Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kulka  59

Nie pozostawiona żona

Polecane posty

Gość Kulka  59

Mój wieloletni małżonek ( 30 lat małżeństwa ) zdradził mnie z 15 lat młodszą panią. Była zostawiona przez swojego partnera i mój mąż ją pocieszył. Oboje mamy już po 55 lat , małżeństwo długie ale od lat już nam się nie układało. Jak się dowiedziałam o kochance romans trwał już 3 miesiące.Wyrzucałam go z domu ale on nie chce odejść . Nie chce się wyprowadzić, skończył znajomość z tą panią i czeka na moje przebaczenie. Jednocześnie mam duże problemy ze zdrowiem i nie jestem w pełni samodzielna. Mąż mi pomaga w codziennych sprawach, ale cały czas myślę o tym że jest ze mną z litości , z powodu choroby.On zaprzecza i ani myśli odejść. Chciałabym wybaczyć i żyć spokojnie nadal , ale nie potrafię i coraz bardziej ciąży mi ta sytuacja. W dodatku nie wierzę w jego deklarowane uczucia , bo gdyby były to nie byłoby zdrady.

Gość gość
Nie rozumiem, to ty chcesz aby cię zostawił i odszedł do tamtej czy nie? Ty się dobrze zastanów, czy chcesz zostać sama, chyba że już kogoś masz w zanadrzu.

Gość Kulka59
Chciałabym żeby odszedł. Nie szanuję go i już nie kocham. Cały czas jesteśmy już we troje, nawet w łóżku,. Wiem jednak że sama sobie nie poradzę i codzienna pomoc jest mi potrzebna. On sam godzi się być pomocą domową.

Gość Kulka 59
Raczej nie mam szansy na ułożenie sobie życia od nowa . Któż zechce być z osobą niepełnosprawną , wymagająca opieki? Na pomoc dzieci nie mam co liczyć , bo ich nie mamy.

Gość Spróbuj pomyśleć bez emocji
Tym bardziej... powinnaś spróbować jakoś żyć z tym co się stało, a nie dążyć do tego, żeby ukarać męża za zdradę. Mleko już się rozlało, teraz myśl przede wszystkim o sobie a dla Ciebie lepszym wyjściem jest żyć dalej z tym mężczyzną, niż zostać samej.