Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie były wasze babcie?

Polecane posty

Gość gość

Zrzędliwe jędze? Rozrywkowe i nowoczesne? Milusie babcinki, które za plecami rodziców dawały wam słodycze i pieniądze? A może jeszcze inne?

Gość gość
Moja babcia to krwawa Rita z auschwitz,lała nas pejczem i po pyskach z otwartej,

Gość dawny ladaco
to byly dobry duchy rodziny takie powinny byc babcie

Gość gość
Przypomniało mi się jak nauczyłem babcie obsługi komputera i potem całymi dniami siedziała i painta układała . Druga jeszcze żyje , ale obydwie spoko była/jest .

Gość gość
ladaco, pamietam cię z dawnych lat co to znaczy być dobrym duchem rodziny?

Gość dawny ladaco
dla mnie dobrym duchem rodziny to znaczy skupiac cala rodzine przy sobie i wspierac ja w waznym momentach kiedy jest ku temu potrzeba

Gość gość
swoją babcię widziałam kilka razy w życiu, byłam u niej na wakacjach przez kilka tyg. zawsze była zapracowana, nie widziałam jej odpoczywającej, siedzącej, miała bardzo ciężkie i pracowite życie na początku trochę się jej bałam

Gość dawny ladaco
jak mnie pamietasz z dawnych lat to jaki nick miales moze i ja cb pamietam:classic_cool:

Gość gość
skupiać czyli masz na myśli zapraszać do siebie, gościć, podejmować dobrym domowym jedzeniem, oraz wysłuchiwać problemów, doradzać, współczuwać, pomagać finansowo? pilnować wnuków?

Gość gość
Ja pamiętam jeszcze swojego pradziadka zmarł w wieku 102 lat .

Gość gość
miałam jakieś tam nicki, zakładałam nowe bo zdarzało mi się zapominać hasła, ale raczej czytałam niż się wypowiadałam wolę słuchac niż mówić :) Ty byłeś charakterystyczny, zawsze Twój post był pierwszy w danym danym temacie

Gość dawny ladaco
nie chcesz sie ujawnic a co to za tajemnice tu tworzysz

Gość dawny ladaco
no nareszcie ktos po tylu latach mnie rozpoznaje to nawet milo.:classic_cool:

Gość gość
nie tworzę żadnych tajemnic, po prostu tak mało się udzielałam, że bardzo watpię by ktokolwiek zwrócił uwagę na mój nick a już zupełnie niewiarygodnym zdarzeniem by pamiętał jakąś moją wypowiedź :-P

Gość dawny ladaco
rzadko sie wypowiadales ale mnie stara albo nie stara zaraze z pierwszych stron topikow pamietasz:D

Gość gość
no, pamiętam Cię bo pisałeś w sposób bardzo zartobliwy i dowcipny lubiłam czytać Twoje posty bo poprawiały mi humor co Cię znów przywiodło z powrotem na to forum?

Gość dawny ladaco
a wiesz , zrobilem sb 7 lat przerwy na studia takie i inne i mam teraz troche wolnego to wlazlem na cafe zobaczyc czy mnie ktos jeszcze pamieta i czy w ogole kogos znajde zywego ze starej gwardii

Gość gość
chyba ciężko Ci bedzie odnaleźć tych ze starej gwardii, ludzie poodchodzili bądź pozmieniali nicki, kafe też już nie taka jak dawniej, wszystko się zmienia a jakiego nicku konkretnie szukasz? ja tu zaglądam od 10 lat, to uzależnienie :(

Gość dawny ladaco
ja szukam bez namyslu , kogo znajde po topikach i kto mi sie przypomni w glowie to sb przypominam, widze ze cafe sie zmienilo i nowe wyjadacze i nowe nicki, ja znalazlem do tej pory shatyna to z nim rozmawialem gdzie moze byc stara gwardia i on mi mowil gdzie podal linki ect.

Gość gość
Bardzo silne;przeżyły wojnę,samotnie wychowały swoje dzieci w czasach,kiedy wszystko trzeba było robić ręcznie,znosiły biedę , bardzo ciężko pracowały itd....Czasem kiedy było mi w życiu tak źle ,że już myślałam:nie wytrzymam dłużej.....przypominałam sobie o NICH i myślałam{płynie w TOBIE KREW TYCH KOBIET,DASZ RADĘ!❤️

Gość dawny ladaco
poki pyta stoi jak djaski to dam rade.

Gość gość
to życzę powodzenia w poszukiwaniach może jeszcze się natkniemy na siebie :), jak nie zmienisz nicka :-P ja zmykam 🖐️

Gość dawny ladco
no to na razie

Gość gość
gość dziś .....ja tu zaglądam od 10 lat, to uzależnienie smutas.gif ....... no nie da się ukryć że 10 lat to już niezłe uzależnienie

Gość gość
Jedna jest całkiem rozrywkowa i dalej fajna babka z niej :) Druga, która mnie wychowywała (jak to często bywało a latach 90tych) była to była bardzo wredna osoba. Dziecko miało chodzić jak w zegarku i potrafiła strasznie mie straszyć jak byłam mała.

Gość gość
Babcie od strony matki (podobnie jak matke) wspominam źle - za najmniejsze wykroczenie biła i mówiła o mnie jak najgorzej. A druga była bardzo dobra, opowiadała mi bajki, chodziła na spacery - niestety wcześnie zmarła.

Gość gość
Żadnej nie poznałam. Jedna zmarła tuż po urodzeniu mojej matki, a druga po moim.