Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coole at home TM

Czemu czym biedniejsza rodzina tym ma więcej dzieci?

Polecane posty

Gość Coole at home TM

Nie rozumiem

Gość gość
Może jest odwrotnie? Im większa rodzina tym biedniejsza :D

Gość gość
dzis to ekonomia masz 1 dziecko i jestes samotną matką i zarabiasz 2000 - nic ci nie przysługuje masz 5 dzieci i jesteś samotną matką i nawet jak nie pracujesz masz 2500

Gość gość
Całe szczęście, że moja rodzina była biedna.. teraz mam dwa cudowne skarby, których nie byłoby gdybyśmy byli bogatsi :) Aha najmłodsza siostra dostała nagrodę za najwyższą średnią oraz najlepszą pracę dyplomową... 2 dni temu :) oczywiście obroniła na 5 :)

Gość gość
Chodzi o to, że ludzie biedni są bardzo religijni, byli kiedyś. Moja mama zawsze była.. już nie jest. Z religijności wywodzi się także polska siła, odwaga i chęć przetrwania - tylko wiara (która dawała ogromną siłę) pozwoliła nam wierzyć w sprawiedliwość i że dobro zwycięży.. tak było w czasach rozbiorów i podczas I wojny światowej, gdy odzyskaliśmy niepodległość, tak było w czasie II wojny, gdy obroniliśmy się przed faszystowską wizją świata, tak było za czasów ZSRR.. A Jan Paweł II był naszym darem dla świata i kościoła katolickiego.. ostatni prawdziwy strażnik wiary.. Wiara katolicka nie jest zła.. to Kościół popełnia błędy (jakie? To już inny, długi temat) Wiara, tradycja i nadzieja utwierdziły naszą polskość i naszą siłę. Dlaczego cały świat zakochany jest w polskich świętach Bożego Narodzenia? Bo my wierzyliśmy i wierzymy w dobro.. prawdziwie. Dlatego nasze obchody i tradycje są tak piekne i uduchowione. Spirit, to jest to co daje siłę i moc. Prawo i sprawiedliwość szumna nazwa ale jaka prawdziwa, a niektórzy po prostu jej nadużywają..;) no bo skoro próg wolny od podatku dla zwyklego obywatela to ponad 3 tys natomiast dla polityków ponad 30tys.. coś jest nie halo :( :O gdzie ta sprawiedliwość? Hm? Ja się pytam..

Gość gość
Nigdy nie byłam bogata, ale załozyłam sobie plan mieć 2 dzieci i go zrealizowałam. Ekonomia nie ma tu nic do rzeczy bo po datki nie chodzę, nie lubię być od kogokolwiek i czegokolwiek zależna. Dzieci mają to co powinny mieć, a na to co będą chciały mieć zarobią sobie same jak dorosną. Znam rodziny mające po 4-5 dzieci i o duuuuużo wyższym statusie finansowym niż mój, ale podobnie myślące. Ich dzieci do prywatnych przedszkoli i szkół nie chodzą, to celebryckie wymysły.