Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamilka

Wystawianie cyca do karmienia przy znajomych

Polecane posty

Gość gość
Mojego,meza tez obrzydza jak jakas (nawet znajoma) kobieta przy nim karmi. A,najlepszy tekst powyzej "jak kobeita karmi, to biust nie jest biustem" a czym? Wymionem?

Gość gość
A co ma jedno do drugiego?

Gość gość
"Przecież da się karmić tak, że nic nie widać. Przesadzacie" - oczywiście że się da, bez problemu. Przesadza natomiast kobieta która będąc w cudzym domu rozbiera się i obnaża piersi bez zwrócenia uwagi na to czy gospodarze mają coś przeciwko. U nas w domu dzieci czasem biegają nago (zwłaszcza tuż przed czy po kąpieli), albo w samej bieliźnie- ale kiedy jesteśmy gośćmi nigdy bym im na coś takiego nie pozwoliła, mimo że to jest to samo ciało które oglądam co dzień. A przecież ani nie uważam ich ciała za obiekt seksualny, ani nie podejrzewam znajomych i przyjaciół o pedofilię, po prostu żyjemy w takiej a nie innej kulturze i jednak im więcej ciała obnażone w towarzystwie, tym niższy poziom kultury osobistej. Są kobiety które karmią piersią dosłownie eksponując całą pierś, sama też mam takie bluzki które mają np. dekolt wiązany na sznureczek, miseczkę stanika mam odpinaną i pierś którą karmię jest zupełnie naga, buzia dziecka zasłania brodawkę i większość otoczki, ale tyle. I używam ich tylko w domu, u siebie, kiedy nikt oprócz męża i dzieci mnie nie ogląda. Wystarczy dobrać strój do sytuacji. Nie rozumiem porównań z plażą- na plaży nie przyszło mi do glowy zasłaniać się chustą, chodzą dziewczyny w bikini, niektóre opalają się topless, i nikt na moje karmienie nie zwracał uwagi. Ale gdybym przyszła do znajomych i on by paradował tylko w obcisłych slipkach, a ona- bez stanika, na pewno nie czułabym się dobrze. Fajnie że kobiety karmią, ale to nie powód żeby się zamieniać najpierw w inkubator, potem w dojną krowę.

Gość gość
A to wszytko zależy ... Ja np karmilamm tylko przy mężu mamie itp ale przy mojej pryzjaciolce też jak przychodziła z facetem do nas na wieczór przy piwku itp to ja szłam do pokoju dziecka karmić i ona ze mną na plotki. Gdyby nie chciała tego oglądać to by siedziała z nimi przy stole ale również zna by niegadala bo syn wisiał na cycu po 2 h pod rząd.

Gość gość
Wiecie co... ja byłam świadkiem jak kobieta dosłownie wyjęła pierś na wierzch, a dopiero potem wzięła dziecko na ręce. I tak jej ten cyc dyndał przez kilka sekund. Przy obcych ludziach w poczekalni u lekarza. Masakra.

Gość gość
ja karmie dziecko piersia ale nigdy przy gościach, znajomych ... jedynie przy mężu. I również zawsze uważałam że to obrzydliwe i niekulturalne dyndać wywalonym cycem

Gość gość
A ja nierozumiem oburzenia ogólnie nasze katokickie podejście jest wychodzi na to takie ze najlpeij karmić butla z mlekiem modyfikowanym to wtedy jest elegancko. Szkoda ze w kościele nieuwazamy wywalinego karmiacego chcą za obrzydliwy. kobiety zadają równouprawnienia a zachowują się jak .. Szkoda gadać. Gdyby to facet karmil to było by to naturalne piękne itp ale ze karmi kobieta to niemal wstydem jest zaspokojenie podstawowych potrzeb naszego dziecka.

Gość gość
a ja męża oralnie zaspokajam przed znajomymi :) lubie ssać i to naturalne dla nas tym bardziej u nas w domu, co z tego ze sa goście ... jak chce sobie possac to to robie

Gość gość
Czy jedna z druga chciałaby jesc podczas hałasu i rozmów innych ludzi w tym matki nad głową? Gdzie to budowanie więzi skoro matka w tym czasie robi dosłownie wszystko inne a nie patrzy na dzieciaka i nie celebruje tych momentów? Taki problem stworzyć dobrą i spokojną atmosferę przy posiłku dziecka? xx Jest problem, skoro dziecko musi byc karmione kilka razy dziennie, nie zawsze się da a karmienie to na ogol nie 5 minut , czy kobieta ma byc niewolnica zamknieta w domu? Nigdy nie zdarzylo mi sie widzidc kobiety wywalającej ostentacyjnie piers do karmienia, mimo, ze bylam swiadkiem karmienia piersia ( bardzo dyskretnego, bo to sie da zrobic bez problemu) w pociagu, w samolocie, w kawiarni, w muzeum.Prawdopodobnie wiekszosc ludzi nawet tego nie zauwazalam ( moze akurat ja, bo dlugo karmilam )> poza wszystkim karmienie idealnie uspokaja i ucisza dziecko - chyba to lepsze, niz drace sie w samolocie niemowlę?

Gość gość
Oczywiście, że da się karmić dyskretnie i większość kobiet to robi. Ale są też takie, co wywalają cyc na wierzch i to już jest niesmaczne.

Gość gość
Ja z kumplem w autobusie ko n ia trzepiemy . To kobiety tylko głowy odwracają . Mietolimy publicznie kootasy .

Gość gość
00.36 no właśnie problem jest właśnie przez takie zbyt "wyzwolone" , mamuśki...