Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możliwa ciąża? Bardzo bym tego chciała ale czy....

Polecane posty

Gość gość

W ostatni dzień okresu 6dc sex bez zabezpieczenia z pełnym wtryskiem wewnątrz, owulacja była 14 dnia potwierdzona temp i testami. Czy jest szansa na ciążę ?

Gość gość
Przykro mi ale współżycie było za daleko od owulacji

Gość gość
Plemniki potrafia żyć nawet 7 dni tak gdzieś kiedyś czytałam więc skoro owulka była 13 bądź 14 dnia (test owulacyjny wyszedl juz 13dnia pozytywny) to może cień nadziei jest, jak myślicie? Niestety nie zawsze mam możliwość kochać się wtedy kiedy jest owulka bo mój mężczyzna często jeździ w teren do pracy

Gość gość
Każdy stosunek płciowy bez zabezpieczenia może doprowadzić do ciąży. Potwierdzenie ciąży można zweryfikować wykonując test w dniu spodziewanej miesiączki, lub testem z krwi, tzw. beta hcg. W 7-8 tc badaniem usg. Wcześniej to można sobie najwyżej powróżyć z fusów.

Gość gość
Czyli jeszcze wszystko jest możliwe :) A jak to z tymi plemnikami jest? Rzeczywiście v żyją w pochwie az 7dni?

Gość gość
Szanse są bardzo małe niestety.

Gość gość
Szkoda :/ może w następnym cyklu się w końcu uda.

Gość gość
wątpliwe, to zbyt dużo czasu.

Gość gość
Myślę, że szansę praktycznie zerowe! Ja staram się już kilka miesięcy, jesteśmy młodzi i zdrowi, a na razie NIC, tymbardziej jak Wy zrobiliście to raz i to w dniu nie płodne. Nie martw się, taka ciąża to byłby prawie cud :)

Gość gość
Ja się staram o córkę więc jak mam owulacje 14dc to kochamy się do 10dc! 10dc robimy to ostatni raz bez zabezpieczenia i niestety jeszcze nigdy tyle czasu plemniki nie przetrwały :( staram się pół roku :)

Gość gość
Ja p*****le.... co za niewiedza....

Gość gość
Co masz na myśli?

Gość gość
Zrobiłam dziś test ciążowy wyszedł negatywny. Dziś jest 10 dzień po owulacji

Wątpię... my z narzeczonym, podczas miesiączki, zawsze kochamy sie do samego końca. Nawet w ostatni 6 dzień, a miesiączkę dostaje co 28-29 dni. I nie udało sie. Słyszałam tez ze współżycie codziennie przy staraniu sie od dzidzie nie jest dobre, ponieważ jest dużo mniej plemników, mniej nasienia i mniejsze szanse, wydaje mi sie ze najlepiej co drugi dzień. A plemniki przy odpowiedniej wilgotności i temperaturze sa w stanie przeżyć maksymalnie 5 dni.

Gość gość
Bo masz marne szanse.

A z kolei teraz, 2 dni po miesiączce, kochaliśmy sie i jest pewien ze nie zdarzył, wiec cos sie dostało. Aczkolwiek wątpię ze będę w ciąży, za daleko do owulki. Chyba ze jakimś cudem ten cykl ma być 25-26 dniowy, jak rok temu miałam w grudniu. Ale wątpię

Gość Cleo1976
Największe szanse na ciążę są 72 godziny w każdą stronę licząc od dnia owulacji.A więc w Twoim przypadku między 11 a 17 dc.Sądzę, że ten 6dc to za wcześnie.Plemniki owszem mogą przeżyć do 7 dni ale w śluzie PŁODNYM.Środowisko w pochwie pod koniec miesiączki nie za bardzo im sprzyja.Ale...wszystko jest możliwe.Cuda się zdarzają.

Gość gość
A może zrobiłam za wcześnie test? Czy po prostu nie ma szans na ciążę?

Gość gość
6dc koniec okresu i sex ale 2dni późnej czyli wychodzi 8dc zaczął być śluz , nie jak.kurze jajo ale byl dość rzadki i biały. Mogą w nim przeżyć plemniki?

Gość gość
nie, skoro był wcześniej sluz niesprzyjający.

Gość gość
Dzień po okresie nie było w ogóle śluzu 8dc pojawił się ale rzadki i biały. Czy to też jest płodny śluz?

Gość gość
to śluz niepłodny. Płodny śluz jest przeźroczysty i rozciągliwy jak białko jajka/

Gość gość
Kurcze po co się nakręca skoro szanse są praktycznie zerowe? Robisz sobie bezsensowna nadzieje, ze może test za wcześnie itd. Za chwilę na betę polecisz,.bo przecież testy potrafią w oszukać. Dramat

Gość gość
gość dziś no nie przegadasz. Beta będzie negatywna to pójdzie znów albo do gina bo pewnie zaszła. Nie rozumiem takiego parcia.

Gość gość
do wczoraj Głupia jesteś. Ja też byłam głupia. Chcieliśmy, żeby starszy był syn. A więc stosunek w momencie owulacji. I piękna córcia się urodziła. No to myślę, może za drugim razem, tym bardziej, że u mnie objawy owulacji są dość wyraźne. I mam dwie śliczne córeczki. Spytałam gina, a on mi powiedział, że ta metoda sprawdza się u części ludzi, ale większość absolutnie nie osiągnie w ten sposób sukcesu, bo w nasieniu potrafi być mało, albo w ogóle plemników z takim czy innym chromosomem. Inaczej - cegła nie wyjdzie z formy na pustaka.

Gość gość
Dla mnie nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka. Ok już odpuszczam, czekam w takim razie na okres a później na kolejną owulacje

Gość gość
Jest coś takiego, jak cykl księżycowy kobiety - czyli płodność wg ustawienia księżyca dla danej kobiety. Metoda w 100 procentach potwierdzona i skuteczna. Słyszałaś o zajściu np podczas okresu? Niemożliwe? A jednak. Może ci się udało.

Gość gość
Ale owulacja była.14 dnia więc podczas okresu niemozliwe przynajmniej nie tym razem

Gość gość
Czekan na okres, powinnam dostać jutro ale w piątek i czwartek tj kilka dni temu miałam płodny.śluz znowu czasu to normalne?

Gość Cleo1976
Tak.Czasami tuż przed miesiączką następuje chwilowy wzrost poziomu esteogenu-tzw. pik esteogenowy.Stąd możliwy powrót płodnego śluzu, co nie oznacza powrotu płodności.A czemu "odpuszczasz sobie" seks po okresie płodnym? To częsty błąd par starających się o dziecko.Nie uprawiają już miłości, tylko próbują "zrobić dziecko."To źle wpływa na związek-a poza tym u mężczyzn częste współżycie poprawia jakość nasienia.:)