Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hevea

autyzm u nieszczepionych dzieci

Polecane posty

Gość hevea

Znacie takie przypadki ?

Gość gość
Mnostwo. Autyzm to choroba rozwijajaca sie za zycia plodowego.

Gość gość
gość dziś a ktos moze ci wyjasnij, ze dowod anegdotyczny nie ma zadnej wartosci?

Gość gość
Dzieci z autyzmem mają podobno więcej w organizmie rtęci i aluminium, może to być ze szczepionek, polecam zobaczyć film zaszczepieni

Gość gość
Oj dzieci dzieci. Przeciez to oczywiste, ze autyzm nie jest za sprawą szczepionek. Szczepionki zapobiegaja tak powaznym chorobom infekcyjnym takim jak np odra, a to własnie te choroby sprzyjają rozwojowi autyzmu.

Gość gość
Na razie jest ich mało (ale jak najbardziej są, jedyne dziecko ze spektrum autyzmu jakie mam w bliskim otoczeniu to dziecko eko-bio-anty nawiedzonych rodziców - wiem, dowód anegdotyczny, ale więcej dzieci z tego typu zaburzeniami nie znam), bo i nieszczepionych na szczęście jest mało. Ale będzie coraz więcej, bo autyzm nic wspólnego ze szczepionkami nie ma.

Gość gość
A najgorsze u nawiedzonych czarownic antysczepionkowych jest agresja gdy koncza im sie merytoryczne argumnty, gdzie na poparcie tezy, ze szczepionki nie maja nic wspolnego z autyzmem są setki argumentów. potwierdzonych badaniami. tylko trzeba chciec je podniesc i przeczytac :o

Gość gość
23:24 przypadków odry w Polsce jest mało a autystykow zacznie więcej wiec nie sadze ze twoja teoria jest sluszna , wiekszosc rodziców szczepi dzieci

Gość gość
Znam. Koleżanka z lo pierwszy syn szczepiony na wszystko autystyczny, więc drugiego na noc nie szczepili. I drugi też niestety jest autystyczny.

Gość gość
Dawno już obalono teorię o związku szczepień z autyzmem. Dokształćcie się mamusie :) Ja czytam strony redagowane przez specjalistów, tu mogę polecić www.zaszczepsiewiedza.pl

Gość gość
a znacie jakies nieszczepione dzieci? przecież dzieci się szczepi zara po urodzeniu w Polsce :o co wy myślicie że to sa koszerne czyściusie szczepioneczki? To jest goowno!

Gość gość
Znam. Moja siostra ma syna, nie był szczepiony na nic i jest dzieckiem z autyzmem. Poza tym autyzm jest zaburzeniem wrodzonym, a nie nabytym. Siostra biega z dzieckiem po znachorach, stosuje różne terapię niekonwencjonalne zamiast normalnych i stan dziecka jest taki sam jak 2 lata temu, nie poprawia się nic. Ale ona woli płacić za czary - mary zamiast skupić się na socjalizacji, terapii sensorycznej, logopedycznej.

Gość gość
w 1 dobie od gruźlicy i wzw B też nie był zaszczepiony?

Gość gość
Autyzm jest chorobą układu nerwowego który występuje już podczas zycia płodowego. Wszyscy zarzucacie że szczepionka jest temu winna , nie prawda. Autyzm diagnozuje sie między 2 a 3 rokiem zycia w tym czasie przyjmuje sie szczepionkę i to jest zbieg okoliczności. Kady wini szczepienia .

Gość gość
nikt nie wie jak jest naprawdę, może szczepionka u części dzieci wyzwala chorobę, trudno powiedzieć i winić za chorobę akurat sama szczepionkę, ale tak naprawdę żadnej pewności nie ma, ze szczepienie nie pomaga w rozwoju akurat tej czy innej choroby

Gość gość
gość dziś Niestety znam nieszczepione dzieci, mam 2 takich w bliskim otoczeniu. Mają zakaz wstępu do nas do czasu, aż nasz syn będzie mógł być zaszczepiony na wszystko, czym ich te "czyste" pociechy radośnie mogą go zarazić.

Gość gość
fajna z ciebie koleżanka buhahaha, nie mogę a może twój czysty syn zarazi ich czyste dzieci nie mogę, padam normalnie nie powiem, ze mądrością grzeszysz buhahahaha

Gość gość
gość dziś A może wyzwala klakson samochodu? Albo słowo "żaba"? Albo przejeżdżający obok niebieski samochód... Zamkniesz dziecko w szklanej kuli, żeby żadne bodźce do niego nie docierały, bo któryś "może wyzwala" autyzm?

Gość gość
gość dziś Widać, że tobie na zdrowiu i życiu twojego dziecka nie zależy. Dla mnie potencjalnie śmiertelna albo okaleczająca choroba niczym zabawnym nie jest.

Gość gość
dziś hahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahaha!!!! idiotka

Gość gość
dziś gość dziś A może wyzwala klakson samochodu? Albo słowo "żaba"? Albo przejeżdżający obok niebieski samochód... Zamkniesz dziecko w szklanej kuli, żeby żadne bodźce do niego nie docierały, bo któryś "może wyzwala" autyzm? xxxxxxxxxxxxxxxxxx nie przesadzajmy akurat na odre świnkę i różyczke nie szczepiłam, na pozostałe owszem poza tym mam synów i jak narazie różyczka im nie bardzo grozi myślisz, ze mniej groźne są wirusy zwykłego przeziębienia? albo np. szkarlatyna? poczytaj o powikłaniach mój syn po szkarlatynie zachorował na zapalenie płuc z krwotokiem po szkarlatynie można zachorować na zapalenie nerek, serce czy też stawy, wspaniale i wcale antybiotyk tu nie chroni po zwykłych wirusach osłabia się serce a wy tak tu ujadacie i bronicie odry czy świnki ja miałam wszystkie te 3 choroby, moi znajomi i mąż to samo wszyscy żyja maja się świetnie, nieszczepieni, bo wtedy na to nie szczepiono

Gość gość
Już było że lekarz który zaczął mówić że szczepionka powodują autyzm kłamał żeby mógł sprzedawać swoje leki. I przyznał się że wymyślił to. Bo od tego w ogóle to zaczęło. Miał na imię Andrew Wakefield i to było od MMR-u niby a teraz jest inna szczepionka z normalnym składem który się nazywa priorix

Gość gość
gość dziś Masz deblizm wrodzony czy nabyty? Może od szczepionki ci się tak zrobiło? Biedactwo... :(

Gość gość
dziś gość dziś Widać, że tobie na zdrowiu i życiu twojego dziecka nie zależy. Dla mnie potencjalnie śmiertelna albo okaleczająca choroba niczym zabawnym nie jest. xxxxxxxxxxxxxx ojej tak nie zależy mi na niczym, różyczka potencjalnie śmiertelna, świnka czy odra twój zasób wiedzy w tym temacie jest bardziej niebezpieczny od tych chorób 3 do kupy wziętych

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że gdyby była szczepionka na szkarlatynę to i tak byś nie zasczepiła, bo nie? I nie boisz się, że po odrze dziecko dostanie zapalenia mózgu np (a jego pewna odmiana może się objawić dopiero po latach, i przeważnie to będzie wyrok)?

Gość gość
a ty się nie boisz nieznanego składu, bo przecież pochodzenia składników nie znasz? i po latach większość dzieci będzie chorowała na raka, padaczki choroby neurologiczne? autyzm to pikuś i mam go gdzieś, bo są o wiele ciekawsze choroby i tak od szkarlatyny zaczepiałabym bo wiem co to za g****o, mój syn miał ja kilka razy, 2 razy powikłana zapaleniem płuc i pobytem w szpitalu z wynikami krwi jak w białaczce bo to nie jest kombajn, a byłaby prawdopodobnie pojedynczą szczepionką tyle, ze to jest bakteria i nie bardzo na nią będzie możliwe wyprodukowanie szczepionki

Gość gość
Najlepsze jest to że większość rodziców są szczepione i jakoś nic im nie jest. Ale już o zdrowiu dzieciaka to nie będą dbać i to jeszcze wraz z innymi dzieciami bo przecież noworodki, jeszcze nie szczepione dzieci, i poważnie chore dzieci które nie mogą mieć szczepionka są narażone przez nieszczepionych dzieci. Nawet jak pies ugryzie to pierwsze pytanie: "szczepione jest?"

Gość gość
gość dziś Ile masz lat, że nie byłas szczepiona na odrę? bo ja jestem rocznik 73 i szczepiona byłam, a już chyba 2 czy 3 lata później ta szczepionka była w ogóle w obowiązkowych

Gość gość
Mmr jest obowiazkowy od 2004 roku, my bylysmy szczepione tylko na odre. Na rozyczke i swinke nie. My postanowilismy ze na mmr nie szczepimy. Oboje w wieku dzieciecym przeszlismy rozyczke i swinke i zyjemy nic nam nie jest. Tak samo jak inni zyja po szczepieniach. Gdyby na polskim rynku byla dostepna szczepionka na odre to bysmy szczepili, a ze nie ma to trudno. Wole zaryzykowac w ten sposob niz jakimis regrasami w rozwoju lub innymi uposledzeniami. Szczepionki maja w sobie wiele syfu, ktore moga miec konsekwencje pozniej, choroby nowotworowe itp. Na szczescie synek ladnie przechodzil dotychczasowe szczepienia. Osobiscie nie znam zadnego autysty.w zasadzie tego temat dotyczy a juz schodzimy glownego topiku i dywagujemy szczepic czy nie szczepic.

Gość gość
Tylko że przejdź świnkę lub różyczkę w 1 trymestrze ciąży. Świnia przebytą w dzieciństwie jest w miarę bezpieczna ale moja mama przeszła świnkę w wieku 55 lat ledwo uciekla grabarzowi z pod łopaty.