Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krytykujaca rodzina meza jak reagowac

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pewien problem z bratem i bratową mojego męża. są to ludzie którzy uważają się za lepszych a inni według nich są gorsi brzydsi itp.. przy każdym spotkaniu krytykują wszystko co tylko się da a to moja suknia ślubna była brzydka a to nasze mieszkanie po remoncie jest brzydko i nieprofesjonalnie zrobione a to beznadziejne to a tamto jeszcze gorsze kawa niesmaczna obiad przesolony.. Jak myślicie jak można reagować w takiej sytuacji bo ja do tej pory mówiłam np ze nam się podoba itp ale to jest jednak dołujące i przykre.. co myślicie?

Gość gość
Odciac sie od wampirow energetycznych. Z szerokim usmiechem nie zapraszac, nie odwiedzac, niech wam zawsze cos wypada.

Gość gość
Nie krytykować, ale okazać współczucie. Bo to żółte zabarwienie białek w oczu u bratowej, to mogą być kłopoty z wątrobą. Na wszelki wypadek trzeba się dobrze przygotować z objawów raka wątroby. Zadziała na sto procent.

Gość gość
A twój mąż co na to? Dziwny.... jak im sie nie podoba to nie zapraszać a jak cos głupiego mówią to tez odpalić, ze np wam sie podoba ale np nie preferujecie takiego kiczu jak jest u nich w salonie:)

Gość gość
Ha ha jestescie swietne:-D no wlasnie maz troche nie reaguje jeśli ktos z jego rodziny mnie krytykuje i ja pozniej jestem w glupiej sytuacji.. Jesli o niego chodzi to nie raz bratu cos odpyskowal ale jesli krytyka dotyczy mnie to reakcji brak.. Ale ja juz niezla nienawiscia do nich palam a od jakichkolwiek spotkan staram sie migac na wszelkie sposoby

Gość gość
Moja teściowa jest taka. Kupiłam kiedyś samochod naprawdę ładny ale używany. Wypomniala mi dosłownie każdą drobną ryse na nim. A najlepsze jest to ze sama ma stare rozlatujace się Cinquecento :-P Tak samo na naszym weselu ponoć psioczyla na jedzenie choć było naprawdę bardzo dobre i goście się zachwycał jeszcze długo po. Na śniadaniu w hotelu gdzie robiliśmy też jej kawa kwasem smierdziala :-D i tak 2 kółko marudzi u wbija szpile. Ograniczylam kontakt do minimum, szkoda mi nerwów na dyskusję czy głupie odgrywanie. Jeżdżę tylko jak juz muszę np. na urodziny. Na szczęście mąż też się z nią nie dogaduje :-)

Gość gość
A po co się spotykać z kimś, kto jest ci wrogiem? im szybciej ustalisz zasady, tym lepiej. Powiedziałabym jasno "kochanie, źle się czuję z twoim bratem i bratową, nie podoba mi się ich zachowanie i nie mam zamiaru się z nimi spotykać" i tyle. Nie miałabym najmniejszego zamiaru się umartwiać.

Gość gość
Chyba racja nie ma co sie zmuszac i cierpiec zeby probowowac zachowywac sie niby ok i wystawiac na ataki.. Unikam spotkan jak tylko sie da maz w sumie tez sie do nich nie spieszy ale zostaja jeszcze imprezy w gronie rodziny meza.. Chociaz wtedy bedzie wiecej osob wiec bedziemy tez mogli ich unikac..

Gość gość
no wlasnie maz troche nie reaguje jeśli ktos z jego rodziny mnie krytykuje i ja pozniej jestem w glupiej sytuacji xxx co to znaczy "troche nie reaguje"???

Gość gość
Powiedz bratowej,ze możesz jej polecić świetny krem na zmarszczki. Twoja kolezanka go uzywa, Ty nie musisz. I niech szybko zacznie sie smarowac.

Gość gość
Przy kawie powiedz, ze na zniszczone dlonie podobno najlepsze sa zabiegi z parafina.

Gość gość
He he naprawde macie swietne teksty;) no maz wlasnie w wielu sytuacjach w ogole nie reaguje i jesli nie obronie sie sama on nie stanie w mojej obronie.. Juz wiele razy mu o tym mowilam ale i tak rzadko kiedy jest reakcja

Gość gość
Nie moge z was dziewczyny :D

Gość gość
Bo mąż jest między młotem a kowadłem. Jeśli się postawi, kontrakty z bratem zostaną zerwane, albo mocno nadszarpnięte. Mimo wad, kocha pewnie swego brata, i na pewno w duchu jest mu przykro. Kontrakty z upierdliwą rodziną trzeba ograniczyc do Swiąt, jakichs nadzwyczajnych okolicznosci. Jesli padają jakies przykre teksty, odgryzac sie źartem, tryska humorem, olewac , nie przejmować się. Naprawdę. Żyć po swojemu. Z bufonami nie dyskutowac o guscie, kazdy ma własny, na temat wystroju mieszkania, jedzenia, mody, muzyki, książek, filmów, itp. A bratowa wkrótce zbrzydnie, dostanie głębokich zmarszczek, które będą się pogłębiać. Kwasni, zgryźliwi ludzie mają kompleksy, są niepewni siebie, a ich paskudny charakter odbija się na urodzie . Nie bierz do głowy, jak mawiają w pewnym regionie Polski. Pozdrawiam.

Gość gość
U mnie się mowi nie bierz do głowy :-) rzeczywiście takie docinki najlepiej ignorować, ale wiem jak trudno zachować spokój gdy ktoś dokucza. My z bratem męża nie mamy kontaktów odkąd jego żona, starsza od niego o 8 lat lekarka podjęła próbę wychowania całej rodziny :-) nie chciałam być nieprzyjemna, dogryzac, bo udawała że nie rozumie a mąż mój jakby się jej bał :-) sam zrezygnował ze spotkań z bratem oby jej nie widzieć. Teraz widujemy się sporadycznie przypadkowo i tezę wykorzysta chwilę i dokuczy :-(