Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza o tydzień mniejsza niż na usg

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj miałam usg. Z terminu miesiączki wychodzi ze mam 7 tydzień i jeden dzień. A na usg 6.5 tyg. Serduszko bilo 145min Lekarz powiedział ze ciaza jest młodsza. O tydzień. Jak na ten etap nie jest źle. Czy powinnam się martwić ? Okres mam co 28 29 dni

Gość gość
" 7 tydzień i jeden dzień. A na usg 6.5 tyg."- czyli różnicy 4,5 dnia, bo tydzień to 7 dni.... Matko, przecież termin z okresu jest umowny, przecież nie wiesz, kiedy plemnik zapłodnil komórkę, plemniki żyją od 2 do 5 dni, stąd różnica w tych 2 obliczeniach.

Gość gość
Zawsze jest różnica między USG a OM bo nie wiesz kiedy doszło do zapłodnienia to raz, a dwa data porodu od OM to data umowną bo między dniami płodnymi a pierwszym dniem ostatniej miesiączki są prawie 2 tyg. Lub mniej. A ciąże liczy się od dnia zapłodnienia

Gość gość
To co ten lekarz mi opowiadał? Do tego dochodzi krwiak. Jestem przerażona i załamana. Pisałam do gin. Odpisała ze jeśli ciaza jest żywa to dobrze. I zapytałam czy powinnam się martwić ta różnica z usg i @. Odpisała mam nadzieje ze będzie dobrze i tyle się dowiedzialam.

Gość gość
Lekarz mówił ze jak mam regularne cykle to powinno się zgadzać co do dnia

Gość gość
Może się ktoś jeszcze wypowie?

Gość gość
Tak Ci powiedział? Co za idtota! Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty zapłodnienia, zagniezdzenie, nikt nie jest w stanie obliczyć ciąży co do dnia, chyba ze kobieta lezalaby ciągle pod usg od chwili stosunku do momentu implantacji

Gość gość
ledwo dwie kreski na tescie i już zaczyna się nadgorliwość...

Gość gość
Nie dość ze krwiak to jeszcze to... juz sama nie wiem co myśleć. Jutro idę do mojej gin. Ale usg ten lekarz i tak mi nie dał. Tylko mam zapisane na karcie inf.

Gość gość
Ja nie wiem czym ty się martwisz? :D Nie bierz tak wszystkiego serio. To dopiero początek. Ja na tym etapie nawet jeszcze nie sprawdziłam ciąży ;) Czekałam aż się porządnie "zagnieździ". Jak ty chcesz dotrwać do porodu? Takie badania i pomiary będziesz mieć co miesiąc. Za każdym razem będziesz tak panikować? A krwiak to nic takiego, wchłonie się. Myśl pozytywnie.

Gość gość
autorko jesteś nadgorliwa... najlepiej połóż się w łóżku i trwaj tak do porodu. Wszak ciąża to choroba, bo kobiety ledwo zajdą a już są na L4... :D

Gość gość
Autorka ma tu już trzy tematy:) Jest już matką, była w ciąży i aż jestem ciekawa jak pierwszą ciążę przeszła. Autorko co ma być to będzie, Twoje zamartwianie nic Ci nie pomaga, a strasznie się nakrecasz

Gość gość
Moja miałabyś młodsza ok 2 tyg miła się źle rozwijać ale na szczęście podgonila i rosnie za miesiąc rodze

Gość gość
idź na usg do innego gin