Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćab

Czy wasze 5 latki noszą zabawki do przedszkola?

Polecane posty

Gość gośćab

Pytanie jak w temacie...

Gość gość
Raz w tygodniu był dzień ulubionej zabawki i tylko wtedy dzieci mogły przynosić. Co poniektóre miały swoje ulubione pluszaki czy figurki w szatni, bo brały je na drogę, ale pani zapowiedziała że jak któreś dziecko będzie się nimi bawić w czasie przygotowania do spaceru, to zabawki zostaną w domu.

Gość gość
U mojej córki dzieci mogą przynosić zabawki,ale córka raczej rzadko coś zabiera bo nie lubi.

Gość gość
Moje dzieci są w przedszkolu Goodstart w Konstancinie - Jeziornie. Tak jak w wielu innych przedszkolach, jest wyznaczony jeden dzień, kiedy dzieci mogą przynosić zabawki. Chociaż zauważyłam, że jak dziecko ma np. problem z przystosowaniem się do przedszkola albo ciężki dzień to nauczycielki pozwalają wnieść zabawkę i w "normalny" dzień.

Gość Cleo1976
Tak.Formalnie jest wyznaczony jeden dzień na przynoszenie własnych zabawek, ale nikt nie robi problemu, jeśli dziecko chce np.pokazać coś kolegom albo po prostu nie umie się rozstać z ulubioną zabawką.Mojemu najstarszemu synowi jego lewik towarzyszył od początku do końca przedszkola.