Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tylko moje dziecko budzi się w nocy?

Polecane posty

Gość gość

Ma 8 miesięcy. Tak do 6 miesiąca budził się tylko 2 razy w ciągu nocy. Teraz co 2 godziny. Był taki czas, że dawałam pierś i smoczek zamiennie, ale teraz smoczek już nie działa. Czasem zje i za godzinę znów się budzi. Najgorsze, że czasem po pobudce nie może zasnąć przez 2 godz.. Nie sądzę by coś go bolało, bo jak go posadzę u siebie na łóżku to się uśmiecha, rozgląda. Po odłożeniu do łóżeczka zaczyna płakać tak jakby nie chciał już spać. W dzień ma tylko 2 drzemki.

Gość gość
tak, tylko Twoje. Wszystkie inne dzieci śpią w nocy i są cudowne w dzień. Nie płaczą, nie marudzą, są czyste, inteligentne i w ogóle wzorowe, takie idealne. Jeśli Twoje dziecko budzi się w nocy, czasami płacze, pobrudzi się i nie zna jeszcze alfabetu, to znaczy że coś z nim jest nie tak. Idź do psychologa dziecięcego, zmień dietę. To straszne, jak to dziecko może budzić się w nocy? Zasięgnij porady lekarza.

Gość gość
Autorko ja od 12 miesięcy nie przestałam całej nocy........

Gość gość
Moje ma 4 lata i do tej pory się budzi w nocy,czasem raz czasem 2 razy, czasem nie może pół godziny zasnąć. Ale teraz to jest luksus Jak miała 2 latka to budziła sie raz ale 2 godziny nie spała. A ja w dzień do pracy. To sobie wyobraź

Gość gość
A co jeśli to dopiero początek?lepiej nie narzekaj bo nie jest źle.

Gość gość
dziecko to człowiek

Gość gość
Syn budził się do 3 lat. Córka masakra do lat 5. Spała u siebie w łóżku w swoim pokoju, a potrafiła wstać co noc i przyjść do mnie do sypialni :-)

Gość gość
Mój ma 2lata i 3mce i bardzo często się budzi, ma tak od urodzenia. Jak przespi cała noc bez jęczenia, stekania i płaczu to cud. Ale bardzo rzadko się zdarza, bardzo.

Gość gość
Spodziewałam się ironicznych odpowiedzi. Po prostu wszystkie moje koleżanki, kuzynki, znajome twierdzą, że ich dzieci śpią w nocy. Jedna wybudza swoje dziecko o 4 do karmienia, nie wiem po co.

Gość gość
ja swoją wybudzałam do karmienia o 2 i 5... Spała całe noce odkąd skończyła 4 msc i przez brak nocnego karmienia nie przybierała tak jak powinna. Teraz ma ponad rok i nadal śpi ładnie np 20-7.30

Gość gość
12.50 to twoja odpowiedz na zadane pytanie? To gratuluje umiejętności czytania ze zrozumieniem :-) ręce opadają

Gość gość
Ja też myślałam, że moje dziecko to jakiś odmieniec, bo wszyscy w rodzinie nie dowierzali jak mówiłam, że mój syn nie śpi zbyt dobrze. Dopiero w internecie napotykalam na podobne problemy. Radzę się przyzwyczaić moze minie za jakiś czas.

Gość gość
W ogóle macierzyństwo jest TRUDNE, ja psychicznie jestem wrakiem (zero wsparcia w.rodzinie, jak dowiedzieli się,że zaszłam w ciaze zaczęli mi dosłownie dokuczac) facet też nie stanął na wysokości zadania. Czasami padam na twarz ze zmęczenia i nie jestem w stanie cieszyć się z uśmiechu dziecka :-(

Gość gość
Moja 17 miesięcy i budzi się dwa razy na mleko:(. Wszelkie próby oduczenia kończą się zarwaną nocą. Widocznie niektóre egzemplarze tak mają:) U mnie też wkoło kuzynki i znajome przesypiają ładnie noce

Gość gość
Mój ma 3 lata i nadal się budzi w nocy czasem. Masakra jak mam następnego dnia pracę to ledwo żyje po takiej nocy

Gość gość
A ty autorko pewnie nie pracujesz prawda ? to sobie odeśpisz w dzień w czasie jego drzemek