Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toosensitive

Wykończona objawami ciąży..Pomocy!

Polecane posty

Witam was kochane.. Jestem w 14 tygodniu ciąży, każdy mi mówił, ze do 3 miesiaca mdłości miną...Niestety..Wymiotuję nadal, mam mdłosci, a najgorsze jest takie uczucie kwasu, który czuję, ze jak podchodzi do gardła to mi mdłości sie nasilają. Od prawie 3 miesiecy nie jem mięsa, sosów, zup ( nie jem zup, poniewaz sa gotowane na mięsie..), nie moge jesc już nawet chleba bo mam złe wspomnienia ( chlebem się okropnie wymiotuję ). Ja już pomału mam dość. Staraliśmy sie o te dziecko, cieszę sie bardzo, ze sie udało, ale nie sądziłam, ze aż tak źle będe przechodzic ciąze. Mam już doła..

Gość gość
Hej, również jestem w 14 tc i powiem Ci, że jeszcze 2-3 tygodnie i powinno być ok. To moja 4 ciąża, wszystkie źle znosiłam, najgorzej drugą gdzie rzygałam jak kot kilka razy dziennie bo np sąsiadka gotowała kapustę lub otworzyłam lodówkę a tam kiełbasa. Są kobiety, które tak znoszą ciążę, niestety. Ale pocieszę Cię że to minie.

Mój partner mówi, ze on po roku chciałby drugie dziecko..wcześniej również byłam tego zdania natomiast teraz nie wiem, kiedy zdecyduje sie na drugie, wiedzac jak mogę to przechodzic. Co do tej ciaży, to martwie się, zebym nie miała tych objawów az do porodu

Gość gość
Niekoniecznie minie. Podam ci przykład. W ciąży byłyśmy we 3. Ja nie miałam mdłości nie wymiotowałam i ogólnie czułam się świetnie,moja bratowa odczuwała mdłości i wymiotowała ale po 3 mies jej przeszło a siostra wymiotowała do końca ciąży. Więc różnie może być.

Gość gość
Ja wymiotowałam do 20-22 tygodnia. Potem było ciut lepiej ale do końca ciąży i tak nie mogłam jeść wielu rzeczy.

Musiałam przez moje samopoczucie rzucić pracę, ale problemem jest jeszcze to, ze studiuję..Zaocznie wiec tyko co drugi weekend ale wykłady trwają cały dzień i chyba przejde na tryb indywidualny bo nie dam rady

Gość gość
A może położysz się do szpitala ? Trochę cię nawodnia, podtucza, zmienisz otoczenie... Mój gin mówił że dla takich objawów to wystarczy czasem właśnie się położyć do szpitala i zmienić otoczenie a objawy ustępują. Dziwne bo mi np mój gin od razu wypisał skierowanie do szpitala. Natomiast w drugiej ciąży (pierwsza straciłam niestety) lekarka przepisała czopki torecan i powiem ci ze dużo lepiej się po nich czułam. Spróbuj o nie poprosić swojego lekarza bo się wykonczysz. Ja jestem obecnie w 12t i dalej mam mdłości, ale wymiotuje 1-2 w ciągu dnia. Za to non stop jestem głodna a to wywołuje okropne mdłości a mam tak samo jak ty że nie jem mięsa ani chleba. Praktycznie żyje na płatkach śniadaniowych i owocach... Kiedyś myślałam że ciąża to taki piękny stan ale teraz czasem mam tak wszystkieho dość że żałuję że w niej jestem..

Gość gość
ahhh zobaczycie po porodzie co to bedzie za masakra :)

Gość gość
Jestem w trzeciej ciąży.W kazdej wymiotowałam do 16 tyg,dosłownie...pózniej jak ręką odjął:)Najgorsza była druga.Wymioty praktycznie całodobowe,schudłam ok.8kg.,praktycznie jadlam tylko banany,sucha bulke i piłam herbate oraz cole.Trzecia ciąża okazała się najłagodniejsza;)

Gość gość
Zrób dokładne wynik krwi moczu. Również to partner ma nas wspierać i być podczas każdego badania ginekologicznego krocza bo intymność to partner i partnerka nie ginekolog i partnerka. Gdy wyniki wyjdą dobre sprawdźcie u innego ginekologa i ważne jest by był przy tobie całe badanie wtedy jest stawiana diagnoza z którą się liczy lekarz gdy nie jesteśmy same i jest nasza osoba bliska. Jak można być ograniczoną i ubliżać partnerowi nie zabierając go na badanie krocza! !!???