Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam przyczyny bolow brzucha

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, pisze, bo jestem juz zdesperowana. szukam pomocy, gdzie sie da. Poltora roku temu musialam usunac pecherzyk zolciowy i moje zdrowie szlag trafil. Co jakis czas przez kilka tygodni (a teraz to juz bez ladu i skladu) mam tak, ze np po wiekszym posilku czuje bol taki rozpierajacy po lewej stronie i na srodku, najczesciej czuje juz w trakcie jedzenia i do jakos pol godziny po czasem dluzej. Nieraz okresowo mam tez bole glodowe, ale teraz np od paru miesiecy juz ich nie mam. Naczytalam sie o PZT, bardzo sie boje, wyniki niby mam dobre z krwi itp, usg gastroskopia tez, proby watrobowe i trzustk wyszly ok, ale czytalam ze przy pzt wyniki latami moga byc dobre. Mam dosc juz od poltora roku zyje od bolu do bolu. Do tego doszly mi dziwne wzdecia z lewej strony brzucha, brzuch robi sie wtey z lewje strony taki twardawy, wyczuwam cos cienkiego dlugiego i twardego, jakby jelito? mi stwardnialo wtedy. Kluje jak nacisne i czuje wtedy taki dyskomfort jakby tam byly pecherzyki powietrza albo cos. Dodam ze do tego jeszcze od lat mam nerwice, ale t na pewno nie nerwicowe ;((( co ja mam robic

Gość gość
Masz nerwice i pewno nerwice jelita grubego stąd te bóle po lewej stronie . Pewno czasami masz też wzdęcia i zaparcia , spróbuj wtedy wzdłuż biodra po lewej stronie od żeber do pachwiny wyczuć pod palcami jelito i sprawdź czy naciskając boli. Jeśłi boli to nie masz się co stresować innymi chorobami bo to dokucza ci nerwica która usadowiła się w jelicie . Mam to samo , ból w lewym boku , gniotący i pulsujący . Badania równie mam ok łącznie z badaniem jelita grubego.

Gość gość
ech ten tekst powyżej to ja a pisałam z przerwą i... mam pytanie , Czy bierzesz jakieś leki uspakajające na nerwicę ? Czy brałaś kiedy Pramolan ? On dość dobrze się sprawdza przy nerwicowych bólach jelita . Musisz się uspokoić i nie wmawiać sobie chorób których nie masz , w przeciwnym razie wpadniesz w depresje bo ból będzie nie do wytrzymana .

Gość gość
a może masz zaparcia? Mnie często bolał brzuch wtedy i miałam takie bulgotanie w jelitach. Wypóbuj dicopeg 10g, jest to wyrobów medyczny, który w sposób naturalny reguluje pracę jelit

Gość gość
spróbuj na wzdęcia jak to ktoś wyżej napisał Dicopeg 10, on nie tylko jest na wzdęcia ale i wspomaga pracę jelit. można go stosować profilaktycznie co pare dni - ja tak stosowałam przy problemach jelitowych i przeszło

Gość gość
Też polecam dicopeg, mi na problemy jelitowe pomógł i skończyły się nieprzyjemne bóle brzucha

Gość gość
to coś musisz mieć z jelitami, na bank. Może jakoś wybierz się do lekarza?

Gość gość
Nie zastanawiałaś się nad tym, żeby poważnie się zająć swoim problemem? Jeśli męczą Cię wzdęcia po posiłkach to one same tak po prostu nie znikną. Trzeba się albo wybrać do jakiegoś specjalisty, albo poszukać odpowiedniego probiotyku który będzie wspierał Twoją dietę. Może wypróbuj Intestę z maślanem sodu?