Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Litowanie się nad biednym to największa głupota

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj tego doświadczyłam

Gość gość
Podobno gdy ten co daje, biednym się staje.

Gość gość
Podobne mam doświadczenie. Patologie są najgorsze. Wymaga, że szok. A nic od siebie. Lenie do kwadratu chcieliby za darmo bo myślą, że im się należy.

Gość gość
Tak ja tez tego doswiadczylam niestety nic mi dobrego nie przyszlo z checi udzielania pomocy innym tylko mnie wykorzystali

Gość gość
To zacznijcie rozróżniać patologie, od biedy. Bo patologia to zeruje jak pasożyt na innych, sama nic nie robiąc. A ludzie biedni najczęsciej nawet o pomoc nie poproszą, ze wstydu że sa biedni. Co nie znaczy że lenie, nieuki czy nieroby. W życiu różnie bywa i albo można nagle stracić wszystko, albo wpaść w długi przez chorobę własną lub bliskiego. Wiecie ile było i jest dramatów, że leczenie czy opieka nad chorym/niepełnosprawnym kosztuje miesięcznie kilkadziesiąt tysiecy więc ludzie się zadłużają, żeby bliskiemu życie ratować. A bieda ich dopada coraz większa.

Gość gość
Pomagam biednym dość często i chyba też przestane bo to nie ma sensu. Idą do dilera oddać kasę a to co dostają bierze na uzywki typu fajki alkohol itd a nawet na narkotyki. Diler y teraz mają ubaw. Postanowiłem z tym kończyć. Policja nic nie robi. Jeżdżą lewym autami ciemne szyby, za którymi chowa się cpun niczym szczur. Rowerami przemyt małych aż wre, jakby to było na to normalne zezwolenie. Brak słów

Gość gość
gość dziś Pomagam biednym dość często i chyba też przestane bo to nie ma sensu. Idą do dilera oddać kasę a to co dostają bierze na uzywki typu fajki alkohol itd a nawet na narkotyki. x Ale to nie pomagasz biednym (!) tylko cwanej patologi i nierobom.

Gość królowa Polski
Różnica jest taka, że jak byłam biedna to wstydziłam się litości, pożyczania itd., tylko durna rodzinka wysyłała mojej rodzinie hajs (babcia mojej mamie i ciotki też wspierały mamę). Było mi WSTYD z tego powodu! Patologia sama prosi o pieniądze. Taka jest różnica. Jak ktoś prosi o pieniądze to należy mu się kop w dupę. Chyba, że to inwalida to nie. :classic_cool:

Gość gość
23:05 Chyba się mylisz. Patologia potrafi oszukiwać. Np matka daje mocz swojego dziecka a sama ćpa i czasem handluje gdy ma kasę. Też udają, że się wstydzą. Prawda jest taka, że nie płacą za media ale na papierosy i alkohol oraz inne mają na yo pieniądze

Gość gość
ja daję chorym ,właśnie inwalidom ,albo na zwierzaki ,mi pomagano to ja teraz musze wyrównać,to tylko energia :-) ta cała kasa

Gość królowa Polski
Niektórzy zostają inwalidami na własne życzenie, no ale tego już nie będziemy sprawdzać. :classic_cool:

Gość gość
gość dziś 23:05 Chyba się mylisz. No chyba się nie mylę :) bo ty opisujesz przykłady patologi, a nie biedy. Jak komuś się dom spalił, albo ma dziecko z porażeniem mózgowym i zadłuża się gdzie może, sprzedaje nawet obrączke ślubną to wtedy jest bieda i tam bym bez wahania dała ile mogę. Ale jak pod marketem ktoś biadoli mi o kase! na jedzenie, to już wiem że to patologia.

Gość gość
23:14 O tak wstydzą się ale głupi uśmiech po waszym wyjściu. Przygrywy sobie potrafią robić z tych co pomagają. Kity i bajki opowiadają byleby dostać kasę. Jeżeli pali i puder na gębie to nie daje ani grosza bo to patologia

Gość gość
I owszem na własne życzenie często są biedni. Są przypadki, że choroby niszczą rodziny itd, ale są przypadki, że całe życie żyją na full potem trafia na wózek i udaje porządną osobę. Emerytury tacy nigdy nie mają a żyją na garnuszku państwa. Często całe życie szlaja się, kradnie, pije, ćpa i ma wszystkich pretensje ma.

Gość gość
Taki stary dziad wysyła cpunke po kasę od kochanka i pali, zre i żyje jak pasożyt. Debil rządzi bo daje jej ćpanie. Taki mamy świat zgniły i wy na to spokojnie patrzcie aż wam dzieci zabiorą albo wnuki na handel bo nic taki nie ma do stracenia