Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

FIRMA ULTIMO

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy miał ktoś jakiś kontakt z firmą windykacyjną ultimo? Dodzwonili się ostatnio do mojej mamy po 14 latach (!) i żądli od niej spłaty, podobno, niezapłaconego kredytu. Naliczyli ponad 9 tyś zł. Kredyt był brany 14 lat temu, nie mogli się skontaktowac z nami podobno wcześniej, listy niby wysyłali to zawsze ktoś niby je odsyłał - guzik prawda. Czy musimy im płacić? CZY TO SIĘ NIE PRZEDAWNIŁO?

Gość gość
No pewnie, że się przedawniło. W ogóle z nimi nie rozmawiajcie. Na listy zwykłe nie odpisujcie itd.

Gość gość
A odwróćmy sytuację, jakby ktoś Twojej mamie był dłużny to po 15 dniach czy 15 latach by uznawała, że już nie jest?

Gość gość
Przedawnienie długów to specyficzna prawna konstrukcja, ale co do zasady długi to kwestia nie tyle prawna, co moralna i trzeba je spałać.

Gość gość
Jedyne pismo do jakiego trzeba się ustosunkować to pismo z sądu. Nic nie odbierać i nie rozmawiać z nikim innym. Dług przedawnia się po pięciu latach, dlatego nie kierują spraw do sądu bo dobrze wiedzą że ludzie składają sprzeciwy do sądu i takie firmy typu ultimo płacą wszystkie koszty procesu. Nekaja ludzi ile wlezie, jeśli nie ma żadnych reakcji poprostu odpuszczaja.

Gość gość
Witam. Poszukuje pilnie wiadomości na temat wróżki Ireny Leszczyńskiej. Wiem, że jest wspominana na innym forum, ale niestety tam nowe posty są niewyświetlane. Rozmawiałam z kilkoma osobami i im również się nie wyświetlają.