyście wtedy płodne, czy nie.Jeśli ktoś zaszedł w ciążę "dzień przed miesiączką" to znaczy, że to był płodny dzień.I tyle.