Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaszlosek

Pomocy!

Polecane posty

Gość agaszlosek

Kupiłam na allegro fotel ogrodowy, płacąc na raty. Udzielili mi pozyczki. Sprzedaż została zakończona. W międzyczasie, okazało się, że strona na której kupowałam fotel, ,,została usunięta przez pracownika allegro". Co teraz? Nie ma tego sprzedawcy, jego konto jest zawieszone. Czy odzyskam towar albo nie będę musiała za niego płacić, jeśli nie dotrze? Miał ktoś taka sytuacje?

Gość gość
Jeśłi zostało konto usunięte to sprzedawca był niewiarygodny a zatem przesyłki możesz nie otrzymać . Z kolei jeśli wyraziłaś zgodę na raty i te raty uruchomił to mimo że nie dostaniesz towaru , raty będziesz musiała spłacać. Spróbuj się skontaktować z pracowinkami allegro i wyjaśnić z nimi sprawę . Może dostaniesz na niego jakieś namiary , będziesz mogła zgłosić sprawę na policję o oszustwo jeśli nie dostaniesz towaru.

Gość agaszlosek
No właśnie tego się obawiam ze bede musiala splacac towar, ktorego w gruncie rzeczy nigdy nie zobacze. A czy mozna odstapic od umowy pozyczki, jesli ten fotel na dniach nie przyjdzie? Przeciez jest chyba prawo odstapienia od umowy do 14 dni. A jak zabrac sie za to, zeby zglosic sprawe do allegro? Jak to zrobic Krolik po kroku?