Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za duży, za drogi pierścionek.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj dostałam pierścionek zaręczynowy od Tiffany. Wiem ile kosztuje bizuteria od niego. Pierścionek jest dużo za duży. Co zrobic w takiej sytuacji ? Zaproponować wymianę?

Gość gość
zmniejsz, a z tego co zostało zrób bransoletkę.

Gość gość
Znaczy źle określiłam. Pierścionek rozmiarowo jest dobry, ale wielkościowo jest za dużo. Nie noszę tak dużej, widocznej biżuterii.

Gość gość
Sprzedaj.

Gość gość
Trudno. Nie rób facetowi przykrości. Najwyżej nie będziesz go zakładać na co dzień.

Gość gość
Przedobrzyl:)

Gość gość
ale dlaczego masz problem, że jest za drogi? może jest za duży i będzie dla ciebie niewygodny ale dlaczego masz problem z ceną? Ja dostałam na zaręczyny tiffany NOVO 0,7 karata i w ogóle nie mam z tym problemu hahaha kochana wiesz ile kobiet chciałoby mieć takie problemy?

Gość gość
Nie chce nosić tak drogiego pierścionka.

Gość gość
Paierscionek zaręczynowy musi być z przytupem

Gość gość
Nos na randkę , nie rob przykrości. Jezeli kochasz narzeczonego to pewnie wiesz, ze chciał sprawić Ci przyjemność :-) btw. nie kumam co Was tak kręci bizuteria, serio.. Mam 3 pierscionki z brylantami. W ogole mnie nie jara to, ze "oooo brylant, białe złoto ooooo" :-/ płytkie to i głupie. Ot kawalek metalu z kamieniem, które gdzies kiedyś uznali za cenne. Rzyg.

Gość gość
Wiem, ze chcial dobrze. Mam jedne pierścionek, który jest bardzo skromny, prosty i bez wystających kamieni.

Gość gość
Pierścionek zaręczynowy jest najważniejszy w życiu musi być inny.

Gość gość
Może zapytaj czy jest możliwość wymiany? Dostałam kiedyś na urodziny kolczyki, a nie mam dziurek i bez problemu dało się wymienić na inną rzecz.

Gość gość
A jakbyś powiedziała narzeczonemu, że pierścionek jest cudowny, zachwycajacy, ale się po prostu boisz go zakładać? Bo bardzo przyciąga wzrok, a ty nie wiesz, kto cię w sklepie mija np.

Gość gość
To nie pierścionek jest najważniejszy. Nie chce sprawdź mu przykrości, ale jednak to nie jest pierścionek dla mnie. Ściągam to jak tylko wracam do domu, a najchętniej pozbyłabym się ciężaru z palca wcześniej, ale nie chce zgubić. Prawdopodobnie pierścionek zakupił w Stanach, nie wiem jak to jest u Tiffaniego ze zwrotami. Moze wiecie coś?

Gość gość
Ja czasami tak się zastanawiam - to jest człowiek z którym sypiasz, z którym planujesz/masz dzieci, najbliższa Ci osoba z którą robisz naintymniejsze rzeczy. I naprawdę boisz się mu powiedzieć, że pierścionek, który kupił jest bardzo drogi i to Cię krępuje? Że boisz się go nosić? Że wolałabyś go trzymać w domu albo w jakiejś skrytce? Co z tymi dzisiejszymi związkami jest nie tak, skoro ludzie boją się takich rozmów.

Gość gość
Pokaż zdjęcie tego pierścionka jaki to model?

Gość gość
Chyba najlepiej powiedzieć delikatnie wprost, bo z tego co spojrzałam to faktycznie te pierścionki kosztują tyle co samochód więc chyba warto nosić coś co Ci bedzie bardziej odpowiadać. Od zaręczyn do ślubu czasem długa droga, a i potem przecież nosi się zaręczynowy

Gość gość
Ja dostałam delikatny dziwne, że twój narzeczony nie wiem jakie lubisz ;) a tak serio to noś go od okazji ja tak robiłam na początku bo nie lubiłam mieć czegoś na palcach. Ewentualnie zaproponuj zamianę jeśli się kochacie to przez taką bzdure si nie obrazi

Gość gość
ile ma karatow, ze za duzy? 3? 4?

Gość gość
I naprawdę boisz się mu powiedzieć, że pierścionek, który kupił jest bardzo drogi i to Cię krępuje? xxx Tu chyba nie chodzi o to, że autorka boi się powiedzieć, tylko nie chce sprawić przykrości narzeczonemu.

Gość gość
Nie mam pojęcia ile ma karat, jest złączony jakby z dwóch pierścionków i górze brylant, a po bokach też kryształki chyba też brylanty. Nie boję się powiedzieć, że pierścionek jest za duży i zbyt drogi, ale do jest informacja dla narzeczonego ,,Nie trafiłeś". Na jego miejscu byłoby mi przykro.

Gość gość
daj fote, ocenimy

Gość gość
Na forum bywam rzadko, mój drugi temat, częściej czytałam odpowiedzi gdy czegoś szukalam w Internecie. Nie potrafię dodać zdjęcia.

Gość gość
A ja mam malutki, skromniutki taki jak lubie :) ze srebra. Nie lubie złota. Wszyscy mysla, ze ten jest z białego złota :D a to zwykłe srebro heh Moj narzeczony wiedział jaki mam gust. Jak to mozliwe, ze facet nie trafia z pierscionkiem? Znacie sie chyba sporo czasu skoro planujecie wspólną przyszłość...

Gość gość
ale masz problem z tym "boje sie, ze zgubię" ... zawieś na szyi na łańcuszku albo na ten sam palec zakładaj jeszcze drugi pierścionek...

Gość gość
sprzedaj pierscionek, pieniądze wpłać na lokatę, a facetowi powiedz, że zgubiłaś, i zasugeruj że był za ciężki/niewygodny, a jak taki hojny to kupi ci drugi na pocieszenie

Gość gość
"boje sie, ze zgubię" zgubisz to zgubisz :P A tak naprawdę to rozumiem autorkę ,że to nie jej styl i jej głupio nosić wielki pierścionek...Ja w ogóle nie nosiłam pierścionków a zaręczynowy dostałam Taki: http://yes.pl/36597-pierscionek-z-brylantem-amore-bb-z-000-050-0344wid Nosiłam go rok do ślubu a teraz na jego miejscu jest obrączka a pierścionek w bezpiecznym miejscu ;)

Gość gość
To może mu to powiedz?? jeżeli ten jest za drogi to zostaw go na specjalne okazję a do codziennego noszenia kupicie coś tańszego i delikatnego?? Na www.gdziewesele.pl masz duzo fajnych jubilerów może tam byście gos wybrali :)

Gość gość
Ja lubię delikatne złote pierścionki zaręczynowe i akurat taki dostałam, ale też na https://wkruk.pl/zareczyny pokazywałam chłopakowi jakie mniej więcej mi sie podobają żeby nie było takiej wtopy... ja mam idealnie w swoim stylu. Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, chyba nosiła