Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do firmy z up dostalismy skierowane do tej pory 4 panie, ktore odmowily bo

Polecane posty

Gość gość

nie mialy z kim dziecka zostawic. W tym miejscu nasuwa mi sie pytanie, dlaczego takie osoby nie chca wrocic na rynek pracy? Zawsze mozna dziecko zostawic w zlobku a starsze w przedszkolu. Poza tym, jesli figuruja w up to po to, aby znalezc te prace. o co chodzi? o te 500+, pomoc z mopsu, czyste lenistwo, skrywane dochody? W Polsce czesto slysze, ze nie ma pracy a prawda czasem jest zupelnie inna.

Gość gość
na pierwsze dziecko nie ma 500+, nie wszędzie są żłobki (ja np. mam 35 km do najbliższego), niektórzy mają ten komfort, że mogą pozwolić sobie być przy dziecku w pierwszych latach życia, i nie każdy musi żyć tak jak ty

Gość gość
Jakby chciały znaleźć pracę to wcześniej by już kombinowały z kim dziecko zostawić i miały plan. W UP ludzie są dla ubezpieczenia - widać te babki albo nie są po ślubie, albo ich mężowie nie pracują na umowę i nie mogą ich wpisać.

Gość gość
Ubezpieczenie.

Gość gość
10:21 jesli ktos sie zapisuje do up, to w celu znalezienia pracy a nie opieki nad dzieckiem.

Gość gość
Ja kiedyś zapisałam się właśnie po to tylko by mieć ubezpieczenie.

Gość były pracownik PUP
Nie szukaj pracowników przez PUP :D

Gość gość
Ja sie zarejestrowalam zaraz po macierzynskim (chodź nie szukam pracy) zeby pobierać zasiłek. 500 plus nam sie nie nalezy bo mamy jedno dziecko.

Gość gość
To az tyle kobiet w Pl ma konkubentow? Jesli mialyby meza, to przypisalyby sie do jego ubezpieczenia.

Gość gość
Kobiety zgłoszone w UP mają: ubezpieczenie, często zasiłek, 500+. Jest to często więcej lub podobna kwota niż ty oferujesz jako pracowadawca, rachunek jest prosty. Jeśli kobieta nie ma 500 i zasiłku, oraz ubezpieczenia przy męzu, to sama szuka pracy nie czeka na skierowanie z UP.

Gość gość
a ile oferujesz?? bo jak najniższą krajową to się nie dziwię.. po co szukasz w up.. daj ogłoszenie i kto będzie chciał to się zgłosi, a nie tylko dlatego bo musi...

Gość gość
Pewnie chce dofinansowanie. ;)

Gość gość
Widocznie płacicie za mało by im opłacało się pracować. Ja tez kiedyś byłam zgłoszona w PUP ale nie dla pracy bo tam są same badziewia za kiepska kasę, a dla ubezpieczeniw

Gość gość
Praca biurowa od pon do pt, do przyuczenia.

Gość gość
Haha mialam takie rozowy o prace biurowa do "przyuczenia". A potem wychodzilo ze jednak samodzielne satnowisko bo ktos tam idzie na zwolnienie, macierzyski itp. A Ty zasuwaj na stazu za 800zl. I tez niby 7-15, ale tu zostan do 17, tu moze badz w sobote pod tel. Dziekuje. Firmy nie są fair czesto. Znalazłam prace sama.

Gość gość
Mnie nie trzeba przyucZac. Szukam pracybza 2500 netto w domu bo mam dziecko. Poza domem by odjąć dojazd i opiekunkę musiałabym mieć 4000 netto

Gość gość
dla ubezpieczenia nie dla pracy często z samych zasiłków i pracy na czarno partnerów mają więcej niż możecie zaoferować przy tym nie kiwają palcem, często są leniwe a dzieci to wymówka by się nie namęczyć a mieć kasę, teraz to sposób na życie takich pań i jest ich coraz więcej

Gość gość
13:09 to osoba do pomocy, wczesniej nikt nie mial takiego stanowiska, poza 1 osoba, ktora potrzebuje kogos do pomocy. 13:11 pamietaj, ze kazdy musi dojezdzac, od czego sa zlobki i przedszkola?

Gość gość
Ja jestem tam tylko dla ubezpieczenia. 500 nie pobieram, kasę mam z wynajmu, nie jesteśmy małżeństwem. Pewnie weźmiemy szybki ślub w usc, bo już mi się nie chce tam latać. Mojej koleżance z małym dzieckiem, mężem kierowcą w wiecznych rozjazdach i matką zagranicą zaproponowali pracę kelnerki w innym mieście. Bez sensu.