Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odpowiedziec? zaproszenie na wernisaż

Polecane posty

Gość gość

może to głupie pytanie, ale nie wiem co robić. Dostałam od szefowej zaproszenie na wernisaż wystawy w pewnej instytucji. Zaproszenie nie było imienne, ale raczej dla kierowników. Powiedziała żebym komuś dała albo sama poszła i jej opowiedziała. Na zaproszeniu jest napisane, że potwierdzić obecność. Poczułam się trochę w obowiązku żeby pójść i w sumie ciekawi mnie ta wystawa, ale jakoś tak głupio :o mam napisać, że będę? z jakiej jestem firmy? wspomnieć, że idę za kogoś?

Gość gość
proszę o pomoc

Gość gość
Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale przez jakiś czas pracowałam w galerii sztuki i zaintrygowało mnie to. Na zaproszeniu jest nr. telefonu czy adres mailowy? Możesz przytoczyć tekst zaproszenia?

Gość gość
jest podany adres mailowy :)

Gość gość
Może nie ma co się stresować i wydziwiać Po prostu napisz im prosto: Przyjmuję zaproszenie na na taki, a taki wernisaż tego i tego dnia. Podpisz się a w nawiasie dopisz nazwę firmy :) Nie wydaje mi się, że musisz tłumaczyć się, że przyszłaś w zastępstwie kogoś innego. Im pewnie i tak chodzi o ilość osób. Nic się nie martw idź i baw się dobrze! Co to za wystawa?

Gość gość
Oczywiscie, po prostu potwierdz zaproszenie, jak ci ktos z gory poradzil. (potwierdzam obecnosc na wernisazu imię ,nazwisko, ew firma). Na wernisaz rzadko kiedy sa imienne zaproszenia. Pewnie chca sie zorientować , ile bedzie osób, ile kieliszkow itd

Gość gość
Zadzwoń i powiedz "Z naszej firmy będzie jedna osoba".