Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolega z pracy poprosił mnie, żebym nosiła mniejsze dekolty

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w pewnym dziale w dużej korporacji. Ostatnio kolega z zespołu powiedział mi, że jestem bardzo ładna, ale prosi mnie bym nosiła mniejsze dekolty, bo bardzo go to rozprasza. Poczułam się bardzo zmieszana. Trochę zadowolona, trochę zawstydzona. Nie wiem co na ten temat myśleć. Raczej to nie był podryw, tylko taka prośba. Co myślicie? Co radzicie?

Gość gość
sram na korporacje

Gość gość
Zawiode Cie, ale nie jestes wyjatkowa, kazda kobieta nie wazne czy ladna, czy brzydka przyciaga uwage mezczyzn, gdy ma duzy dekolt. Zacznij ubierac sie z klasa, to unikniesz takich sytuacji. Trzeba wiedziec jaki ubior jest stosowny w pracy.

Gość gość
Dress code – zbiór zasad, dotyczących odpowiedniego dopasowania ubioru do okazji; jeden z elementów savoir-vivre.

Gość gość
I słusznie. Duże dekolty w czasie wolnym, na imprezie, kolacji. To nie byl podryw, na pewno. Zyczliwe zwrócenie uwagi, byś respektowała dress code w pracy.

Gość gość
Cyce wywalaj po pracy.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcami. Głęboki dekolt na imprezę do klubu jak najbardziej - o ile nie masz nic przeciwko podrywom napalonych prostaków. Natomiast do pracy niekoniecznie, to nieprofesjonalne. Może należysz do tych kobiet, które lubią jak faceci wlepiają wzrok w Twoją klatkę piersiową, ale serio lepiej będzie jeśli to nie będą faceci z pracy.