Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niskie ciśnienie.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Na starcie dodam, że jestem umówiona już do kardiologa ale niepokoję się a zapytać zawsze można. Mam bardzo niskie ciśnienie.102/60/80 , 100/59/75 ale czasami cisnienie mam niskie a puls wysoki koło 90-100 - wtedy kiedy się zdenerwuje , bo mam też nerwice lękową. Pare miesięcy temu miałam incydent z bardzo niskim żelazem. Jednak martwię się o te cisnienie. Co może być nie tak ? Może ktoś mi podobna sytuacje ?

Gość gość
chce rowniez dodac ze mam tak niskie cisnienie ze mezowi do mordy nasrac nie moge

Gość gość
Lepiej takie niż za wysokie nie znam powodu sorry

Gość gość
Pisałem20:32. I zapomniałem dodać że mam głupi łeb i nie jestem autorem tematu mam zrytą banię i nie mam kolegów a kobiety się ze mnie smieją płaczę

Gość gość
No tak lepiej niskie niż wysokie -racja :p

Gość gość
Pisalem 20 36 to wcale nie ja pisalem post 20 32 a chce powiedxiec ze jestem j****a k***a a w gimnazjum do ktorego chodze mnie bijom

Gość gość
Biją tępoto się pisze jak już się podszywasz to pisz poprawnie! Oj gwiazdą to ty nie będziesz

Gość gość
nie ma tragedii. Może taka twoja uroda? Też mam niskie, moja mama tak samo. Mój rekord to 86/48 - najniższe, jakie udało się zmierzyć. Wtedy trzeba wypić kawę i się rozruszać. 90/60, 90/55 to u mnie normalne po kawie. Nie ma czym się przejmować.

Gość gość
Mam taki ciśnieniomierz,że nie może mi czasami zmierzyć takie mam niskie podstawa to dobry ciśnieniomierz ale za taki trzeba dać kilka stów te tanie to tylko gadżety

Ja też jestem niskociśnieniowcem i wierz mi, to nie problem. Fakt, że może trochę denerwować, ale nie ma za bardzo się czym martwić. :) No chyba, że masz jakieś dodatkowe schorzenie. Niedobory żelaza też u mnie występują, ale to dlatego, że jestem krwiodawcą. Ale u Ciebie to może być spowodowane przez miesiączkę i nieodpowiednie odżywianie. Najpierw jakieś o co chodzi z tym kardiologiem?

Gość gość
Do kardiologa profilaktycznie przez to, że skaczę mi tętno czasami i mam kłucia w klatce piersiowej :-( Brat mój ma chore serce od urodzenia, więc profilaktycznie warto się zbadać wtedy będę zrelaksowana, że to nic poważnego :-) A cisnienie może uda mu się odkryć dlaczego takie niskie, bo jestem tak zmęczona, że najchętniej bym tylko spała :-(

Gość gość
Ciśnieniomierz mam akurat dobry, prosto od lekarza, bo mąż babci akurat ma problemy z ciśnieniem, czasem miewa wysokie , bierze leki na cisnienie wiec ciśnieniomierz musi być dobry :-)

Gość gość
A kawy pić nie mogę- strasznie źle sie po niej czuję :/

A wiesz, że wiele zależy od nas? Popieram profilaktyczne badania, ale wydaje mi się, że za dużo o tym myślisz i się wszystkim przejmujesz. ;) Jak się czujesz po spadku ciśnienia?

Gość gość
Podnieść trudno jedyne co to guarana,kawa mocna,mocna herbata,i wysiłek ale najpierw niech to kardiolog oceni ale dobry kardiolog nie jakiś typu doktorat za......

Gość gość
Podobno seks też

Gość gość
Spokojnie jeżeli chodzi o kardiologa to prywatnie to pana, który ma bardzo dobrą opinie :-) Cisnienie mam cały czas takie, jestem senna, zmęczona. Jeszcze zrobię badania krwi, bo może znów nawrot braku zelaza lub jakiś minerałów, bo mam z tym duży problem. I tak masz racje, jestem nerwusem i się dnerwuję ale lepiej iść i się nie martwić, niż nie iść i się zastanawiać. A jak kardiolog stwierdzi, że na 100% taka moja uroda to przynajmniej samopoczucie się poprawi ! :-)

Gość gość
Cisnieniomierz zegarowy ja elektronicznym nie wierzę ale ja mam znowu za wysokie

Gość Dawid

mierze cisnienie od paru lat, a od niedawna mam ciśnieniomierz Easy Med wcześniej to mieliśmy sprzęt durzo gorszej klasy który się zacinał i przekręcał wyniki. Do tego nowego nie mam uwag, wszystko działa prawidłowo.

Gość ada

Kupiliśmy niedawno nowy ciśnieniomierz i tym razem niemiecki Easy Med. Nowoczesny, wygodny, poręczny, nie mam do niego jakiś specjalnych uwag czy zastrzeżeń. Fajnie że jest większa pamięć wyników pomyślana o 3 osobach, także jak najbardziej jest to model do rodzinnego użytku.

Gość caca
Dnia 23.01.2019 o 14:10, Gość ada napisał:

Kupiliśmy niedawno nowy ciśnieniomierz i tym razem niemiecki Easy Med. Nowoczesny, wygodny, poręczny, nie mam do niego jakiś specjalnych uwag czy zastrzeżeń. Fajnie że jest większa pamięć wyników pomyślana o 3 osobach, także jak najbardziej jest to model do rodzinnego użytku.

Ja tez polecam Easy Med

Gość adam

Też mi słuzy Easy Med. Wyniki podaje szybko ale tez dokladnie, nie trzeba powtarzać badań po kilka razy bo coś jest z pomiarem nie teges.

Gość majka

Używałem kilku ciśnieniomierzy, ale mi osobiście Easy Med przypadł najbardziej do gustu. Do tego fajne jest to, że pamięć można dla trzech osób ustawic. To bardzo ułatwia życie.

Gość anna

Mi osobiście bardzo przypadł do gustu pomiar na ramieniu i tutaj idealnie się sprawdził w moim wypadku ciśnieniomierz Simple. Pełny automatyczny pomiar, sporo miejsca w pamięci a do tego wykrywanie arytmii. Bardzo polecam.

Gość irrr

Sam raczej nie używam ciśnieniomierza bo nie mam problemów z ciśnieniem, ale kiedyś dla mamy kupowałem w firmie Sanity, bodajże model Simple. Ogólnie jest chyba zadowolona, bo już od dłuższego czasu wiem, że jest w użytku i nie narzeka na niego.

Gość marekk

Jeśli chodzi o osoby starsze to niewątpliwie tym najlepszym wyborem będzie oczywiście specjalny model Senior od Sanity. Łatwy w obsłudze, pomiar szybko bez nadmiernego ściskania ręki. Cenowo też wygląda on całkiem w porządku.