Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból podczas usuwania znieczulonego zęba

Polecane posty

Gość gość

Miałam usuwaną siódemkę na NFZ i mimo znieczulenia BOLAŁO. Ząb nie był w stanie zapalnym.Po prostu dentysta łamał ząb szczypcami i to po kawałku i na początku nic nie bolało,ale jak zaczął mi wygrzebywać korzeń to poczułam ból.Nie podał więcej znieczulenia bo powiedział,że to ,,końcówka zabiegu'' i powinnam wytrzymać ból.Myślałam,że sie zesram z bólu po poczułam takie rwanie rany.Nie wiem czy dentysta może narażać pacjenta na ból skoro zabieg jest finansowany przez NFZ.Dentysta powiedział,że NFZ finansuje znieczulenia z małą zawartością lidokainy i są to zastrzyki bezpłatne,ale często nie do końca dobrze znieczulają. Ja uważam,że on powinien podać mi zastrzyk skuteczny,bo jestem kobietą mającą dziecko.Nie jestem patologią. A co wy na to? :-P

Gość gość
nie chodze do publicznego wiadomo ze boli i lepiej prywatnie

Gość gość
a co ma do znieczulenia płeć i potomstwo bo nie zrozumiałam ?

Gość gość
No tak , jaśnie pani przyszła do gabinetu i żąda ...trza było iść prywatnie to by nie bolało a jak się chce na darmochę to niestety trzeba pocierpieć .

Gość gość
Oni maja jakies rozcienczone znieczulenia chyba tez tak mialam i teraz chodze prywatnie a po zabiegu wychodze jeszcze nacpana tanecznym krokiem

Gość gość
Gość 14:50: ale jesteś durna. To nie jest darmocha - na to idą nasze podatki. Znieczulenie ma znieczulic, czyli ma nie boleć.

Gość Krokuska44
To ,ze dziewczyna była z NFZ nie znaczy ,że miała złe znieczulenie . Po prostu lekarz był do niczego . Ja chodzę prywatnie do dentysty . Zawsze chodziłam . Wcześniej byłam w gabinecie , gdzie za znieczulenie zapłaciłam 50 zł . Dentysta w momencie wyrywania szóstki , zaczął się potocznie mówiąc , siłować z nią , tak ,ze cała głowa mi chodziła. Pani asystentka musiała mi ją trzymać . Rana mi sie goiła bardzo długo . Natomiast potem , z tym ,ze dolną szóstkę po drugiej stronie usuwałam juz gdzie indziej , a mianowicie w Stomatologii Cichoń i przy tym gabinecie już zostaję od 3 lat . I tu za znieczulenie zapłaciłam 30 zł !!! I jakość usunięcia zęba była o niebo lepsza . Poza tym tutaj dostałam antybiotyk oraz ketonal .

Gość Bebbia
Krokuska serio? 30 zł? o to na prawdę dobra cena! a słyszałam dobrze o Stomatologii Cichonia - moja koleżanka chodzi do nich i bardzo sobie chwali. Sama się zastanawiam nad zmianą lekarza!

Gość gość
ja za wyrwanie zeba z prawej strony na końcu zapłaciłem 200zł nic nie bolało a kiedys jak pamientam to dostawlem 3 zastrzyki dalej bolało w ten sam zamb

Gość LaReinaElsa
Hej . Tak , w Stomatologii Cichoń znieczulenie to tradycyjne kosztuje 30 zł . Chyba,ze zdecydujesz się na te extra znieczulenie ( chyba komputerowe ? )the wand , wtedy płacisz bodajże 50 zł . Na usuwanie tutaj dopiero się wybieram . Za wypełnienie z kolei płaciłam 120 zł +30 zł znieczulenie więc 150 zł . To nie jest dużo - to jest bardzo normalna cena .I jeszcze w dodatku w centrum w Krakowie to już wgl .

Gość Rollik
dobra 50 zł to nie taki majątek , a jaki komfort leczenia sie ma! ja bym nie oszczędzała - chociaż wiem, że np u dr Cichonia krzywda mi sie nie stanie..a to już daje +100 do poczucia komfortu!

Gość Akson
no zdecydowanie. gdybym wiedziała ze np będzie super ekstra wizyta i pełen komfort to zapłaciłabym nawet więcej. a 50 zł to nie jest dużo jak na ceny w Krakowie. A widać u dr Cichonia można dobrze wyleczyć zęby!

Gość Slava
Ja w Stomatologii Cichoń zawsze biorę tradycyjne znieczulenie. Te za 30 zł i tak samo jest mocne . A u kogo dziewczyny leczycie zęby? Ja mam dwóch ulubionych lekarzy : panią dr Szantyr oraz pana dr Dohnala ;)

Gość gość
masakra, nie lepsze to komputerowe? Ale chyba nie wszedzie maja, ja ostatnio bylam u dentysty w krakowie na pradniku niby dobry gabinet a nie mieli:/

Gość Kateherine
W Scandinavian Clinic na Szczepańskim mają na pewno :) raz się zdecydowałam na to komputerowe wlasnie bo cena nieduza 55 zł z tego co pamiętam, ale to tak bardziej żeby sprawdzić jaka jest roznica, bo to tradycyjne tez jest u nich mocne, w każdym razie trzyma na tyle ze nie czujesz bolu w czasie zabiegu. No ale to komputerowe to faktycznie lepsze bo jak już pusci to większy komfort niż przy tym normalnym. Tam w ogole się mega starają żeby pacjent miał wygodnie, bezboleśnie itp. czujesz ze im zależy, fajnie :)

Gość Renata Frankowska
Ja tam miałam tradycyjne znieczulenie bez zadnych udziwnien. A jeżeli ząb bolał podczas usuwania to musiał być wczesniej jakiś stan zapalny , który nie został do konca wyleczony. Ja np jak miałam rope paskudną pod zębem ( bolałooooo !!! ) ketonal mi nawet nie pomagał juz, to najpierw dostałam antybiotyk. przez tydzien, a potem do usunięcia. Tez usuwałam w Stomatologii Cichoń , zresztą to jest moj gabinet , do którego chodze z jakimikolwiek problemami.W każdym razie nie czułam jakiegoś , to było takie dziwne uczucie , bo ból to nie był, ale wydaje mi się to coś było własnie efektem tego ,ze wcześniej ząb był pod ropą. Pozdrawiam.

Gość SylwiaKo

Tzn tak, ogólnie jest to prawda, ze znieczulenia z NFZ sa słabsze troszkę. Te płatne są mocniejsze do tego stopnia, że trzyma znieczulenie z 2-3 godziny. Tez miałam kiedyś stan zapalny ale ngdy przenigdy nie doszło do tego, bym miała usuwany ząb w trakcie stanu zapalnego. Wręcz nawet nie wolno. Co do gabinetów to ja akurat mieszkam w Warszawie i chodzę do Centrum Demed na Woli 😉