Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!!! WSZYSTKO MNIE SWĘDZI

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś 1,5 tygodnia swędzi mnie całe cialo. Nogi, ręce, twarz, brzuch, plecy, i sutki. Masakra ciągle się drapie. A najlepsze jest to że nie mam żadnej wysypki ani plam. Nic. A swędzi jak diabli.

Gość gość
Może to pokrzywka. Też tak czasami mam, zazwyczaj przy nagłej zmianie temperatury. Jak się zgrzeję.

Gość gość
Alergia ,uczulenie na coś ,sucha skóra, lub kłopoty z wątrobą. ja od 6. lat tak mam, wszystkie badania ok. łącznie z boleriozą.

Gość gość
za duzy wyrzut insuliny - jesz wysokoglikemiczne rzeczy

Gość gość
udaj sie do lekarza rodzinnego obejrzy skóre zleci badania ja tez tak mialam swędzenie bez wysypki biore teraz lek lirra pomaga.

Gość gość
Rano - tabletka wapna musującego Popołudniu - MgB6 Wieczorem - tabletka wapna musującego A jeśli w ostatnim czasie zmieniałaś mydło, proszek do prania, płyn, kupiłas nowy ciuch itd, to na jakiś czas to odstaw.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
A i jeszcze, niekiedy to reakcja na jakiś produkt spożywczy, szczególnie skorupiaki, orzechy, grzyby, truskawki, nawet i cytrusy. Pomysl czy było coś nowego? A wapno to podstawa przy wszystkich skórnych swedzeniach itd. warto zawsze mieć w domu na wszelki wypadek. Mg+B6 to na nerwy/uspokajająco bo niekiedy i brak tego powoduje swędzenia. No i sprawdź stan skóry, czy nie jest za sucha, bo jak się naskórek łuszczy to też swędzenia. Uff... teraz to chyba wszystko :P

Gość gość
Myj się co sobotę!

Gość gość
Wapno nie dziala przy uczuleniach, to mit! Niedawne odkrycie, pisze serio. Wygoogluj sobie.

Gość gość
gość dziś nie działa bo tak ktoś napisał w google :) ale zadziałało u milionów pacjentów, bo po 2-3 dniach od stosowania przestaje swędzić, a zmiany uczuleniowe się cofają. Więc teraz tym milionom co zadziałało, powiedz że to mit

Gość gość
- odrobacz się skarbie... profilaktycznie - najlepiej ziołami - zrób sobie badania na pasożyty z krwi - prywatnie niestety bo nfz nie refunduje - zrób z krwi IgG i IgM na lamblie - ich rozrost powoduje swędzenie skóry bez odczynów też

Gość gość
- nie jedz nic słodkiego co pasie grzyby/bakterie/pasożyty w układzie pokarmowym - jedz w zamian dużo kiszonek w postaci ukiszonych ogórków/kapusty/buraków/papryki/brokułów/pomidorów i wszystkich innych co się dają ukisić - oczywiście najlepiej w domu bo są bez chemii