Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lutkatka

Czy jest tu kobieta w której plemniki przetrwały dłuuugo do owulacji??!

Polecane posty

Gość Lutkatka

Zastanawiam się czy jest szansa na ciążę przy pełnym stosunku w 10dc? Przy cyklach 27dniowych :)

Gość gość
Szanse niewielkie. Ja też zaszłam w ciążę dopiero, jak centralnie w owu się staraliśmy. Dzień przed owu już ciąży nie było, a dużo razy stosunek miał miejsce właśnie dzień przed owu.

Gość gość
A ja myślę, że szansę właśnie są!

Gość Lutkatka
Uppp

Gość gość
Ja zaszlam w ciążę po ostatnim stosunku w 11dc przy cyklach 28 dniowych

Gość Cleo1976
Dziewczyny! Zajście w ciążę NIE ZALEŻY od długości cyklu, tylko od tego, czy danego dnia byłyście płodne, czy też nie! Ja mam długie cykle (powyżej 40 dni), a jednak kiedyś zaszłam w ciążę ze stosunku w 8 dc.Owulacja była nazajutrz.W śluzie płodnym plemniki mogą przetrwać nawet 5-7 dni, normalnie zaś-3 dni.Nawet według matematycznej metody kalendarzykowej (której nie polecam!) owulacja w cyklu 28-dniowym może wystąpić między 7 a 18 dniem cyklu.

Gość Cleo1976
Przy cyklu 27 dniowym: między 6 a 17 dniem jak najbardziej MOŻNA zajść w ciążę.:)

Gość gość
Jak masz cykle 28 dni to owu masz w 14styl. Szanse małe!

Gość Cleo1976
Nie.W cyklach 28-dniowych owulacja NIEKONIECZNIE musi wystąpić 14 dnia cyklu! Może wystąpić równie dobrze 10 jak i 18 dnia cyklu.Wiele zależy od długości fazy lutealnej u danej kobiety.

Gość gość
To zabobon

Gość gość
A przy cyklach 32dniowych kiedy zaszlyscie w ciaze. ?

Gość gość
Ja w 18dc

Gość gość
Cleo, jeśli przy cyklu 27 dniowym owulacja byłaby w 17dc to nie ma szans na ciążę, bo to oznacza, że druga faza cyklu jest za krótka powinna trwać minimum te 12 dni do autorki - jak najbardziej możliwa jest ciąża w Twoim przypadku a wiesz ile u Ciebie trwa druga faza cyklu? ona jest stała więc to raczej łatwo ustalić ;)

Gość Cleo1976
Przy drugiej fazie cyklu poniżej 12 dni zajście w ciążę rzeczywiście jest trudniejsze, ale NIE niemożliwe.Prawie niemożliwe staje się, jeśli faza lutealna ma mniej niż 10 dni.

Gość abier
Hej dziewczyny :) Też chciałabym się poradzić, czy któraś z Was zaszła w ciąże po stosunku w 13 dc przy cyklach 29-30 dniowych?? do spodziewanej @ jeszcze chwila, a strasznie chcialabym już wiedzieć!

Gość gość
Ja!! Bo próbowaliśmy na dziewczynkę i zatrzymywalismy się zawsze na 13dc. Udało się, ale za 7razem :)

Gość abier
i jak doczekałaś się córci gość ?? :) Ciekawe czy nam się udało.., a mogę zapytać ile masz lat? :)

Gość gość
30 :) nie wiem, bo to dopiero 8tc :)

Gość gość
No ja właśnie teraz jestem w ciąży ze stosunku w 7 i 10 dniu cyklu. Cykle 28 dniowe. Wszelkie objawy owulacji jak zwykle w okolicach 14 dnia... Trochę mnie to zaskoczyło, nie ukrywam. I spodziewałam się dziewczynki, bo to sporo przed owulacją jednak było, a tu kolejne zaskoczenie - będzie chłopak;)

Gość abier
Trzymam kciuki żeby się udało wycelować :)

Gość abier
gość to trochę sobie musiały poczekać na Twoją komórkę hyhy :) ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc dokladnie nie wiem kiedy mam owulację, ale po obserwacjach swojego organizmu myślę, że 15,16 d.c. Ciekawe czy u mnie też będą chciały tyle poczekać :)

Gość gość
U mnie 2dni

Gość gość
Fajny temat. Staramy się z mężem o 3 dziecko i 2 oraz 3 dzień po okresie był seks. Ale to na tyle, wynika z tego,że był to 9-10 dc. Możliwość zajścia w ciążę pewnie znikoma,ale ja mam nieregularne cykle,więc już sama nie wiem...może jest szansa? ;)

Gość gość
Cleo - chociaż nie ze wszystkim,co piszesz się zgadzam,jednak lubię czytać twoje posty. :) Dlaczego nie polecasz tej metody wyliczania,o której wspominałaś? To ja,z posta wyżej, od starania o 3 dziecko. ;)

Gość gość
Jeśli kochasz się bez zabezpieczenia to szansa jest zawsze :)

Gość gość
Niewazne ile dni po okresie sie bzykasz jak jestes zdrowa i plodna to zawsze zajdziesz ja mialam okres 23 sierpnia kochalam sie ostatniego sierpnia i pierwszego wrzesnia jestem w ciazy.

Gość gość
Wg. mnie u mnie było to aż 5dni, ale nawet gin mi w to nie uwierzył

Gość gość
To prawda! Ja się dopiero dowiedziałam o ciąży. Owulacje miałam w 14dc, a ostatni sex w 11dc około godziny 13stej ;P Dodam, że liczę na dziewczynkę...

Gość gość
Ja w owulacje z pelnym wytryskiem mam syna. Teraz jestem w ciazy nieplanowanej stosunek przerywany nie wiem kiedy w jaki dzien cyklu bez pelnego wytrysku musialam zajsc z ppwodu jakiegos wycieku. Bedzie corka.