Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama wynajęła piętro dwóm chłopakom z Ukrainy.

Polecane posty

Gość gość

Mają 22 i 24 lata, będą pracować od 7 do 19, wieczory i noce w domu, mają do dyspozycji piętro i będą też korzystać z parteru, gdzie jest szatnia i kuchnia. Czy Wy, nie znając kompletnie ludzi, nie wiedząc o nich nic, pojechałybyście np do mamy na noc z dwójką małych dzieci? Bo ja mam bardzo duże wątpliwości.

Gość gość
skoro twoja matka im Ufa, to nie widze problemu... no chyba ze twoja Mama jest niezrownowazona psychicznie (ale takie sa tylko tesciowe)

Gość gość
Zjedzą Ci te dzieci, czy co?

Gość gość
Ale jak może im ufać, skoro ich nie zna? Przyszli, obejrzeli pokoje i powiedzieli, że chcą wynająć, tyle ich poznała. Czy zjedzą - pewnie nie. Ale że nas tam nie zamordują, nie zgwałcą albo nie okradną chaty, to już pewności nie mam :o

Gość gość
Rak poczekają z kradzieżą aż przyjedziesz z dziećmi ...

Gość gość
Z Ukrainy czy nie to nie ma większego znaczenia. Ja wynajmowałam mieszkanie chłopakom z Ukrainy i nie było problemu. Cisi, spokojni, pracowali od rana do nocy, na chacie tylko spali, ale to co innego wynajmować osobne mieszkanie, a co innego mieszkać w tym samym domu. Narodowość nie ma tu znaczenia.

Gość gość
Na takiej Chorwacji w miejscowościach turystycznych każdy jeden wynajmuje piętra czy pokoje letnikom i czym to się różni?

Gość gość
Jakby byli Polakami to masz pewność, że nie złodzieje czy coś gorszego?

Gość gość
I na dodatek Ukraińcom ...

Gość gość
Z Ukrainy czy nie to nie ma większego znaczenia. Ja wynajmowałam mieszkanie chłopakom z Ukrainy i nie było problemu. Cisi, spokojni, pracowali od rana do nocy, na chacie tylko spali, ale to co innego wynajmować osobne mieszkanie, a co innego mieszkać w tym samym domu. Narodowość nie ma tu znaczenia. x Tak? Wynajmij Cyganom i Rumunom. Narodowość nie ma tu znaczenia.

Gość gość
Pewnie że czasami narodowość ma znaczenie, obawiałabym się też właśnie Cyganów czy Arabów, ale bez przesady. Nie spotkałam jeszcze Ukraińca który by zrobił na mnie złe wrażenie- mówię o ludziach których spotykam na co dzień, turystach których teraz pełno, pracownikach, gościach hotelowych. Często właśnie grzeczni, kulturalni i pracowici. Sama też jeździłam do Francji, Irlandii i Norwegii i cieszę się że trafiałam na gospodarzy którzy przyjmowali nas ciepło i uprzejmie, jak takich samych jak my, chociaż wiadomo że Polacy też mają nieraz opinię złodziei i pijaków. Ale generalnie miałabym obawy przed nocowaniem w domu gdzie swobodny dostęp mają zupełnie obcy ludzie, nieważne czy z Ukrainy, czy z Polski.

Gość gość
Nie mam nic do Rumunów i nie wiem dlaczego stawia się ic w jednym rzędzie z Cyganami. Wiem, że rodowitych Rumunów to wnerwia i się nie dziwię, bo ktoś kto tak pisze nie wie o czym mówi. Jak na wakacjach w Hiszpanii czy Grecji biorą cię za Rosjanina to cię to nie wnerwia? A myślisz, że dla Angola czy Greka to wielka różnica? Wynajmowała, mieszkanie Ukraińcom. Zawsze płacili na czas, w mieszkaniu prawie nie bywali, ciągle w pracy, bali się komukolwiek podpaść, bo wiedzą jak są postrzegani. Oni zaciskają zęby i pracują. Śmieszy mnie jak Polak, przedstawiciel narodu szorującego od lat angielskie kible i podcierającego niemieckie tyłki odstawia wobec tej nacji wielkie panisko. Mieszkanie w jednym domu byłoby dla mnie jednak średnio komfortowe chyba, że dom tak duży, że nawet by się ze sobą nie stykali. To samo dotyczy polskich lokatorów. Nie lubię gdy ktoś się pałęta i nie czuję się swobodnie i tyle.

Gość gość
Nie kumam tej nagonki na Ukraińców. Lepiej się czujecie jak im dowalicie? Odreagowujecie kompleksy czy co?

Gość gość
Nie rozumiesz? Poczytaj co Ukraińcy mają we krwi i do czego są zdolni. Ukraińcem jesteś, że tak bronisz?

Gość gość
Z mojej obserwacji Ukraińcy są głośni, mają rozbuchane ego, banderowskie ścierwa. Bandera, to ich bohater narodowy. Wpiszecie sobie w Google ,,Enej" i zboczcie co oznacza nazywa zespołu przy którym bawią się nieświadomi Polacy.

Gość gość
Zobaczcie*

Gość gość
Trzeba być Ukraińcem by bronić innej nacji przed stereotypami? Jak Anglik mówi, że Polak to złodziej to miło ci? To znaczy, że ty konkretnie jesteś złodziejem?

Gość gość
We krwi?????????? Co mają we krwi???????? Ty masz litry wódki we krwi, bo Polakiem jesteś??????

Gość gość
Litry wodki we krwi to maja rosjanie polacy to maja zlodziejstwo, a ukraincy maja bezwzglednosc i okrucienstwo.

Gość gość
Uwielbiam generalizowanie. Jak nie jestem fanką PiS-u to pewnie jestem złodziejem z PO?

Gość gość
16.16 Nie zapomnij upomnieć się u Szwedów o reparacje za potop. Nie ma to jak wyciągać rzeczy sprzed 70 lat.

Gość gość
17.15 z d*** wzięte porównanie . Szwedzi dawno o tym zapomnieli ani jakoś nie święcą swoich sukcesów z tamtych lat . Natomiast na Ukrainie ...sprawcom masowych rzezi etnicznych stawiaja tam pomniki i przyznają tytuły bohaterów , formacja SS to tam bożyszcza (zachód Ukrainy) .Wszystko to z pełnym poparciem i zachętą władz .Widać że chcesz trollować albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Ponadto w Szwecji nie ma kwestionowania polskich granic ani nikt nie strzela do polskich placówek dyplomatycznych jak to ma miejsce na Ukrainie ...Aż włosy dęba moga stanąć jak tam sie pompuje nienawiść do Polaków .Stąd obawy niektórych nie są aż takie bzdurne .P.S tyczy to zachodu tego kraju, im dalej na wschód tym mniej tego .

Gość gość
tepa idiotka i Tyle w temacie wstydz sie debilko :-(

Gość gość
I dlatego będziesz tępić każdego Ukraińca? Powiem więcej, wywalone mam na historię i do każdego człowieka podchodzę indywidualnie.