Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Natalis opinie

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was zna taki żel położniczy Natalis? Stosowałyście może przy porodzie? Czy on faktycznie może coś pomóc czy to raczej taka ściema w stylu ochładzający czy coś? Bo ciężko mi się przekonać do czegoś takiego jak żel z drugiej strony boję się zastrzyków w kręgosłup czy nawet w te okolice intymne.

Gość gość
Z tego co wiem, żel nie należy do najtańszych bo jakieś 150 zł. W sumie jak jedna wizyta u ginekologa. No jest to rozwiązanie doraźne. Czy działa? Na pewno coś daje, bo wiele kobiet się wypowiada o nim pozytywnie. Warto zapytać lekarza co sądzi o tym, ale pamiętaj że oni też mogą być stronniczy bo mają różne profity od firm farmaceutycznych. Powie ci, że to i tamto jest kiepskie, ale poleci od siebie jakieś plastry czy tabletki, bo ma z tego prowizję. Tak więc miej tego świadomość.

Gość gość
Jak boisz się bólu, to przygotowuj się psychologicznie. Ćwiczenia relaksacyjne i takie różne.

Gość gość
Ćwiczenia to jedno, psychologia to podstawa. Spróbujcie hipnoporodu, albo nagrań tego typu, które przygotowują do porodu. Tu jest fajna i prosta prezentacja, którą warto sobie zobaczyć: http://hipnoporod.hipnosencja.pl/ takich nagrań słucha się przez całą ciążę i wyrabiasz sobie zachowania, które przy porodzie mogą być bardzo przydatne, bo możesz praktycznie wyeliminować odczucie bólu.

Gość gość
stosowałam natalis przy drugim porodzie. Moim zdaniem było nieco lepiej. Co prawda to druga ciąża, ale mała była o pół kilo większa niż jej braciszek sprzed 2 lat, więc coś w tym musi być. Nie odczułam żadnych skutków ubocznych czy coś w tym stylu. Ogólnie u mnie porody nie były takie złe.

Gość gość
A co jest w aptekach?

Gość gość
Ale Natalis czy hipnoporód?

Gość gość
ten żel położniczy głównie w sklepach internetowych. 15 ml za 150 zł. Czyli na moje oko wystarczy na jeden poród :D

Gość gość
A co lekarze o tym mówią?

Gość gość
Lekarz lakarzowi nie równy. Jedni powiedzą że to lipa, inni że super. Jak oni kłócą się nawet w kwestiach takich jak homeopatia, która moim zdaniem jest ściemą, a są lekarze którzy będą stali w zaparte. Chyba tak jak koleżanka napisała powyżej, że z różnych rzeczy ludzie mają korzyści. Tak więc lekarze lekarzami, internet internetem, trzeba mieć swój rozum i wykazać się intuicją.

Gość gość
Stosowałam hipnozę przy porodzie a właściwie przed porodem. Jak dla mnie efekt był bardzo dobry. Można powiedzieć, że poród był bezbolesny, bo była lepiej przygotowana niż do matury. Trzeba trochę czasu nad tym poświęcić, trzeba faktycznie ćwiczyć w domu już jakiś czas przed porodem, ale w głowie można sobie tak poukładać wszystko, że naprawdę was to zaskoczy.

Gość gość
Gdzie można kupić żel natalis?

Gość gość
W internetach na pewno. Nie wiem czy w aptece.