Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOLE MIASTO OPOLE

Mieszkalibyście w dużym mieście czy wolicie swoją wieś wsioki?

Polecane posty

Gość WOLE MIASTO OPOLE

Hej pochodzę z małego miasteczka 30 km od Opola tj Strzelce Opolskie miasteczko około 20 tysięcy mieszkańców przeprowadziłam się do Opola za pracą bo w moim rodzinnym miasteczku jest ciężko z pracą teoretycznie mogłabym dojeżdżać do Opola codziennie to tylko 30 km pół godziny drogi ale że mam ciocie w Opolu ona ma duże mieszkanie jest sama bo jest Wdową ma dorosłe dzieci i wnuki które chodzą jeszcze do szkoły ale mieszkają ze swoimi rodzicami i ciocie odwiedzają ale nie codziennie ciocia ma na imię Ania ona mnie zaprosiła bym mieszkała z nią bo nie chce sama mieszkać i przyjęła mnie a a zamian będę jej pomagać w pracach domowych np po pracy i będzie miała towarzystwo :) ona ma dwa pokoje w jednym śpi ciocia a w jednym ja ciocia ma dwa pokoje kuchnie łazienkę obok ma kibelek w sąsiednim do łazienki pomieszczeniu itd...

Gość gość
Wolimy Polkowskie.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Ja znalazłam pracę w biurowcu w Opolu 3 km od mojego i cioci bloku to Capgemini tak ten biurowiec się nazywa chyba tą firmę kojarzycie zarobki dość spore kilka tysięcy złotych...

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Mieszkając w dużym mieście tj Opolu (przyp. Red.) zauważyłam różnice między moim miasteczkiem a Opolem w moim prawie wszyscy się znają jest mało rozrywek pracy tj nuda a w dużym mieście anonimowość ludzie się nie znają jest rozrywka typu kino teatr filharmonia galeria handlowa dyskoteka mnóstwo knajp zoo amfiteatr siłownie itd jest więcej pracy korki a w moim jest cisza spokój mniej pośpiechu rodzinna atmosfera i całe miasto można przejść na piechotę największym minusem w Strzelcach opolskich jest to że wszyscy wszystko o wszystkim wiedzą a w Opolu jestem Anonimowa:)

Gość WOLE MIASTO OPOLE
A wy wolicie duże miasto czy raczej wieś? :) albo małe miasteczko? Co myślicie?

Gość gość mt
Moim zdaniem dużo lepiej jest mieszkać w Opolu niż jechać codziennie 60km w obie strony. Na sam dojazd też byś sporo wydała i trochę czasu zajmuje podróż. A tak jesteś na miejscu do pracy blisko i masz więcej czasu dla siebie po drugie zawsze można gdzieś wyjść czy to do kina Teatru. W Strzelcach O takich możliwości nie masz. Wiadomo coś tam ciotce możesz dołożyć do opłat.

Gość gośćmt
Ja np mieszkam na wsi około 15km od miasta. Ma to plusy i minusy. Plus mieszkanie w mieście to taki że wszędzie masz blisko jest gdzie wyjść jak pisałem wyżej. Natomiast plus wsi to cisza spokój duże mieszkanie własny plac gdzie można np zrobić sobie grilla czy posiedzieć w Altanie przy kawie ze znajomymi.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Gość mt a skąd jesteś jakie województwo? Ja mieszkam w Opolu teraz a ty? Dasz link do kina i teatru w Opolu bo u mnie uznaje za spam i pisze "treść została uznana za spam wpisz kino opole i daj link oraz teatr opole i daj link :)

Gość gość
W Polkowskich najlepsze zarobki!

Gość gość
Ten cieć myśli, że poda się za dziewczynę i go nie rozpoznamy :D

Gość gośćmt
Ja mieszkam w Śląskim powiat Będzin w bliskich okolicach lotniska Pyrzowice. W Strzelcach Opolskich trochę mieszkałem kilka lat temu. Wolny czas najczęściej spędzam na basenie w saunie. Czasem też bywam w kinie a raz za jakiś czas do Teatru.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
18:29 xxx jaki cieć kto ? chyba mnie z kimś mylisz nie jestem facetem ani tym kim myślisz jestem dziewczyną mieszkam w Opolu grzecznie sie pytam a ty myślisz że jestem tym kim nie jestem niby dlaczego ???

Gość dawny ladaco
ci co zostali ze wsi przylaczeni do opola to krowie platzki som.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
DAWNY LADACO nie mieszkam w "wioskach" przyłączonych do Opola słyszałam o poszerzeniu Opola ja mieszkam w "starej"części Opola w XIX wieku 200 lat temu przyłączonym do Opola w bloku na Zaodrzu na 8 piętrze :)

Gość gośćmt
Linków takowych nie ma! Po prostu jak mam ochotę to jadę czy to do kina Teatru. Lubię swoją wieś ale miasta też mi brakuje. Na wsi nie ma za bardzo gdzie iść szczególnie teraz jesienią kiedy wieczór długi deszczowy i chłodny. Zazwyczaj wybieram się wszędzie sam bo jestem singlem.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
18:29 jestem dziewczyną nie facetem

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Gość mt a byłeś w teatrze w Opolu kiedyś albo w kinie w Opolu jak mieszkałeś w Strzelcach opolskich?czy do kina i teatru chodzisz np do Katowic? Ja byłam w Katowicach często u cioci i wujka mam tam ciocie i wujka ale to było kilka lat temu

Gość dawny ladaco
18 41 no to dobrze, ja nie o tb mowilem tylko o tym krowim platzku co tu tak lazi po cafe i nawija ciagle ze sie przylaczyl ze wsia do opola myslalem ze to ty.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Gość mt dałam linki kin i teatrów z Opola porze w tym temacie zauważyłeś powyżej czy nie?

Gość gośćmt
W Opolu akurat nie byłem ani w kinie ani w Teatrze. Do Teatru to jedynie do Katowic czy Zabrza. A do kina to różnie. Ale najczęściej to do Sosnowca.

Gość gośćmt
Mam wrażenie że nadajemy na tych samych falach. Mamy też podobne zainteresowania. Szkoda tylko że daleko od siebie mieszkamy bo moglibyśmy wspólnie gdzieś się wybrać. Np do takich miejsc jak Teatr czy Kino. Jak już pisałem wcześniej lubię chodzić na Basen czy do Sauny!!

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Gość mt a widziałeś moje linki kin i teatrów z Opola powyżej z godzin 18:28 tj Helios opole, kino meduza kino studio teatr lalki i aktora teatr kochanowskiego itd wiedziałeś że takie kina i takie teatry są w Opolu czy nie wiedziałeś? Spójrz w górę w te linki? Wiedziałeś że te kina i te teatry w Opolu istnieją te powyższe? Ja jako dziecko tego nie wiedziałam :(

Gość gośćmt
Linki widziałem ale jak pisałem ani w Tatrze ani w kinie w Opolu nigdy nie byłem. Więc nawet nie wiem gdzie one się mieszczą. Kiedyś trochę jeździłem po Opolskim z ogródkami piwnymi. Rozwoziliśmy parasole stoły krzesła lodówki po lokalach. Jedynie co pamiętam to Restaurację Hana Sushi na 4 piętrze gdzie byłem. Lecz właściciel to zwyczajny cham i gbur.

Gość WOLE MIASTO OPOLE
Gość mt Sorry że mnie nie było byłam w sklepie na moim osiedlu bo do marketu nie chciało mi się iść może zamieszkam kiedyś w Katowicach a we Wrocławiu byłeś ja kilka razy na szkolnej wycieczce byłam we Wrocławiu