Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto i do czego wykorzystujecie domestos w domu

Polecane posty

Gość gość

Ja codziennie leje go na noc do muszli i oczywiscie po kazdej "sprawie" zlewam muszle. Myje wanne, zlew i tak samo zlew w kuchni. Rozcienszonym myje kafelki, glazure, terakote. Przecieram blaty w kuchni po kotach Nie znalazlam nic lepszego od Domestosu uwazam ze jest to chyba najlepszy produkt jezeli chodzi o sprzatanie. Tygodniowo schodzi mi jednk butelka ale mam czysto. Jezeli jednak macie zamienniki to podajcie prosze.

Gość gość
Raz w tygodniu do wc, używam odpowiedników marek własnych supermarketów, butelka starcza na kilka tygodni.

Gość gość
Ja myję kafelki i glazurę płynem do mycia szyb. Wannę i zlew cifem dwa razy w tygodniu. Domestos tylko do toalety dwa razy w tygodniu. Używanie go do wszystkiego jest bardzo niezdrowe.

Gość gość
Dolewam troche do prania poscieli i do mycia podlogi.

Gość gość
1-2razy w tyg. mycia ubikacji czasami do mycia podlog

Gość gość
Do podłóg używajcie octu zwykłego a nie smierdziucha domestosa. Toż to chemikalia!

Gość gość
Do WC codziennie. A co zamiennika dobry jest też Agent do WC z Biedronki, podobno najlepszy niebieski. Choc jak jak dla mnie nie ma roznicy czy zolty czy zielony.

Gość gość
Ja domestos używam do czyszczenia toalet i raz na jakiś czas zalewam komory zlewu z ciepłą wodą. Mycie blatów? Podziwiam, ale z drugiej strony masz koty...

Gość gość
Podobno nie wolno mieszać domestosa z ciepłą wodą bo się coś wytwarza.

Gość gość
Zuzywam 1 na 1,5 tygodnia. Sedes co drugi dzien czasem umyje nim zlewy czy rzadko.odkaze kabine prysznicową.Poza tym mam ciut rozcienczonego z woda w butelce z rozpylaczem-myke nim sedes na zewnatrz i wycieram tecz.jednorazowymi plus podloge w lazience plus wycieram recznikami. Nic tak nie odkazi.jak Domestos

Gość gość
Gdybym uzywala domestosa do wszystkiego jak autorka to chyba wszyscy w mieszkaniu bysmy sie potruli oparami zwlaszcza niemowle. Uzywam do wc czasem do wanny.

Gość gość
Ja dodaję zawsze odrobinę do zupy, żeby wytruć wszystkie bakterie oraz przyprawiam nim pieczeń z indyka. Może za smaczna nie jest, ale przynajmniej bez bakterii.

Gość gość
Wcale bo nam ekologiczną przydomową oczyszczalnie ścieków.