Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży i mam mega ogromną ochotę na kawę sypana

Polecane posty

Gość gość

Co prawda to 6 tyg ale jak zobaczyłam 2 kreski kawę od razu odstawiłam ale dzisiaj taka paskudna pogoda mam ochotę się napić. Jedna płaska lyzeczka na 250 ml wody plus 2 kubeczki śmietanki chyba nie powinna zaszkodzić ? Moze wezmę MAGNEZ

Gość gość
To zjedz.

Gość gość
jedna kawa ci nie zaszkodzi :-) Sama odstawilam w ciazy, ale od czasu do czasu pilam jedna slaba :-) P.S. Moja siostra w obu ciazach pila jedna z rano, bo inaczej nie mogla dojsc do siebie, jej dzieci to zdrowe chlopaki (19 i 14 lat)

Gość gość
To się napij. Kubek naturalnej kawy Wam nie zaszkodzi. Rozpuszczalna prędzej.

Gość gość
Największy apetyt na kawę miałam właśnie w i trymestrze. Kup sobie mama coffee w rossmanie. :-)

Gość gość
Mi ginekolog nie zabroniła więc piłam normalnie małą kawkę codziennie, tylko ja piję mocno zabielana:)

Gość gość
tez pije jedna dziennie z łyżeczki

Gość gość
są takie-bezkofeinowe.normalne,sypane ,smakują tak samo.nie pamiętam nazwy,ale są na 100% ps.a co za smak ma kawa z jednej łyżeczki? toż to lura!

Gość Cleo1976
Jedną filiżankę dziennie możesz spokojnie wypić.

Gość gość
Lura ale czy mocniejsza nie zaszkodzi? Ja pije z jednej ale w filiżance chyba 200 ml

Gość gość
Jak przed ciążą piłaś kawę normalnie to teraz też jak wypijesz jedną dziennie to się nic nie stanie. Poza tym jesteś dopiero w 6t. Za tydzień lub dwa sam organizm pewnie odrzuci te kawe. Ja tak miałam od 7 tyg mam wstręt do kawy, jestem w 10

Gość gość
Dlatego poleciłam bezkofeinową,smak ten sam :) No i jak ktoś już napisał,bardzo prawdopodobne,że za chwilę będzie cię od kawy odrzucać ;)

Gość gość
ja jestem w 29 tyg i od kawy mnie nie odrzucilo. codziennie z rana pije jedna z 1,5 lyzeczki. powiem Wam ze czasem niestety tylko to pomaga sie wyproznic :O tak mniej wiecej raz w tygodniu gdy juz mam az bole brzucha wypijam kawe prawie na czczo (wczesniej tylko 5 namoczonych sliwek) i zazwyczaj udaje sie :) jest dopuszczalna ilosc kofeiny w ciazy i na to trzeba zwracac uwage, uwazajac na to ze w innych produktach tez moze sie znajdowac, ale nie ma co panikowac, jak czujesz ze potrzebujesz kawy to sie napij

Gość Nadiaa24
Ja po ciąży wróciłam do kawy i zaczęły mnie od razu skurcze łydek łapać. Nie wiem co robić po już ponad miesiąc Magne b6 łykam regularnie i nic

Gość Daria Tami
Nadia, ja też ten suplement brałam, ale okazał się kompletną klapą. Łykałam go codziennie po kilka razy i jedyne co mi z tego przyszło to ból brzucha.

Gość Doro34
Mleczan magnezu, który zawiera Magne b6 bardzo słabo się przyswaja, zdecydowanie lepiej spróbować chelatu - ja stosuje i świetnie się sprawdza.

Gość Edyta Syta
Ja stosuje właśnie chelat - Chela-mag b6 i jak na razie mam spokój ze skórczami. Najlepsze jest to, że jest w formie shotów i nie muszę łykać tabletek.

Gość gość
Ja w ciąży piłam codziennie jedną kawę, wtedy niestety rozpuszczalną ... :O ale syn ma 11 lat, zdrowy chłopak jest

Gość Kinki23
Ja coś nie mogę trafić w skuteczny magnez. Z magne b6 też miałam przygodę i poza efektami ubocznymi kompletnie nic mi się z nim nie udało osiągnąć.

Gość gość
tak sie przejmujecie kawą,moja kumpela pali paczkę papierochów dziennie a za miesiąc rodzi:/

Gość gość
Przez 4 pierwsze miesiące odrzucało mnie od wszystkiego, ale potem juz piłam kawę. Lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań, byleby nie za dużo. Nie wiem, co miałoby się stać. W końcu kawa to nie alkohol