Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znam kobiete ktora nie ma ubezpieczenia zdrowotnego.to przerazajace

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jak ona żyje..jeśli dostanie zapalenie wyrostka lub złamie nogę to zapłaci kupe kasy w szpitalu

Gość gość
To dlaczego jej tego nie uswiadomisz

Gość gość
może mąż ją dodał do ubezpieczenia ? ja tez nie mam ubezpieczenia :)

Gość gość
Ona nie ma męża Pracuje na czarno W glowie mi sie nie miesci ,ze sa takie osoby

Gość gość
a skąd wiesz ze nie jest zarejestrowana w up?

Gość gość
Normalnie żyje. Ja przez wszystkie lata pracy ani razu nie korzystałam z państwowej służby zdrowia, a mam 38 lat. Co Ty na to

Gość gość
Też kiedyś nie miałam ubezpieczenia przez dłuższy czas.

Gość gość
przeciez to jej zycie i zdrowie, moherowy berecie

Gość gość
masa osób pracujących na czarno wpisana jest do urzędu pracy jako bezrobotne i mają ubezpieczenie, ale swoją drogą to paranoja że gdyby ktoś chciał się uczciwie ubezpieczyć dobrowolnie w NFZ to musi płacić za to straszne pieniądze a kombinator ma ubezpieczenie za darmo z urzędu pracy lub płac***are groszy jeśli załatwi sobie fikcyjne zatrudnienie np na 1/8 etatu:P

Gość gość
To jest ok 400 zł. A wracając do tematu, to wyrostek jej wytną i tak bez ubezpieczenia, a kasy nie ściągną jak nie ma z czego. Nie przeżywaj aż tak cudzych spraw, bo będzie z Twoim zdrowiem gorzej niż u koleżanki, która zresztą może nigdy nie mieć potrzeby korzystać z państwowego szpitala. W USA większość nie ma żadnego ubezpieczenia i żyją. Zresztą ile ten wyrostek kosztuje, z 4 tysiące?

Gość gość
Wycięcie wyrostka? Podejrzewam, ze z 15 k sobie zazycza. Kilkanaście lat temu sąsiadowi wystawili fakturę za złożenie nogi i ręki 9patykow.

Gość gość
Też znam. Niektórym osobom nie należy się ubezpieczenie z PUP, bo np. mają jakiś drobny dochód, np. wynajmują część mieszkania, albo w inny sposób nie spełniają warunków do uznania za osobę bezrobotną. Tragedia, faktycznie, ale cóż robić?

Gość gość
Szkoda ze w Polsce nie ma tak ze każdy ma ubezpieczenie

Gość gość
od 2018 każdy bedzie miał

Gość gość
A dlaczego każdy ma mieć??Niech nieroby się za pracę wezmą. W PUP powinno się po okresie pół roku odbierać ubezpieczenie zdrowotne. Byśmy zobaczyli ilu tam jest by podjąć pracę a ilu by odhaczyć się dla ubezpieczenia.

Gość gość
Nie wiem dlaczego, ale tak będzie.

Gość gość
Moja teściowa wiele lat chyba tak żyła, dzieci nawet do dentysty nie prowadzała bo "ona się nie będzie prosić" (a dzieciom się opieka należy przecież). Jej syn, a mój mąż, pracował od 18 za granicą - czasami miał ubezpieczenie, czasami nie - on nawet tego nie ogarniał. Dopiero ja mu uświadomiłam, że to sa ważne sprawy. Ale no na szczeście przez te lata nic się nie zdarzyło takiego (ale no zebów teściowa swoich skutecznie się koło 60tki pozbyła :P )

Gość gość
Hahaha ale żart ktoś po cisnął z tym ze będzie każdy miał ubezpieczenie To nieprawda

Gość gość
Te linki to bzdura Pis juz chyba sie z tego wycofał

Gość gość
No tylko jak każdy to każdy więc wara łapy od mojej wypłaty. Zero składek.

Gość gość
To ubezpieczenie dla wszystkich obejmowałoby tylko opiekę ambulatoryjną, podstawową, a nie leczenie szpitalne czy operacje. Podstawy to każdy może sobie zapewnić prywatnie za grosze w abonamencie w prywatnej placówce.

Gość gość
Dokładnie W zyciu nie wejdzie takie prawo ze szpitalne leczenie bedzie dla kazdego w razie wypadku lub wyrostka To chodzi tylko o lekarza rodzinnego i podstawowa opieke

Gość gość
a jednak. Nie bedzie NFZ i składek zdrowotnych

Gość gość
A dlaczego każdy ma mieć??Niech nieroby się za pracę wezmą. W PUP powinno się po okresie pół roku odbierać ubezpieczenie zdrowotne x nie sądz wszystkich ludzi po sobie... :( sama szukałam pracy latami po moich studiach, a do sklepu mnie nie chcieli bo za dobre wykształcenie, teraz juz nie ma takiego bezrobocia, ale jak ktos np. chory, a nie dadzą renty, albo ma np. 60 , stracił pracę, to faktycznie znajdzie nowa w chwilę... cha cha

Gość gość
jakbys nie miala co do gęby włożyc albo dzieciom, to byś nie szukala latami pracy tylko brala co popadnie...

Gość gość
Zastanawiam się nad polisa na życie i zdrowie? Czy warto i jaka firmę polecacie?