Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestemgościem

Planowanie ciąży

Polecane posty

Gość Jestemgościem

Witajcie :) tez staracie się o dzidziusia? Proszę napiszcie wszystko to co wiecie na temat starania się o dziecko -czy robić jakieś przerwy od seksu? Żeby plemniki się zregerowaly itp - czy mniewacie wizyty u ginekologa -dni plodne i nieplodne -czy zażywacie jakieś witaminy No po prostu wszystko co jest potrzebne żeby widzieć jak chce się mieć dziecko i żeby pomogło to w zajscie a ciaze , a może jest tu jakaś pani której mąż/chlopak/narzeczony wyjechał za granicę i wraca tylko raz na jakiś czas ? Pozdrawiam cieplutko :)

Gość gość
"-czy robić jakieś przerwy od seksu? Żeby plemniki się zregerowaly itp - czy mniewacie wizyty u ginekologa -dni plodne i nieplodne -czy zażywacie jakieś witaminy " 1. co 2 dni można współżyć 2. idź na badania kontrolne do lekarza 3. O co chodzi? 4. w czasie starań zaleca się kwas foliowy brać.

Gość Jestemgosciem
Czy Któraś z pan zaszła w dni nie plodne ? Przez to ze okres mi się spoznia, albo dostaje go 2 dni wczesnej nigdy nie wiem kiedy mam dni plodne Niby plemniki moga przetrwać parę dni.

Gość gość
najlepiej jest chyba uprawiac seks, wtedy kiedy ma sie na to ochote :-) Do ginekolaga chodze 2x w roku Kwas foliowy to podstawa mierze codziennie temperature w pierwszej polowie cyklu lykam wiesiolka przez caly cykl lykam niepokalanka jak na razie jestem w trzecim cyklu, co ma byc to bedzie :-)

Gość gość
Zajdziesz tylko w trakcie owulacji. A plemniki mogą doczekać kilka dni do niej. Od ilu do ilu dni masz cykle?

Gość gość
Jestemgosciem ale owulacje mozesz wyznaczyc na inne sposoby, np. temperatura, testy owulacyjne, Monitoring, badanie sluzu i szyjki macicy...

Gość Jestemgosciem
35 do 37 dni trwa mój cykl ;)

Gość gość
No to masz regularne cykle przecież! Jak gość wcześniej napisał -mierz temp, badaj śluz i szyjkę. Kalkulatory dni płodnych to tylko teoria.

Gość Jestemgosciem
A czy taka długość może pogarszac sytuacje w zajście w ciaze ?

Gość gość
Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)

Ja na etapie planowania ciąży brałam regularnie kwas foliowy, odstawiłam używki i zmieniłam dietę na zdrowszą i bogatszą w foliany.

Gość gość
możesz coś więcej powiedzieć o tym cyclotescie?

Gość gośćMagda
Jak planujesz ciążę, zrób badanie: morfologia, mocz, tarczyca TSH, cytomegalia, toxoplazmoza, różyczka, glukoza. Gdybym mogła cofnąć czas, to właściwie to bym zrobiła.

Co do wyznaczania dni płodnych i niepłodnych polecam cyclotest, nie wyobrażam sobie innego sposobu do kontroli płodności . Mega łatwy w obsłudze i wszystko pięknie pokazuje . Nam z mężem bardzo pomógł w staraniach o dziecko ;)