Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki sposób określiście moją ex?

Polecane posty

Gość gość

Ja obecnie 28 lat, ona zaś 25. Poznaliśmy się na studiach, w trakcie imprezy w jednym z warszawskich akademików. Przez dłuższy czas mieszkaliśmy w pokojach akademickich, ale mniej więcej 3 lata temu postanowiliśmy pójść na swoje i wynająć. Oboje pochodziliśmy z niezamożnych rodzin, więc de facto aby cokolwiek mieć zmuszeni byliśmy zacisnąć pasa i liczyć na zdolność kredytową. Byliśmy zakochani - tak nam mi się przynajmniej zdawało, że ukochana nie traktuje mnie instrumentalnie. Właściwie w momencie przeprowadzki, jeszcze na walizkach oświadczyłem się jej. Od tej pory zgodnie oświadczyliśmy, że pracujemy na wspólną przyszłość, przez 2 lata byliśmy tylko raz na wakacjach w Polsce, ja brałem dodatkowe fuchy byśmy na starcie życia mieli jakąś stabilizacje, brałem nadgodziny... o ja głupi... otrzeźwienie przyszło jak podsumowaliśmy liczby ile zaoszczędziliśmy kto na ile poważnie myślał o przyszłości (ślub cywilny + kredyt na mieszkanie)- otóż ja miałem odłożone ok. 30 tysięcy... niedoszła żona niecałe 5. Uważałem to za nierealne, bo przecież ona zarabiała więcej... Co się okazało? Finansowałem jej wygodne życie, w sensie ja nadgodziny i weekendy w pracy - ona domóweczki z koleżankami, kino, kawki w sieciówkach, kosmetyki. Jak przyszło do ustalania daty ślubu oczywiście się wyprowadziła "bo miłość się wypaliła" by po 2 miesiącach odnowić u kolegi z pracy w jego kawalerce zakupionej przez jego starych. I gra gitara, ze mną musiała pracować wspólnie na przyszłość, z nim ma luksusowe życie, bo nie dość, że mieszkanie własnościowe, to jeszcze trzypokojowe odziedziczone po dziadkach poszło dla studentów pod wynajem. Prace średnie, ale regularnie wypłata wpływa, wygoda jest i egzotyczne wakacje - jako, że mamy się na FB to w ostatnim roku: Londyn, Chorwacja i ostatnio człowiek marzł w kraju a oni 2 tygodnie na Maderze i wrócili wczoraj opaleni. Boże! A człowiek zap...lał całe życie i nic nie ma! On dostał też 10 tysięcy od rodziców i nakupował akcji i nic nie robiąc dostaje dywidendy, spienięża je i tak kilka tysięcy w roku ma dodatkowo... No, ale jak się dowiedziałem od wspólnych znajomych nie pozostawia złudzeń, że już jakiś czas robiła sobie bazę by płynnie wskoczyć ode mnie do jego mieszkanka i wygodnego życia, a mi psuła reputacje mówiąc, że (uwaga!) "jestem niezaradny". Może ostatecznie udowodniłbym swoją "zaradność" jakbym zamiast się samodzielnie zarzynać upatrzył se taka z własnościowym mieszkaniem i jako takim zapleczem materialnym i zarzucić na nią haka. Az musiałem dziś UŻ wziąć by odreagować.

Gość gość
Nic się nie przejmuj bracie to zwykła kurfa i wygodna blachara.

Gość gość
Postąpiła całkiem racjonalnie. Z tobą musiała się dorabiać, u aktualnego faceta ma już jakąś stabilizacje z perspektywami na dorosłe życie. A z Tobą wiecznie na wynajmie jak za lat studenckich i jedyna wizja to bycie na lichwie banku. No sorry, ale tylko idiotka by nie skorzystała. Szczególnie, że teraz ma ciekawe życie - wyjazdy i zero zaciskania pasa. Może jak jej nie wyjdzie to jesteś gdzieś w rezerwie i wróci do Ciebie.

Gość gość
Jakie masz szczegółowe informacje? :D A 10 tys. na akcje to jest NIC! A dywidendę, np. 30 gr za akcję, wypłacają raz w roku, a i to nie zawsze.

Gość gość
Zależy, jak kupił powiedzmy PEKAO za 120 zł to 10000/120 = 83 akcje. Pekao płacił 8,68 zł za akcje dywidendy, sumujemy więc: 8,68 x 83 = 720 zł z dywidendy. Po odliczeniu podatku 583 zł, na czynsz albo wyżywienie jest ;) Nie wspominając już, że aktualnie kurs wynosi coś koło 130 zł (czyli dodatkowa dycha na akcji) i łącznie daje mniej więcej 1300 zł zysku. Żadna lokata tyle nie gwarantuje. A to tylko jeden wariant gry na akcjach, pewnie ma jeszcze inne opcje.

Gość gość
Dokładnie, tak właśnie robi cwaniaczek.

Gość gość
Określam ją mianem lubiącej sponsoring ;)

Gość gość
Materialistka i szmata.

Gość gość
gość dziś Postąpiła całkiem racjonalnie. Z tobą musiała się dorabiać, u aktualnego faceta ma już jakąś stabilizacje z perspektywami na dorosłe życie. A z Tobą wiecznie na wynajmie jak za lat studenckich i jedyna wizja to bycie na lichwie banku. No sorry, ale tylko idiotka by nie skorzystała. Szczególnie, że teraz ma ciekawe życie - wyjazdy i zero zaciskania pasa. Może jak jej nie wyjdzie to jesteś gdzieś w rezerwie i wróci do Ciebie. xxx a ona rączek nie miała, aby z zapałem przystąpic do budowania dobrobytu tylko musi na kimś wisieć?

Gość gość
Bardzo mądra dziewczynka, nie marnuje się z gołodupcem. A życie ma przecież tylko jedno.

Gość gość
Nieważne jak by można określić ex, ale musisz być idiotą, że tego wcześniej nie zauważyłeś. Mnóstwo wartościowych dziewczyn jest same, a mnóstwo pasożytów ma utrzymujących je facetów. Wniosek, chyba faceci kochają wybierać takie panny, przecież mogą inne. A Ty jeszcze zamiast cieszyć się, że się pozbyłeś pasożyta i zacząć w końcu szukać kogoś wartościowego z kim można się wspólnie dorobić, sam myślisz jak kogoś wykorzsytać, chyb ajedenk byluście siebie warci